Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Głośniki przód - wymiana

Featured Replies

Napisano

Mam małe pytanko. Czy w celu wymontowania głośników z przednich drzwi trzeba ściągać całą tapicerkę, czy da się je wyciągnąć przez siateczkę, która je przysłania?

Napisano

A próbowałeś wyjąc te trójkątne plastiki, w których siedzą głośniki?

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> A próbowałeś wyjąc te trójkątne plastiki, w których siedzą głośniki?

> Pozdroofka

To chyba przy tweeterkach. A mi chodzi o głośniki na dole drzwi - 165mm

Napisano

> To chyba przy tweeterkach. A mi chodzi o głośniki na dole drzwi - 165mm

Aaaa... To się nie dogadaliśmy smile.gif

Pozdroofka

Napisano

> Mam małe pytanko. Czy w celu wymontowania głośników z przednich drzwi trzeba ściągać całą

> tapicerkę, czy da się je wyciągnąć przez siateczkę, która je przysłania?

nie wiem czy da się przez siateczkę ale lepiej sciagnac tapicerkę. Ściągniecie to kilka minut roboty a masz lepsze dojście. To raz. Dwa że po moich przygodach z przeciekiem wody spod głosnika wypadałoby go uszczelnić (wsadzić na jakiejs masie uszczelniającej - poszukaj w archeo). Reasumując - wygodniej i dokładniej będzie ściągnąć boczek.

Napisano
  • Autor

> nie wiem czy da się przez siateczkę ale lepiej sciagnac tapicerkę. Ściągniecie to kilka minut

> roboty a masz lepsze dojście. To raz. Dwa że po moich przygodach z przeciekiem wody spod

> głosnika wypadałoby go uszczelnić (wsadzić na jakiejs masie uszczelniającej - poszukaj w

> archeo). Reasumując - wygodniej i dokładniej będzie ściągnąć boczek.

To jak mam ściągać cały boczek, to niech sobie głośnik pierdzi do lata. Nie mam jakoś teraz ochoty na demontaż całej tapicerki drzwi pod blokiem frown.gif

Napisano

> To jak mam ściągać cały boczek, to niech sobie głośnik pierdzi do lata. Nie mam jakoś teraz ochoty

> na demontaż całej tapicerki drzwi pod blokiem

ajjjj tam.... ja wszystkie 4 boczki sciagnalem i zlozylem pod blokiem w jedno popoludnie. Dodatkowo uszczelnianie glosników, zrobienie "daszków" i czteropak grinser006.gif

Napisano

> Mam małe pytanko. Czy w celu wymontowania głośników z przednich drzwi trzeba ściągać całą

> tapicerkę, czy da się je wyciągnąć przez siateczkę, która je przysłania?

nie da się wymontować głośników bez demontażu tapicerki, ale spokojnie, po kilkukrotnym przeprowadzeniu tej operacji demontaż boczku zajmuje jakieś max 2min zlosnik.gif

brat

Napisano

> nie da się wymontować głośników bez demontażu tapicerki, ale spokojnie, po kilkukrotnym

> przeprowadzeniu tej operacji demontaż boczku zajmuje jakieś max 2min

Takie pytanie, ile spinek urywacie przy takiej jednej operacji? zeby.GIF Bo ja jak tylko ściągam trójkąty na gwizdki to 50% spinek idzie do śmieci. zeby.GIF

Napisano

> Takie pytanie, ile spinek urywacie przy takiej jednej operacji? Bo ja jak tylko ściągam trójkąty

> na gwizdki to 50% spinek idzie do śmieci.

te od gwizdków to faktycznie jakos mało trwałe są. Ale od boczków są dość trwałe; ściagalem je parę razy w tym roku przy okazji walki z przeciekami angryfire.gif i w sumie może z 5szt szlag trafił. Trzeba tylko delikatnie i z wyczuciem grinser006.gif

Napisano

> Takie pytanie, ile spinek urywacie przy takiej jednej operacji? Bo ja jak tylko ściągam trójkąty

> na gwizdki to 50% spinek idzie do śmieci.

zero - poważnie, ale może dlatego, że podpatrywałem 'fachowców' jak to robią, szybkie, pewne, krótkie szarpnięcie i spinki wyskakują nie niszcząc się, uszkodzeniu uległ jedynie uchwyt spinki w górnej tylnej części tapicerki w drzwiach kierowcy, nie jestem pewien dlaczego,

to samo z trójkątem tweeterka, choć fakt faktem że za pierwszym razem uszkodził się uchwyt jednej ze spinek,

brat

Ps Przy demontażu tapicerek można zrobić jeden trick który w przyszłości zdecydowanie ułatwi montaż/demontaż tapicerki, a mianowicie można w szczelinę uszczelki tapicerki (tej która wchodzi na rant drzwi przy szybie) popsikać silikonem w sprayu, po takiej operacji zdjęcie/założenie boczka idzie jak masełko cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.