Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spalanie LPG Astra G 1.6 8V./Przycisk zam. obiegu powietrza

Featured Replies

Napisano

Witam, Astra G 1,6 8V spalanie gazu w mieście 10,5 do 11l. Trasa przy 130-150km/h 9,5l lpg. Przy 120km/h 7,8. Czy te spalanie w mieście nie jest trochę duże? Dziadek ma Astrę F z tym samym motorkiem pali 10l gazu w mieście. Z drugiej strony F-ka chyba jest lżejsza, ma mniejsze kółka no i dziadek też inaczej jeździ zlosnik.gif

Drugie pytanko mam w sprawie przycisku który odpowiada za zamknięty obieg powietrza. Raz działa (świeci) raz nie. Przy wyłączaniu silnika i wciskaniu go tylko mignie i nic. Da się go rozebrać i naprawić? Jak się do niego dostać ? Trzeba całą konsole wyciągać?

Dziękuję za pomoc bow.gif20.GIFzlosnik.gif

Napisano

Z drugiej strony F-ka chyba jest lżejsza, ma mniejsze kółka

> no i dziadek też inaczej jeździ

Sam sobie odpowiedziałeś hehe.gif

Przy wyłączaniu silnika i wciskaniu go tylko mignie i nic. Da się go

> rozebrać i naprawić? Jak się do niego dostać ? Trzeba całą konsole wyciągać?

PO co wyciągąc ? obieg wewnętrzny działa na zasadzie podciśnienie zdaje sie, wiec aby działał musi być włączony silnik, chyba że sie mylę. hmm.gif

Napisano

> Drugie pytanko mam w sprawie przycisku który odpowiada za zamknięty obieg powietrza. Raz działa

> (świeci) raz nie. Przy wyłączaniu silnika i wciskaniu go tylko mignie i nic. Da się go

> rozebrać i naprawić? Jak się do niego dostać ? Trzeba całą konsole wyciągać?

obieg zamknięty powietrza _nie_ działa w pozycji nawiewów ustawienia pokrętła 'na szybę' - usterki można szukać jedynie jeżeli w innych pozycjach lampka się nie zapala,

poza tym u mnie wszystko jest ok a i tak mam błyśnięcie lampki obiegu wew. przy wyłączaniu silnika - system Delphi - uznaję więc że TTTM,

brat

Napisano

> PO co wyciągąc ? obieg wewnętrzny działa na zasadzie podciśnienie zdaje sie, wiec aby działał musi

> być włączony silnik, chyba że sie mylę.

Mylisz się.

Silniczek od obiegu wewnętrznego to dość awaryjna sprawa , szczególnie w układach przewietrzania firmy BEHR. Silniczka owego nie można naprawić , ratuje jedynie wymiana na nowy lub używany ( pasuje od angoli).

Napisano
  • Autor

> obieg zamknięty powietrza _nie_ działa w pozycji nawiewów ustawienia pokrętła 'na szybę' - usterki

Tego to bym się nie spodziewał wink.gif Dlatego czasem mi działa zlosnik.gif Potem sprawdzę. Jeździło się cinquecento ,a teraz taka technologia zlosnik.gif

Dzięki wielkie 20.GIF

Napisano

> Mylisz się.

> Silniczek od obiegu wewnętrznego to dość awaryjna sprawa , szczególnie w układach przewietrzania

> firmy BEHR. Silniczka owego nie można naprawić , ratuje jedynie wymiana na nowy lub używany (

> pasuje od angoli).

dodajmy że w G obieg wew. jest sterowany elektrycznie a usterka silniczka klapy nie jest sygnalizowana przez lampkę,

tzn lampka wówczas działa normalnie a użytkownik zwykle nie wie że klapa się nie porusza,

brat

Napisano
  • Autor

Po prostu myślałem ,że sam przycisk jest uszkodzony i nie włącza obiegu. Gdy mi czasem działał rzeczywiście słychać było jak coś się uruchamia pod deską jakby z prawej strony ok.gif

Napisano

Jeśli nawiew ustawiony jest na przednią szybę to obieg jest zawsze otwarty

Napisano
  • Autor

Zgadza się ok.gif

Napisano

> Mylisz się.

> Silniczek od obiegu wewnętrznego to dość awaryjna sprawa , szczególnie w układach przewietrzania

> firmy BEHR.

W DELPHI jest podobnie. Skur.... zepsuł się w pozycji obiegu zamkniętego a ja durny wymieniłem prawie czysty filtr kabiny zanim się zorientowałem o co chodzi. Ten sam wynalazek siedzi w Astrach H. I też sie sypie

Napisano

Na dojazdy do pracy po aglomeracji śląskiej szr spala mi 10 litrów, jak wyjadę na trasę do Cz-wy to w 9 się zmieści

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.