Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kody błędów - nie moge odczytac

Featured Replies

Napisano

astra g X16XEL

to co udalo mi sie wyblyskac to 4 10 5 po 3 sekundowej przerwie jest 1 i od poczatku.

nie ma kodu 12

nie wiem jak to poskladac do kupy.

ojawy sa takie ze ciezko odpala a jak juz zapali to zaraz gasnie + migajaca lampka rezery pomimo tego ze benzyny jest sporo

Napisano

> ojawy sa takie ze ciezko odpala a jak juz zapali to zaraz gasnie

ale to na zimnym tylko? Jak dodasz gazu to nie gaśnie? Jeśli tak to czujnik temperatury.

+ migajaca lampka rezery pomimo

> tego ze benzyny jest sporo

zawiesił się pewnie pływak, miałem tak dwa razy.

Napisano
  • Autor

> ale to na zimnym tylko? Jak dodasz gazu to nie gaśnie? Jeśli tak to czujnik temperatury.

> + migajaca lampka rezery pomimo

> zawiesił się pewnie pływak, miałem tak dwa razy.

na zimny nie wiem..jak odpocznie to zobacze, przytrzymanie nic nie daje

egr?

Napisano

> na zimny nie wiem..jak odpocznie to zobacze, przytrzymanie nic nie daje

> egr?

raczej mało prawdopodobne żeby to był EGR, zawsze możesz jednak go zaślepić i sprawdzić. A świece kiedy ostatnio sprawdzałeś? Może DIS się kończy albo nie kontaktuje.

Napisano
  • Autor

> raczej mało prawdopodobne żeby to był EGR, zawsze możesz jednak go zaślepić i sprawdzić.

jak jest walniety to zaslepienie go niewiele mi chyba da ??

Napisano

> jak jest walniety to zaslepienie go niewiele mi chyba da ??

da, silnik powinien bez niego pracować, u mnie oprócz błedu nic się nie działo silnik pracował.

Napisano
  • Autor

> da, silnik powinien bez niego pracować, u mnie oprócz błedu nic się nie działo silnik pracował.

a ten blad jak mam odczytywac...1405; 405; 4051? co ta 1 znaczy?

Napisano

> a ten blad jak mam odczytywac...1405; 405; 4051? co ta 1 znaczy?

ja tam pod kompa podłączałem, i nr błędu wklepywałem w google i od razu było rozwiązanie.

Napisano
  • Autor

> ja tam pod kompa podłączałem, i nr błędu wklepywałem w google i od razu było rozwiązanie.

nie mam kompa wink.gif

na zimnym nie gasnie ale cala buda trzesie - chociaz na obroty wchodzi normalnie

Napisano

> nie mam kompa

> na zimnym nie gasnie ale cala buda trzesie - chociaz na obroty wchodzi normalnie

tak jakby nie palił na wszystkie gary, coś czuje, że możesz mieć zwalonego DIS`a ale najpierw zacznij od sprawdzenia świec. Ja kompa mam więc mógłbym podpiąć twoje auto ale w twoich okolicach będę dopiero za dwa tygodnie.

Napisano

> na zimnym nie gasnie ale cala buda trzesie - chociaz na obroty wchodzi normalnie

Błąd to EGR, ale niekoniecznie musi być spowodowany przez zawór EGR. Nie zaszkodzi zaślepić zawór, jak również sprawdzić czy sonda lambda oscyluje.

Napisano
  • Autor

> tak jakby nie palił na wszystkie gary, coś czuje, że możesz mieć zwalonego DIS`a ale najpierw

> zacznij od sprawdzenia świec. Ja kompa mam więc mógłbym podpiąć twoje auto ale w twoich

> okolicach będę dopiero za dwa tygodnie.

swiece wymieniane w maju, na oborty wkreca sie normalnie. telepie nim na wolnych

Napisano
  • Autor

> Błąd to EGR, ale niekoniecznie musi być spowodowany przez zawór EGR. Nie zaszkodzi zaślepić zawór,

> jak również sprawdzić czy sonda lambda oscyluje.

wyczyszcze egr'a i obadamy co z tego wyjdzie. zastanawia mnie tylko migajaca kontrolka rezerwy. zaczelo sie to w tym samym momencie co wywalil blad

Napisano

> wyczyszcze egr'a i obadamy co z tego wyjdzie. zastanawia mnie tylko migajaca kontrolka rezerwy.

> zaczelo sie to w tym samym momencie co wywalil blad

a wskazówka pokazuje prawidłowo poziom paliwa?

Napisano
  • Autor

> a wskazówka pokazuje prawidłowo poziom paliwa?

wydaje mi sie ze tak

Napisano
  • Autor

problem rozwiazal sie sam - ale to chyba nie jest dobrym znakiem.

rano odpalilem normalnie, check sie juz nie palil i rezerwa tez przestala migac. egr'a wyczyscilem ale prawde mowiac nie byl jakos wielce zasyfiony

Napisano

> problem rozwiazal sie sam - ale to chyba nie jest dobrym znakiem.

i to jest właśnie najgorsze i jak tu zaufać autu. Sprawdź profilaktycznie czy do skrzynki bezpieczników nie dostała się przypadkiem wilgoć powodująca zwarcie jakieś a potem i tak najlepiej i tak podłączyć pod kompa. Piszę o tej skrzynce bezpieczników bo np w punto znajomych miałem taki problem, że cała skrzynka która jednocześnie jest body komputerem była wilgotna, trzeba było uszczelnić przeciek rozebrać całość oczyścić, niektóre ścieżki naprawić i całe szczęście potem już wszystko działało.

Napisano

Nic nerwowo. "Przegonić" solidnie silnik i spokojnie odczekać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.