Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alfa Romeo 145 1,9TD czy coś warta

Featured Replies

Napisano

Witam, mam okazje kupić alfe 145 z silnikiem 1,9TD o przebiegu 200tyś, za 3patyki, warte to to coś, może ktoś miał, chciałbym mojej lolicie kupić, a nie wiem czy warto, może te auta z tym przebiegiem już zużyte są, i wogóle jak z częściami. Dziękuję i pozdrawiam

Napisano

> Witam, mam okazje kupić alfe 145 z silnikiem 1,9TD o przebiegu 200tyś, za 3patyki, warte to to coś,

> może ktoś miał, chciałbym mojej lolicie kupić, a nie wiem czy warto, może te auta z tym

> przebiegiem już zużyte są, i wogóle jak z częściami. Dziękuję i pozdrawiam

silniki rewelacja ale zależy oczywiście jak ktoś dbał, taki silnik można zajechać w 100tyś albo mniej można też zrobić z 500tyś i będzie śmigał dalej. Odnośnie reszty to bym szukał rudej kiedyś łataliśmy podłogę w okolicy pedałów bo już jej nie było . Nic więcej nie napiszę bo nie znam dokładnie tego modelu. Jak za 3tysie i nie będzie rudej to bym brał, nawet jak silnik padnie to kupisz następny i jazda dalej. Polecam ten motorek, odkąd przesiadłem się na inne auto non stop tęskni mi się do tego genialnego diesla.

Napisano

Ja niestety mam uraz ogólnie do 145 i nawet za 3 patyki bym nie kupił jakiejkolwiek 145 grinser006.gif

Napisano

> Ja niestety mam uraz ogólnie do 145 i nawet za 3 patyki bym nie kupił jakiejkolwiek 145

Ty byłeś szalony i kupiłeś alfę z silnikiem benzynowym zlosnik.gif

Napisano

> Ty byłeś szalony i kupiłeś alfę z silnikiem benzynowym

Jak Alfa to tylko z benzynowym skromny.gif Klekot to do traktora lub VW grinser006.gifok.gif

Napisano

> Jak Alfa to tylko z benzynowym Klekot to do traktora lub VW

jeśli ktoś lubi co chwilę robić remont , to TS16v spełni jego wymagania hehe.gif

a wracając do tematu , wspomniany 1,9 TD w tej 145 to silnik pochodzący z Fiata Tipo ,1929ccm 90KM, intercooler , zwykłe turbo z WG , cholernie solidny silnik pod warunkiem normalnej eksploatacji , wymiany olejów, itp

anyway , silnik to będzie najmocniejsza strona 145 , a 200tys (jeśli prawdziwe) to pikuś , jedynie turbo może się kończyć

Napisano

> a wracając do tematu , wspomniany 1,9 TD w tej 145 to silnik pochodzący z Fiata Tipo ,1929ccm

> 90KM, intercooler , zwykłe turbo z WG , cholernie solidny silnik pod warunkiem normalnej

> eksploatacji , wymiany olejów, itp

> anyway , silnik to będzie najmocniejsza strona 145 , a 200tys (jeśli prawdziwe) to pikuś , jedynie

> turbo może się kończyć

Miałem kiedyś tipo z tym silnikiem i jest dokładnie tak jak piszesz zlosnik.gif

Budę zjadła ruda a on się dalej kręcił i to całkiem fajnie jak na tak starego sadzomiotacza zlosnik.gif

Paradoksalnie im większy był mróz tym lepiej odpalał grinser006.gif

Sprzedałem do wioski obok i on dalej jeździ wink.gif

Napisano

> jeśli ktoś lubi co chwilę robić remont , to TS16v spełni jego wymagania

Eee tam, ja nie mówię o tych TS-ach (choć znam przypadek, że całkiem przyzwoicie daje radę hmm.gif), ja tam wolę boksery lub jakieś V6 uzbroj_zlo.gifgrinser006.gif A starsze TS-y też nie są takie złe waytogo.gif

Napisano

> Ty byłeś szalony i kupiłeś alfę z silnikiem benzynowym

byłem szalony i do tego miałem boxera

Napisano

> byłem szalony i do tego miałem boxera

Też to miałem, 14/100 LPG w mieście zlosnik.gif Ale prowadzila się dość fajnie, o ile akurat miała sprawne zawieszenie zlosnik.gif

Napisano

> Też to miałem, 14/100 LPG w mieście Ale prowadzila się dość fajnie, o ile akurat miała sprawne

> zawieszenie

właśnie poszukuje czegoś w miarę innego niż wszystkie inne auta i pomyślałem o wersji z dieslem 1.9jtd potem soft u Cinka i teraz pytanie. Jak z blachą? Ja spotkałem się z totalnie skorodowaną podłogą czy to raczej incydentalny przypadek czy norma w tych autach?

Napisano

> właśnie poszukuje czegoś w miarę innego niż wszystkie inne auta i pomyślałem o wersji z dieslem

> 1.9jtd potem soft u Cinka i teraz pytanie. Jak z blachą? Ja spotkałem się z totalnie

> skorodowaną podłogą czy to raczej incydentalny przypadek czy norma w tych autach?

Nie wiem, wyżej piszą, że gnije, moja zgnita nie była, ale to było parę lat temu smile.gif

Napisano

> właśnie poszukuje czegoś w miarę innego niż wszystkie inne auta i pomyślałem o wersji z dieslem

> 1.9jtd potem soft u Cinka i teraz pytanie. Jak z blachą? Ja spotkałem się z totalnie

> skorodowaną podłogą czy to raczej incydentalny przypadek czy norma w tych autach?

1.9 JTD będzie najlepszym silnikiem dla kogoś, kto chce poczuć radość jazdy Alfą ale nie ma zamiaru stawać się specjalistą od panewek, głowic i pasków rozrządu.

Swoją kupiłem w dużej mierze ze względu na ocynk. Jest dobrze ale w tej chwili te samochody już zaczynają korodować albo jest jeszcze szansa na poprawienie pierwszych śladów

Napisano

> Jak Alfa to tylko z benzynowym Klekot to do traktora lub VW

3 lata temu też tak sądziłem hehe.gif. Teraz mówię: jeśli kiedykolwiek jeszcze Alfa to tylko JTD zlosnik.gif

Napisano

> 3 lata temu też tak sądziłem . Teraz mówię: jeśli kiedykolwiek jeszcze Alfa to tylko JTD

Ja wolę nieco starsze Alfy, w których jeszcze nie montowali JTD cool.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.