Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chyba zamoczylem Pande

Featured Replies

Napisano

Witam,

Dzis w drodze do pracy z racji panujacych warunkow pogodowych bylem zmuszony niejednokrotnie przejechac przez spore kaluze. W pewnym momencie poczulem swad palonej instalacji i jednoczesnie zapalila sie kontrolka ladowania. Zjechalem na pobocze. Po podniesieniu maski swad byl wyczuwalny z okolic lewego reflektora i akumultora. Po odczekaniu ok. 5 min. przy uruchomionym silniku kontrolka ladowania zaczela migac az w koncu zgasla i przestalo pachniec. Ruszylem w dalsza droge juz bez problemow. Dodam, ze nie zabserwowalem zadnych problemow z odpalaniem i praca silnika.

Domyslam sie, ze zamoczylo sie cos z elektryki. Co o tym myslicie, co ewentualnie zapobiegawczo na przyszlosc sprawdzic?

Dzieki i Pzdr.

Napisano

> Witam,

> Dzis w drodze do pracy z racji panujacych warunkow pogodowych bylem zmuszony niejednokrotnie

> przejechac przez spore kaluze. W pewnym momencie poczulem swad palonej instalacji i

> jednoczesnie zapalila sie kontrolka ladowania. Zjechalem na pobocze. Po podniesieniu maski

> swad byl wyczuwalny z okolic lewego reflektora i akumultora. Po odczekaniu ok. 5 min. przy

> uruchomionym silniku kontrolka ladowania zaczela migac az w koncu zgasla i przestalo pachniec.

> Ruszylem w dalsza droge juz bez problemow. Dodam, ze nie zabserwowalem zadnych problemow z

> odpalaniem i praca silnika.

> Domyslam sie, ze zamoczylo sie cos z elektryki. Co o tym myslicie, co ewentualnie zapobiegawczo na

> przyszlosc sprawdzic?

> Dzieki i Pzdr.

alternator- sprawdź czy nie pękła obudowa waytogo.gif

Napisano

Oj nie chce Cię smucić ale miałem identyczną sytuacje kiedyś ;-) nieźle padął deszcz i tez czuc bylo smród spod maski, zapalila sie kontrolka ladowania ale po kilku godzinach zgasla. Po 3 miesiacach okazalo sie, ze pekla obudowa alternatora.

Napisano
  • Autor

> Po 3 miesiacach okazalo sie, ze pekla obudowa alternatora.

Dzieki bardzo za sugestie, sprawdze altek.

Pzdr.

Napisano

tak jak piszą inni to pewnie altek, następnym razem pamiętaj jak woda za wysoka zmień trasę lub jak nie sięga do progu to przejedź ale bardzo powoli.

• 1 miesiąc później...
Napisano

> tak jak piszą inni to pewnie altek, następnym razem pamiętaj jak woda za wysoka zmień trasę lub jak

> nie sięga do progu to przejedź ale bardzo powoli.

Ja miałem identyczną sytuacje

walnęła obudowa alternatora ale wymienili bo autko było jeszcze na gwarancji smile.gif

Napisano

Z pewnością alternator. Próbowałem być mądrzejszy od forumowych fachowców i twierdziłem inaczej. Po dwóch latach, wiosenną porą tego roku, nawet kable nie pomogły. Proponuję nieczekanie na cud (jak ja czekałem) i wymianę lub regenerację.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.