Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ABS się zepsuł?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Panowie mam kilka pytań odnośnie focusa MK1 z 2004r. Problem jest następujący podczas hamowania niezależnie od prędkości pulsuje mi pedał hamulca od początku jak tylko go naciskam lekko, czy mocno i lekko ściąga chyba w lewo. Drgań nie czuć na kierownicy, przebieg 34,000km. Nie wiem kiedy się włącza abs, żadna kontrolka od abs-u się nie zapala, co to może być?

Napisano

>co to może być?

krzywe tarcze hamulcowe

Napisano
  • Autor

Co teraz zrobić, przetoczyć tarcze czy wymienić i na jakie?

Napisano

jeśli rzeczywiście ma 34kkm to tarcze są jeszcze grube i można spróbować przetoczyć smile.gif

Napisano

> Co teraz zrobić, przetoczyć tarcze czy wymienić i na jakie?

sprawdzic ktore bija i wymienic.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam.

Ojciec był u mechanika, który wymienił koła na zimowe, sprawdził tarcze i powiedział że są proste. Jedna tarcza równomiernie jest zużyta od klocka, natomiast druga była jakby pordzewiana i klocek nie dociskał, powiedział jeszcze że wszystko trzeba by rozbierać, w co nie chce mi się wierzyć przy 36 tyś przebiegu. pomyślałem że chce zbić na mnie interes. Strach mnie ogarnia jechać do aso B-B, tam sami partacze są, czy w katowicach lepsze aso?

Napisano

> Witam.

> Ojciec był u mechanika, który wymienił koła na zimowe, sprawdził tarcze i powiedział że są proste.

> Jedna tarcza równomiernie jest zużyta od klocka, natomiast druga była jakby pordzewiana i

> klocek nie dociskał, powiedział jeszcze że wszystko trzeba by rozbierać, w co nie chce mi się

> wierzyć przy 36 tyś przebiegu. pomyślałem że chce zbić na mnie interes. Strach mnie ogarnia

> jechać do aso B-B, tam sami partacze są, czy w katowicach lepsze aso?

A powiedział jakie maja bicie? czy sprawdził to na oko zlosnik.gif

Nie ma bata musza byc krzywe sa wntylowane więc może sprawdził od zewnątrz a krzywa jest od wewnątrz waytogo.gif

jedż gdzieś gdzie sprawdzą zegarem i od razu przetoczą na aucie waytogo.gif

Napisano

jak jedna jest pordzewiala to jest problem z zaciskiem, moze tez ktos dal ciala i zle zalozyl klocki

bije i sciaga bo to kolo z pordzewiala tarcza nie hamuje w 100%, moze tak byc, ze dosiska tylko jeden klocek i tarcza wkoncu sie podda i wtedy

ab43e8301194784d04380f40c23e532390x90.jpg

milej niedzieli ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.