Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autoalarm, uruchamia się sam...

Featured Replies

Napisano

Witam,

Nie wiem czy to jest odpowiedni dział ale w końcu dotyczy Nuova Bravo smile.gif

Mam Bravo, nowe, kupione w lipcu. Przynajmniej od wczoraj, włącza mi się co jakiś, krótki czas autoalarm.

I teraz mam pytanie, bo ja się totalnie na tym nie znam, czy to zwykła awaria tego sprzętu, czy też może to uruchamiać pachnidełko wiszące (od niedawna) przy tylnych drzwiach, które cały czas się majta i jest „w ruchu”. Czy to możliwe ?

Być może pytanie głupie ale problem mnie irytuje.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Napisano

jest to mozliwe, wywal dzyndzla dyndaka i sprawdz czy jest jakas poprawa

Napisano
  • Autor

> jest to mozliwe, wywal dzyndzla dyndaka i sprawdz czy jest jakas poprawa

Dzieki,

Własnie ejstem w trakcie testów, narazie dyndakiem ale jak na złośc nie chce się odpalić ten autoalarm angryfire.gif

Napisano

masz alarm fabryczny czy dokładany w ASO? Ja mam dokładany, nie mam nim problemów, ale zauważyłem, że jak np. w lecie zostawiam auto z uchylonymi szybami, żeby się wietrzyło, to kilka razy zdarzyło się, że alarm się załączył. Przy zamkniętych szybach nigdy nic takiego się nie zdarzyło. Tłumaczę to sobie tak, że może jakaś większa mucha wpadła, przeleciała koło czujnika ruchu i ten zadziałał, co by oznaczało, że jest wrażliwy nawet na najmniejszy ruch.

Napisano
  • Autor

> masz alarm fabryczny czy dokładany w ASO? Ja mam dokładany, nie mam nim problemów, ale zauważyłem,

> że jak np. w lecie zostawiam auto z uchylonymi szybami, żeby się wietrzyło, to kilka razy

> zdarzyło się, że alarm się załączył. Przy zamkniętych szybach nigdy nic takiego się nie

> zdarzyło. Tłumaczę to sobie tak, że może jakaś większa mucha wpadła, przeleciała koło czujnika

> ruchu i ten zadziałał, co by oznaczało, że jest wrażliwy nawet na najmniejszy ruch.

Autoalarm mam dokładany w ASO przed odbiorem.

Najlepsze jest to, ze jak wczoraj wsiadłem do samochodu i włączyłem autoalarm to on sie nie uruchomił, gdy zacząłem rózne dziwine ruchy wykonywać confused.gif

Napisano

> Najlepsze jest to, ze jak wczoraj wsiadłem do samochodu i włączyłem autoalarm to on sie nie

> uruchomił, gdy zacząłem rózne dziwine ruchy wykonywać

Jest pewien czas na uzbrojenie się alarmu, tak ok. 20-30 sekund.

Jeśli masz alarm Metasystem, to po włączeniu dioda miga szybko a po uzbrojeniu przechodzi w spokojne pulsowanie.

Napisano

A jak uzbrajasz to miga światłami zawsze czy czasami trąbi syreną ?

Napisano
  • Autor

> A jak uzbrajasz to miga światłami zawsze czy czasami trąbi syreną ?

Miga światłami. Wyłączyłem dźwiek przy uruchamianiu autoalarmu.

Napisano
  • Autor

Zdjąłem wszystkie w"wisiorki" i niestety zawył.

Napisano

> Zdjąłem wszystkie w"wisiorki" i niestety zawył.

Obstawiam zamek przy klapie silnika... to najczęsciej pada i gnije...

Zobacz gdzie i jaki masz włacznik.. czy w zamku czy obok

Napisano
  • Autor

> Obstawiam zamek przy klapie silnika... to najczęsciej pada i gnije...

> Zobacz gdzie i jaki masz włacznik.. czy w zamku czy obok

Zamka nie sprawdzałem jeszcze ale usunałem spod klapy wszystkie liście i przestał piszczeć. Z drugiej strony, nie wiele miałem okazji, żeby to sprawdzić. Dzisiaj cały dzień będzie autoalarm włączony i sie zobaczy smile.gif

Napisano

> Witam,

> Nie wiem czy to jest odpowiedni dział ale w końcu dotyczy Nuova Bravo

> Mam Bravo, nowe, kupione w lipcu. Przynajmniej od wczoraj, włącza mi się co jakiś, krótki czas

> autoalarm.

> I teraz mam pytanie, bo ja się totalnie na tym nie znam, czy to zwykła awaria tego sprzętu, czy też

> może to uruchamiać pachnidełko wiszące (od niedawna) przy tylnych drzwiach, które cały czas

> się majta i jest „w ruchu”. Czy to możliwe ?

> Być może pytanie głupie ale problem mnie irytuje.

> Z góry dzięki za odpowiedź.

Cze - miałem to samo z takim alarmem. Chłopaki na prędkości wyregulowali maskę silnika i się sukman zamknął smile.gif

Napisano
  • Autor

Jestem leniwy i nie chce mi się jechać do serwisu smile.gif

Po usunięciu liści, nie piszczy shocked.gif

Możliwe, że liście pod maską miały wpływ na piskanie.

Napisano

u mnie się obłamał taki cypek który był przyciskany jak klapa była zamykana, przez to się załączał alarm

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Chyba namierzyłem (przypadkowo) przyczynę ale muszę to jednak jeszcze sprawdzić w pełnej świadomości.

Nadal nie jestem pewien ale zauważyłem, że alarm wyje wtedy gdy zamkne pilotem samochód, a potem jeszcze raz nacisnę w pilocie zamykanie. Możliwe to ? confused.gif

I teraz muszę zbadać grinser006.gif czy drugie nacisnięcie zamykania powoduje wycie, czy np. drugie ale wtedy tylko zanim uzbroi sie alarm.

Napisano

> Chyba namierzyłem

Ja niestety namierzyłem u siebie.... wina była w zgniłej syrence ...

Syrenka cyfrowa - do niej dochodi sygnał z komory silnika - klapy a ona dalej wysyła sygnał po szynie danych....

na razie reanimacja powiodła się w 50% .... juz sie nie wzbudza ale również nie sygnalizuje zamknięcia niewiem.gif niestety jeden tranzystor nie ocalał i nie wiem co tam wstawić... pewnie wymienie na nowa ... 200 zł angryfire.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.