Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zmniejszenie obrotów na luzie jak 900

Featured Replies

Napisano

Witam od dluższego czasu moje sc ma wyższe obroty na wolnych po odpaleniu, i po dodaniu gazu zchodzi ok 3s do normalnych obrotów (nie schodzi zara po puszczeniu pedału gazu do normalnych tylko po ok3s)na luzie czy to norma?

jeśli nie to jak wyregulować obniżyć obroty na luzie??.

Linke jak popuszcze nic nie da bo zatrzymuje sie juz po puszczeniu gazu na ograniczniku także papuszczenie linki dalej nic nie da.

Napisano

ja tez tak mam ze jak go odpale to ma wysiokie obroty ok 2tys potem spadna ale potem po kazdym puszczeniu kazy sa wysokie i dopiero spadaja nie wiem od czego to moze linka stara ujowa i sie minimalnie zacina nie wiem ale sram na to zeby.GIF

Napisano

> Witam od dluższego czasu moje sc ma wyższe obroty na wolnych po odpaleniu, i po dodaniu gazu

> zchodzi ok 3s do normalnych obrotów (nie schodzi zara po puszczeniu pedału gazu do normalnych

> tylko po ok3s)na luzie czy to norma?

> jeśli nie to jak wyregulować obniżyć obroty na luzie??.

> Linke jak popuszcze nic nie da bo zatrzymuje sie juz po puszczeniu gazu na ograniczniku także

> papuszczenie linki dalej nic nie da.

na rozgrzanym silniku tez tak jest czy tylko na zimnym?? jak masz za duże obroty to właśnie tym ogranicznikiem możesz zmniejszyć troszkę.

Napisano
  • Autor

na ciepłym też po puszczeniu gazu obroty po ok3s spadną dopiero no normalnych a powinny równo z puszczeniem pedału.

A jaśniej Panowie jak to na tym ograniczniku zmniejszyć?

Napisano

a kopał ktos przy wtrysku?? ja miałem podwyzszone obroty jak pomyliłem wezyki z podcisnienia( na szybko składałem bo cima było).. jeden bodajrze idzie do filtra par paliwa.. sproboj je zamienic.. sa jeden pod drogim.. jakbys nie widział o co chodzi to fotke wkleje

objawy miałem podobne..

Napisano

jeśli nie zamiana tych weżyków to obstawiam zanieczyszczony/uszkodzony silniczek krokowy o ile układ dolotowy 100%szczelny zlosnik.gif ja podobnie mam teraz jak jest zimniej odpalam jest jakieś 1700obr i po dodaniu i odjeciu gazu obroty spadają do 3000obr i potem spadają bardzo powoli do normy. nie zawsze sie tak zdarza zależy od temperatury.

Napisano
  • Autor

99 na krokowy auto ma 9 lat i ani razu nie był czyszczony, a za schodzenie z obrotów odpowiada właśnie on przeleje go wd40 a potem napisze .

Napisano

Fotka w necie znalazłem te wezyki masz zaznaczone w kółko

sa jeden pod drogim

sproboj biglaugh.gif

post-97997-1435251042922_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Wężyki mam dobrze góra z filtra oparów dolny z odmy .

Wyczyszczony krokowiec pogazowałem pochodził do włączenia wentyla chłodnicy i obroty zaraz po odjęciu gazu schodzą równo z pedałem, a nie jak wcześniej po ok3s.

Obroty na wolnych są troszku niższe aż lekko buda drga .

Wygląda na to że kłopot opanowany wink.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.