Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

po raz pierwszy nie chciał odpalić dziad jeden...

Featured Replies

Napisano

wieczorem postawione uno po przyjeździe z pracy, rano próba odpalenia - ale nieeee ! Bunt! Nawet nie rechnie. Ani troszkę nie zakręci. No dziad jeden!

Podejrzewam jakieś problemy z prądem, gdzie zajrzeć oprócz złączki za akumulatorem na kablu plusowym?

Nie miałem rano czasu sprawdzić czy iskra jest czy nie, bo się spieszyłem do pracy, ale na wieczór już planuję się z tym g... rozprawić bo mnie zdenerwowało rano.

Co jeszcze sprawdzić? Czy mi koty kabli nie poprzegryzały ? ech :/

Napisano

> ! Bunt! Ani troszkę nie zakręci.

puknij z wyczuciem w rozrusznik - może szczotka się zawiesiła i nie kontakci albo się skończyła/y. ewentualnie zainteresuj się czerwonym (ja taki mam) przewodem na elektromagnesie rozrusznika - luźny przewód dawał identyczne objawy.

Napisano
  • Autor

> puknij z wyczuciem w rozrusznik - może szczotka się zawiesiła i nie kontakci albo się skończyła/y.

> ewentualnie zainteresuj się czerwonym (ja taki mam) przewodem na elektromagnesie rozrusznika -

> luźny przewód dawał identyczne objawy.

nie nie, kręci normalnie o to chodzi, tak jakby iskry nie miał :/

Napisano

> nie nie, kręci normalnie o to chodzi, tak jakby iskry nie miał :/

to najpierw sprawdz czy ma

Napisano
  • Autor

> to najpierw sprawdz czy ma

sprawdzę, od tego zacznę. A jeśli nie ma to co ?

po kolei sprawdzać gdzie nie ma prądu? Może ktoś poda jak sprawdzić cewkę?

Napisano

U mnie to taka historia jest z powodu niekontaktowania którejś tam kostki między akumulatorem a stacyjką. Po prostu nie ma prądu na stacyjce i lipa. Swoją drogą, odcięcie zapłonu mam 893goodvibes.gif Wystarczy otworzyć maskę i pogłaskać samochodzik, i nagle cud - działa zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie to taka historia jest z powodu niekontaktowania którejś tam kostki między akumulatorem a

> stacyjką. Po prostu nie ma prądu na stacyjce i lipa. Swoją drogą, odcięcie zapłonu mam

> Wystarczy otworzyć maskę i pogłaskać samochodzik, i nagle cud - działa

hehe, może.... może to dlatego, że go sprzedałem i teraz czekam aż go klient weźmie ? wink.gif

Napisano
  • Autor

> to najpierw sprawdz czy ma

Okazało się, że:

paliwo dochodzi (wtryskiwacz leje)

iskra jakaśtam jest

auto nie pali.

W chwili rozpaczy postanowiłem wysuszyć rozdzielacz za pomocą .... lampy 150w halogenowej (niestety suszarki do włosów żona nie pozwoliła wziąć do auta ) i o dziwo, zaczął łapać najpierw na jeden cylinder, potem na dwa i w końcu odpalił. z trudem ale odpalił.

Wniosek, że pewnie mokro w kopułce, moze paluch już przypalony i słabo daje iskra ? nie wiem... ważne, że po wysuszeniu/podgrzaniu kopułki odpalił.

I teraz - bo nigdy kopułki nie zdejmowałem - czy tam jest jakaś filozofia żeby ją zdjąć i wyczyścić od środka? bardzo proszę o info, bo pewnie rano będę musiał to zrobić przed wyjazdem do pracy ... :/

Napisano

Banał, masz 2 klamerki od góry i od dołu które odpinasz i ściągasz smile.gif

Napisano
  • Autor

> Banał, masz 2 klamerki od góry i od dołu które odpinasz i ściągasz

aha...

no to muszę uskutecznić czyszczenie.

A ewentualna wymiana palucha to skomplikowana jest ?

Napisano

> aha...

> no to muszę uskutecznić czyszczenie.

> A ewentualna wymiana palucha to skomplikowana jest ?

nie, chwytasz go ręką i ciągniesz waytogo.gif zobacz w jakim stanie są styki w kopułce zresztą palec i kopułka to aż taki duży koszt nie jest i jeżeli są wytarte to warto wymienić smile.gif

Napisano
  • Autor

> nie, chwytasz go ręką i ciągniesz zobacz w jakim stanie są styki w kopułce zresztą palec i kopułka

> to aż taki duży koszt nie jest i jeżeli są wytarte to warto wymienić

wyjąłem wczoraj, przeczyściłem. Sporo syfku w kopułce od środka było, wyczyściłem też na tyle na ile mogłem, styki w kopułce. Paluch nie był zły.

Po całym zabiegu pali jak zły. Dziś rano zabulgotał bez problemu.

Wygląda na to , że problem na jakiś czas zażegnany. Styki w kopułce są wytarte, to czuć, mają wyżłobienia, więc trochę jeszcze i trzeba będzie wymienić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.