Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mechanizm zmiany biegów Punto 1

Featured Replies

Napisano

Witam zacne grono, mam pytanko co do mechizmów zmiany biegów z punto a konkretnie Lanci Y 99r ale myśle ze mechaniczne to bedzie to samo. Fabrycznie mam automata ECVT ale zmieniam go na manulala i zakupilem mechanizm zmiany na dodatkowej lince wstecznego. Jako że bardziej jestem ogarniety w Seicento wiem ze tam mozna w miejsce podobnego ukladu dać nowszy mechanizm na dwuch linkach które ida bezpośrednio do skrzyni. Pyatnie jest takie czy punto 1 miało wogóle mechazm na dwóch linkach a jesli nie to czy przypasuje do niego mechanizm np z punto 2. pozdro

Napisano

> Witam zacne grono, mam pytanko co do mechizmów zmiany biegów z punto a konkretnie Lanci Y 99r ale

> myśle ze mechaniczne to bedzie to samo. Fabrycznie mam automata ECVT ale zmieniam go na

> manulala i zakupilem mechanizm zmiany na dodatkowej lince wstecznego. Jako że bardziej jestem

> ogarniety w Seicento wiem ze tam mozna w miejsce podobnego ukladu dać nowszy mechanizm na

> dwuch linkach które ida bezpośrednio do skrzyni. Pyatnie jest takie czy punto 1 miało wogle

> mechazm na dwuch linkach a jesli nie to czy przypasuje do niego mechanizm np z punto 2. pozdro

Był tylko mechanizm z jedną linką i prętem. Ta dodatkowa linka od wstecznego to tylko blokada. Dlaczego nie założysz mechanizmu od mk1 ?

Napisano
  • Autor

Tak jakos wole nowsze rozwiazania czyli z punto 2 nie podejdzie gdyz np Y produkowali do 2003r i na jednej foto z allegro mechanizm 2000r wygląda jak z punto 2.

Napisano

> Tak jakos wole nowsze rozwiazania czyli z punto 2 nie podejdzie gdyz np Y produkowali do 2003r i na

> jednej foto z allegro mechanizm 2000r wygląda jak z punto 2.

W P2 najczęściej pada ta linka, która zastępuje pręt w PI więc nie zawsze to co nowsze to lepsze cool.gif Jeśli umocujesz koszyk z P2 to linki też podepniesz. Musisz mieć całe kompletne sterowanie i rzeźbić mocowanie koszyka lewarka.

• 5 lat później...
Napisano

A co Kolega zrobił ze skrzynią ecvt i całą resztą gratów od niej..?? Pilnie poszukuję centralki sterującej od takiej skrzyni. Jest ona zamontowana w Punto za obudową nagrzewnicy (pionowy pulpit z radiem - konsola) na woerzchu tunelu jak na fotce poniżej:

2541377300_1447976659.jpg

Sama centralka wygląda zaś tak:

4980212300_1446070239.jpg

Czy może została gdzieś w garażu albo może wciąż siedzi w aucie..?

Pilnie kupię.!

Paweł Taraszkiewicz

GDANSK
606-662-762