Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

popełniłem błąd przy czyszczeniu?

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj postanowiłem wyczyścić gunkiem do gaźników EGR i silnik krokowy.Jak pomyślałem tak też zrobiłem. Dodatkowo zdemontowałem czujnik(potenciometr) położenia przepustnicy - czy jak się to tam zwie.Po montażu samochód zaskoczył za "n-tym" razem przy przełączaniu z noPb- na LPG gasł. Z czasem załapał wolne obroty.Jedyna rzecz jaka mnie niepokoi to przy pierwszym od włączenia silnika dodaniu gazu obroty idą nieco w dół po czym szybują do góry.Teraz tak się zastanawiam czy owy element przy przepustnicy można zamontować na odwrót hmm.gif

Napisano

> Teraz tak się zastanawiam czy owy element przy przepustnicy można zamontować na odwrót.

Praktycznie nie wink.gif

Dla pewności możesz zmierzyć napięcie na niebieskim kabelku przy czujniku (bez jego odłączania, na włączonym zapłonie, przepustnica zamknięta).

Nie zapomniałeś o żadnym wężyku?

Wszystko dobrze uszczelnione?

Napisano
  • Autor

> Praktycznie nie

> Dla pewności możesz zmierzyć napięcie na niebieskim kabelku przy czujniku (bez jego odłączania, na

> włączonym zapłonie, przepustnica zamknięta).

> Nie zapomniałeś o żadnym wężyku?

> Wszystko dobrze uszczelnione?

Niezawodny system: klema z aku zadziałał i tym razem. Po odczekaniu 30 min i ponownym podłączeniu akumulatora silniczek przemówił od pierwszego razu. Usterka sama się wykasowała.

Napisano

> Niezawodny system: klema z aku zadziałał i tym razem. Po odczekaniu 30 min i ponownym podłączeniu

> akumulatora silniczek przemówił od pierwszego razu. Usterka sama się wykasowała.

też tak miałem po czyszczeniu całości, ale minęło. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> też tak miałem po czyszczeniu całości, ale minęło.

mnie to aż ciarki wtedy przeszły - poświeciłem pół dnia na doposażenie ( montaż siedzenia pasażera od Viki A i przerzucenie dotychczasowego siedzenia na miejsce pasażera - docelowo też będzie siedzenie z Viki - po zregenerowaniu tapicerki ) i czyszczenie wyżej wspomnianych podzespołów.

Napisano

> mnie to aż ciarki wtedy przeszły - poświeciłem pół dnia na doposażenie

nie ma się co przejmować, ja kiedyś zapomniałem przykręcić kabla masowego który jest pod deską rozdzielczą, i musiałem ponownie ją odciągać, bo auto nie chciało zapalić. To była jazda 4h zmarnowane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.