Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda w aucie.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Po ostatnich, deszczowych dniach odkryłem po stronie pasażera małe oczko wodne frown.gif Po zdjęciu dywanika i zerwaniu maty wygłuszającej stwierdzam że podłoga jest cała a woda sączy się gdzieś z góry. Czy możecie podpowiedzieć mi skąd może lecieć i jak temu zaradzić? Czy winna jest uszczelka szyby czy może być inna przyczyna? hmm.gif Idzie zima więc proszę o szybkie podpowiedzi biglaugh.gif

Napisano

przednia szyba puszcza wodę.

przez pół roku tak jeździłem wiedząc o przecieku i nieświadomy z jakiś rok. Tydzień temu dałem dopiero do wklejenia na nowo szybę i jest sucho.

Tak to błądziłem ślepo podejrzewając uszczelki, nagrzewnice, szyberdach itp. No u mnie wyszło jeszcze że szyba chodziła w swoim gnieździe i można byłoby ją pewnie wypchnąć od wewnątrz.

za wklejenie zapłaciłem 130 ziko

Napisano
  • Autor

Po wsadzeniu głowy pod schowek,przy świetle latarki obserwowałem co się dzieje a kolega lał wodę z 5l butli. Widać że sączy się z góry ale mam za dużą głowę żeby dojrzeć skąd.Dlatego podejrzewałem uszczelkę.Czyli czas wydać parę złotych sob.gif

Napisano

mi się lało po prawej stronie pod tapicerką przy schowku. czasem wode miałem w samym schowku oraz podczas jazdy przelewała się woda z podszybia na podłogę pasażera koło konsoli środkowej. Aż się przyzwyczaiłem i po deszczu wycierałem pod tapicerką podłogę i było git, czasu nie miałem by zostawiać auto na pare godzin w warsztacie. Podczas jazdy po wybojach było słychac jak pracuje szyba w gnieździe, a teraz po wklejeniu cisza.

Napisano
  • Autor

Kiedyś miałem w drzwiach-to dopiero chlupało hehe.gif

Dzięki za szybką odpowiedź. waytogo.gif

Napisano

> Kiedyś miałem w drzwiach-to dopiero chlupało

ja w kaszlu po myjni miałem wode. Zatkały się odpływy z drzwi, Jak chlupło to miałem wode w srodku potem. hehe.gif

Napisano
  • Autor

Jeszcze jedno pytanie. Pod maską na podszybiu i po bokach miałem pełno liści i wszelakiego syfu.Czy mogło to blokować odpływ wody i kierować ją w inne miejsce tak że przenikała do wnętrza?

Napisano

> Jeszcze jedno pytanie. Pod maską na podszybiu i po bokach miałem pełno liści i wszelakiego syfu.Czy

> mogło to blokować odpływ wody i kierować ją w inne miejsce tak że przenikała do wnętrza?

nie. raczej nie. Ja tam mam czysto, tzn zawsze dbam by było tam czysto. Poda spływa tez pod plastikowe podszybie i tam ciekła mi pod szybe więc zakleiłem to tasma i jakoś pomogło było jej mniej, lecz z dachju spływała mi jeszcze pod szybe i moczyło potem podsufitke, wiec tam tez zakleiłem doraźnie izolacją, lecz pewnie ciekło jeszcze po bokach szyby. Może u ciebie mniej będzie, niewiem. Napewno masz wode pod deską rozdzielca na podszybiu wewnątrz i to potem spływa na dół.

Napisano
  • Autor

Spróbuje zakleić na dole szyby i zobaczę jak będzie, ale to takie działania doraźne.Właśnie byłem z psem na spacerze i deszcz leje więc jestem ciekaw co zastanę rano w aucie confused.gif

Napisano

odkrec sobie plastikowa listwe przy progu by moc odchylic wykladzine. Ja tak mialem zrobione i zawsze po deszczu odrazu wycieralem i jak sie tlyko dalo zostawiałem odchylona wkladzine by to sobie dosychało, a nie gniło. No u mnie wygłuszenia na podłodze waliły żużlem i 5 metrami mułu

Napisano
  • Autor

Wygłuszenia musiałem oczywiście wyrzucić.Dywanik odsłonięty non-stop,podszybie wyczyszczone,szyba sprawdzona w zakładzie(szczelna),a woda dalej sobie leci tongue.gif Na razie jeżdżę wycierając na postojach wink.gif Za tydzień jadę do mechanika chyba że wcześniej coś sam wymyślę.

Napisano

obstawiam szybę... odżałuj parę zł i wkolej ponownie jak nie znajdziesz innego przecieku, nieszczelna szyba nie daje się sprawdzić kiedy jest sprawdzana tylko kiedy ona chce :-)

Napisano

> obstawiam szybę... odżałuj parę zł i wkolej ponownie jak nie znajdziesz innego przecieku,

> nieszczelna szyba nie daje się sprawdzić kiedy jest sprawdzana tylko kiedy ona chce :-)

say what?

Napisano
  • Autor

Zastanawiam się jeszcze nad poprawieniem szyby tylko czy nie będzie to zbędny wydatek. Niestety innym rozwiązaniem jest demontaż deski rozdzielczej żeby sprawdzić gdzie leci frown.gif

Napisano

> Zastanawiam się jeszcze nad poprawieniem szyby tylko czy nie będzie to zbędny wydatek. Niestety

> innym rozwiązaniem jest demontaż deski rozdzielczej żeby sprawdzić gdzie leci

ja odkrecilem cala dechce jak nie bylem pewien gdzie leci i odchyliłem. Jak zobaczylem podszybie cale mokre po wewnętrznej stronie to bylem niemal pewien ze to wina szyby. troche srub jest ale można odchylic deko i kuknąc przy szybie co się dzieje

Napisano
  • Autor

Jak zabrać się do zdjęcia deski? Znalazłem fotki o odkręcaniu zegarów ale ja potrzebuję odchylić prawą stronę. Gdzie szukać śrub i ewentualnych zaczepów?

Napisano

> Jak zabrać się do zdjęcia deski? Znalazłem fotki o odkręcaniu zegarów ale ja potrzebuję odchylić

> prawą stronę. Gdzie szukać śrub i ewentualnych zaczepów?

imbusowe sruby pod kratka nawiewu na srodku na szybe i po bokach (te czarne pierdolki) Uwaga bo moga wpaśc w kanały i przepaść. W schowku są jakieś sruby pod zaslepkami okrłagłymi, przy zapalniczce jest też sruba i pod kierownica oraz za pokrywka bezpiecznikow.

Ja się deko w lipcu ich naszukałem, ale niejest tragicznie.

Napisano
  • Autor

Szyba szczelna. Niestety z powodu panującej temperatury musiałem wstrzymać poszukiwania przecieku frown.gif Na szczęście teraz nie cieknie (bo zamarza mikolaj.gif)

Napisano

> Szyba szczelna. Niestety z powodu panującej temperatury musiałem wstrzymać poszukiwania przecieku

> Na szczęście teraz nie cieknie (bo zamarza )

A sprawdzales przy nagrzewnicy? cfaniaczek.gif

Napisano

> Szyba szczelna. Niestety z powodu panującej temperatury musiałem wstrzymać poszukiwania przecieku

> Na szczęście teraz nie cieknie (bo zamarza )

widzisz? problem sam się rozwiązał. Tylko wielbić takie auto brawo.gif

Napisano

> widzisz? problem sam się rozwiązał. Tylko wielbić takie auto

Wcale sie nie rozwiązał no.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.