Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silniczek napędu obiegu wewnętrznego

Featured Replies

Napisano

Czesc koledzy,

Czy ktos wie gdzie mozna kupic silniczek Bosch 1 397 220 249 do napedu klapki obiegu wewnetrznego w Astrze II lub znacie jakis zamiennik?

Ewentualnie moze ktos z Was ma taki mechanizm uszkodzony ze sprawnym silniczkiem i jest gotowy go odsprzedac.

pozd,

tomi

• 4 tygodnie później...
Napisano

Temat aktualny więc się podepne.

Czy ktoś wie gdzie dostać ten silniczek, ew. zamiennik ?

Napisano

> A jaki jest problem?

Rozleciał się magnes wewnątrz tego silniczka.

Obieg wewnętrzny działa, jak chce i kiedy chce frown.gif

Napisano

> Rozleciał się magnes wewnątrz tego silniczka.

> Obieg wewnętrzny działa, jak chce i kiedy chce

rozpadl sie na kawalki czy odkleil sie i kreci wewnatrz obudowy? Jezeli sie tylko odkleil to odrobina kleju zalatwia sprawe

Napisano

> Rozleciał się magnes wewnątrz tego silniczka.

No to tak jak myślałem.

Poszukaj w archiwum - ktoś na ak doktoryzował się w tym temacie.

Napisano

> Obieg wewnętrzny działa, jak chce i kiedy chce

... ustaw klapkę na ,,obieg zewnętrzny'' i odłącz kostkę od tego silniczka ... pozdro ...

Napisano

Jak wyżej: "... ustaw klapkę na ,,obieg zewnętrzny'' i odłącz kostkę od tego silniczka", ale to nie wszystko, trzeba tę kopułę przykleić do obudowy dobrą taśmą klejącą, bo inaczej będzie się losowo przestawiać, np. podczas ostrego hamowania lub ruszania (po przestawieniu na wewnętrzny momentalnie zaparują szyby...).

Pozdr.

Napisano

Magnez pekl w kilku miejscach.

Jak zrobic na stale obieg zewnetrzny to dobrze wiem, jednak wolalbym miec mozliwosc "panowania" nad tym stad pytanie czy komus udalo sie gdzies znalezc taki lub podobny silniczek ktory pasowal.

Napisano

Samego silniczka nie kupisz, są całe moduły ("mydelniczka" z gniazdkiem na wtyczkę i wajchą lub zębatką (są 2 rodzaje)), widuję je czasem na Allegro... Pozdr.

Napisano

> wolalbym miec mozliwosc "panowania" nad

> tym

Byle nie za często bo połamie sie klapka od sterowania nawiewem. Dość popularna awaria w Astrach H z klimatronikiem który tą klapką steruje.

>stad pytanie czy komus udalo sie gdzies znalezc taki lub podobny silniczek ktory pasowal.

Nie ma zamienników. Możesz kupić używke Pasuje od Astry H tylko jest inna wtyczka.

edit: Na pewno silniczek jest zamienny między Astrą G z układam Delphi bez klimy i Astrą H z klimatronikiem. Tylko wtyczki inne

I najlepiej od razu zrób zabezpieczenie wyłączające silniczek po dojściu klapki w krańcowe położenie. Schemat jest na ruskiej stronie o Astrach H pod hasłem "zasłonka" albo na forum AKP. Albo do kupienia oryginalne cudo w Oplu za całe 60 zeta

Ja sobie dałem spokój i mam klapke na sztywno na obiegu otwartym

Napisano

> Ja sobie dałem spokój i mam klapke na sztywno na obiegu otwartym

... właśnie do tego zmierzam - szukanie, demontaż i montaż ... szkoda zachodu w/g mnie 20.GIF... pozdro ..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.