Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Remontować czy kupic używke (silnik)

Featured Replies

Napisano

Witam

Jako że mój silniczek 1,2 ma juz prawie 250tys a dodatkowo uszczelka głowicy pada bo puszcza olej zastanawiam sie czy przy okazji nie zrobic kapitalnego remontu i miec z głowy na kolejne kilkanasice lat

Wiem że używke mozna kupic za 1tys tylko ze nie wiadomo jak z jej stanem a remont to zawsze wiadomo ze nowe części itp poza tym moj silniczek jest troche dłubany i nie chce wracac do serii

Co byście radzili robił ktos remont takiego silnika jakie to wychodza koszty

Poza tym mam jeszcze inna opcje tzn

Kupic dół od grande punto 1,4 bo te silniki maja w miare małe przebiegi jeszcze i zamontowac moja dłubana głowice tylko czy taka głowica podejdzie do tego silnika bez wiekszych przeróbek

No i najważniejsze czy ten silnik bedzie pasował do skrzyni sportingowej i na mocowania

Ma ktos doświadczenie w tym temacie

Napisano

> Witam

> Jako że mój silniczek 1,2 ma juz prawie 250tys a dodatkowo uszczelka głowicy pada bo puszcza olej

> zastanawiam sie czy przy okazji nie zrobic kapitalnego remontu i miec z głowy na kolejne

> kilkanasice lat

> Wiem że używke mozna kupic za 1tys tylko ze nie wiadomo jak z jej stanem a remont to zawsze wiadomo

> ze nowe części itp poza tym moj silniczek jest troche dłubany i nie chce wracac do serii

> Co byście radzili robił ktos remont takiego silnika jakie to wychodza koszty

> Poza tym mam jeszcze inna opcje tzn

> Kupic dół od grande punto 1,4 bo te silniki maja w miare małe przebiegi jeszcze i zamontowac moja

> dłubana głowice tylko czy taka głowica podejdzie do tego silnika bez wiekszych przeróbek

> No i najważniejsze czy ten silnik bedzie pasował do skrzyni sportingowej i na mocowania

> Ma ktos doświadczenie w tym temacie

z 1.2 75KM zalozysz glowice, ale sa roznice w komorach spalania

Napisano
  • Autor

> z 1.2 75KM zalozysz glowice, ale sa roznice w komorach spalania

Tzn mozesz cos wiecej napisac bedzie to pasowało i czy róznice sa na plus czy na minus

Napisano

> Tzn mozesz cos wiecej napisac bedzie to pasowało i czy róznice sa na plus czy na minus

bedzie odprezony

Napisano
  • Autor

> bedzie odprezony

No to raczej na minus crazy.gif

Napisano

> No to raczej na minus

Zależy dla kogo zlosnik.gif

może szukaj dołu 1.2 mpi 60, to sa tez młode silniki

Napisano
  • Autor

> Zależy dla kogo

> może szukaj dołu 1.2 mpi 60, to sa tez młode silniki

A jak to jest z 1,4 ale tymi starszymi od sieny palio czy te doły pasowały by do głowicy od 1,2 tej co mam bo takie silniki tez sa w miare tanie jak patrze mowa oczywiscie o silnikach 8V

teoretycznie 1,4 to nie 1,2 wieksza pojemonosc wiec i moc powinna byc wieksza jesli dobrze rozumuje tylko nie wiem jak z montażem w SC bo widze ze one sa troche inne jak 1,2 i nie wiem czy łapy i skrzynia bedzie pasowała

Napisano

> A jak to jest z 1,4 ale tymi starszymi od sieny palio czy te doły pasowały by do głowicy od 1,2 tej

> co mam bo takie silniki tez sa w miare tanie jak patrze mowa oczywiscie o silnikach 8V

> teoretycznie 1,4 to nie 1,2 wieksza pojemonosc wiec i moc powinna byc wieksza jesli dobrze rozumuje

> tylko nie wiem jak z montażem w SC bo widze ze one sa troche inne jak 1,2 i nie wiem czy łapy

> i skrzynia bedzie pasowała

Tamte silniki to raczej nie sa fire więc odpadają.

Napisano

> Zależy dla kogo

i też będzie odprężony grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> i też będzie odprężony

To ten tez ma inna komore spalania

Więć co w gre wchodzi tylko stary ale w miare dobry słupek 1,2 75Km albo remont tego starego bo inne odpadają? crazy.gif

Napisano

> To ten tez ma inna komore spalania

> Więć co w gre wchodzi tylko stary ale w miare dobry słupek 1,2 75Km albo remont tego starego bo

> inne odpadają?

brac 1.2 60km, splanowac blok, głowice i upalac

Napisano
  • Autor

> brac 1.2 60km, splanowac blok, głowice i upalac

Głowice to ja mam swoja robiona u Chojnackiego z wałkiem Światka wiec chciałbym zostac przy swojej

Napisano

> Głowice to ja mam swoja robiona u Chojnackiego z wałkiem Światka wiec chciałbym zostac przy swojej

ale splanować ja możesz czy chojnacki nie pozwala? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ale splanować ja możesz czy chojnacki nie pozwala?

no moge tylko ona juz jest dośc sporo planowana jak jeszcze troche ja splanuje to tłoki mi o zawory zaczna pukac hehe.gif

Napisano

> no moge tylko ona juz jest dośc sporo planowana jak jeszcze troche ja splanuje to tłoki mi o zawory

> zaczna pukac

sporo to wg Ciebie znaczy ile?

Napisano

> Zależy dla kogo

> i też będzie odprężony

?!?!? chodzi o te nowe 1.2 np. z pandy ? czy wszystkie, np. punto II ?

Już kilka razy wałkowany temat, jak z 1.2 60 KM zrobić 75 KM i nikt nie wspominał o tym ze bloki też są różne hmm.gif

Panowie w niedziele przekładka a ja się takich rzeczy dowiaduje icon_eek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.