Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

otwieranie klapy bagażnika

Featured Replies

Napisano

z wewnątrz samochodu. Jak zrobić?? Bo zamek mi się zniszczył i nie mogę otwierać. Ma ktoś jakiegos manuala. Co, jak, którędy bo nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Uno mk1.

Napisano

??? chcesz otworzyc samochod od srodka?? jezeli tak to wez sobie plaski srubokret poloz kanape z tylu i dlubu dldubu i otwarte:):) trzeba taki dzyndzel przesunac i sie otworzy a jezeli masz problem z otwieraniem klapy to sie zamek rozregulowal albo zatrzasnal sie nie tak jak trzeba . Tez mialem takie problemy z mk1 jak klapa troche przysiadla na odbojach.

Napisano
  • Autor

Tak to ja mogę otworzyć awaryjnie. Ale potrzebuję zamontować linkę do otwierania "codziennego" ze środka smile.gif

Napisano

> Tak to ja mogę otworzyć awaryjnie. Ale potrzebuję zamontować linkę

> do otwierania "codziennego" ze środka

Niewiem ile miejsca jest w Mk1 ale w Mk2 da się wstawić siłownik od centralnego zamka. Otworzysz wtedy klapę przyciskiem lub z pilota. Znacznie wygodniej niż linką więc pokombinuj.

Napisano

> z wewnątrz samochodu. Jak zrobić?? Bo zamek mi się zniszczył i nie

> mogę otwierać. Ma ktoś jakiegos manuala. Co, jak, którędy bo nie

> mam pojęcia jak się za to zabrać. Uno mk1.

W moim MK2 jest fabryczne, wajcha pod siedzeniem kierowcy, dalej idzie linka pod wykładziną do zamka z tyłu i tyle.

Napisano

> W moim MK2 jest fabryczne, wajcha pod siedzeniem kierowcy, dalej

> idzie linka pod wykładziną do zamka z tyłu i tyle.

WITAM WSZSTKICH - nareszczie udało mi się zalogować i próbuję pisać. Miałem ten sam problem z klapą co Ty , niestety nie mogłem kupić (ze względów fiansowych ) zamka więc podpiąłem linkę do uchwytu za który poprzedno "ciągnął"zamek i wyprowadziłem przez osłonę wycieraczki do kabiny, zakończyłem linkę drewniamym uchwytem, póżniej zaś podpiąłem pod to coś uchwyt do przyspieszania zapłonu w VW Passat disel 1,6 z 1984. Działo już ponad rok i dobrze wygląda, tylko musisz bagażnik otwierać przez drzwi pasażera od środka. Ten uchwyt można zastąpić siłownikiem (tylko o większej sile - tak ~ 5kg) i wtedy będzie b. dobrze - to są moje dalsze plany

Napisano

> z wewnątrz samochodu. Jak zrobić?? Bo zamek mi się zniszczył i nie

> mogę otwierać. Ma ktoś jakiegos manuala. Co, jak, którędy bo nie

> mam pojęcia jak się za to zabrać. Uno mk1.

Wygrzeb ze szrota MkI i zamontuj otwieranie linką. Jest inne niż w MkII!!!

Potrzebna będzie wajcha, linka i zamek. Ja dostałem to gratis od pewnego dobrego człowieka... zlosnik.gif

Drugą opcją jest siłownik ok.gif

Napisano

Najlepiej kupic siłownik do 5kg za 20zl 2 kabelki i przełacznik i juz to jest najlepsze rozwiązanie

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Dzięki za rady - może coś z tego będzie.

Napisano

> Niewiem ile miejsca jest w Mk1 ale w Mk2 da się wstawić siłownik od

> centralnego zamka. Otworzysz wtedy klapę przyciskiem lub z

> pilota. Znacznie wygodniej niż linką więc pokombinuj.

jeśli masz pilot z dodatkowym kanałem transmisji to można zrobić otwieranie na pilota (klapa odskakuje) - są do tego siłowniki (nie wiem ile kg uciągu ale to są te z cewką na elektromagnes) - ja mam tak zrobione i działa - montuje się go nie w klapie tylko na dolnym pasie i ciągnie on za linke zamka dolnego zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.