Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogrzewanie Brava 1.6 16 fał

Featured Replies

Napisano

Witajcie Panowie. Co może być uwalone w układzie ogrzewania jeśli po przejechaniu 20 km wskazówka temperatury zatrzymała się w 1/3 skali.. w korkach wzrosła na chwilę w okolice połowy.. ale w czasie jazdy znów siedziała na wspomnianej 1/3 wink.gif

Dobrze obstawiam termostat? wink.gif

Napisano

> Dobrze obstawiam termostat?

dobrze obstawiasz ok.gif

termostat do wymiany ok.gif

Napisano
  • Autor

> dobrze obstawiasz

> termostat do wymiany

To teraz jak rozpoznać który mam.. bo na allegro są jakieś na 1 i 2 czujniki yikes.gif

Napisano

> To teraz jak rozpoznać który mam.. bo na allegro są jakieś na 1 i 2 czujniki

patrząc na termostat od góry zobaczysz czy jest wkręcony jeden czy dwa czujniki innego sposobu nie ma. Moje bravo z 97 ma na 2 czujniki, co ciekawe nawet obudowa była rozkręcana aby wymienić sam wkład zlosnik.gif

Napisano

> patrząc na termostat od góry zobaczysz czy jest wkręcony jeden czy dwa czujniki innego sposobu nie

> ma. Moje bravo z 97 ma na 2 czujniki, co ciekawe nawet obudowa była rozkręcana aby wymienić

> sam wkład

Dokładnie przed FL na 100% wymienia sie wkład, po nie wiem czy cos zmienili

Napisano

> Dokładnie przed FL na 100% wymienia sie wkład, po nie wiem czy cos zmienili

trzeba sprawdzić czy obudowa dwu częściowa niezależnie chyba od rocznika hmm.gif

A rozkręcić ta obudowe to też nie takie proste oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> trzeba sprawdzić czy obudowa dwu częściowa niezależnie chyba od rocznika

> A rozkręcić ta obudowe to też nie takie proste

a jak rozpoznac ze jest rozbierany zlosnik.gif

Napisano

> a jak rozpoznac ze jest rozbierany

zobacz sobie tutaj

Napisano
  • Autor

> zobacz sobie tutaj

dzieki, jutro sprawdzam zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> zobacz sobie tutaj

Wyglada ze mam na 2 czujniki i chyba (?!) odkrecany.. Tylko jak to jest odkrecane? Duzo zabawy z tym? wink.gif

Napisano

> Wyglada ze mam na 2 czujniki i chyba (?!) odkrecany.. Tylko jak to jest odkrecane? Duzo zabawy z

> tym?

dużo crazy.gif

U mnie nie chciało się rozkręcić. Imadło klucz i nie chciało puścić. Dopiero długotrwałe "moczenie" w odrdzewiaczu spowodowało, że udało sie ruszyć. Miałem sie już zrzec odkręcania i kupić kompletny z obudową ale wytrwałość sie opłaciła.

Napisano
  • Autor

> dużo

> U mnie nie chciało się rozkręcić. Imadło klucz i nie chciało puścić. Dopiero długotrwałe "moczenie"

> w odrdzewiaczu spowodowało, że udało sie ruszyć. Miałem sie już zrzec odkręcania i kupić

> kompletny z obudową ale wytrwałość sie opłaciła.

A kojarzysz jaki tam klucz podchodzi? Przyznam sie ze dokladnie sie nie przygladalem.. a bede mial dylemat czy kupowac wklad czy kompletny.

Napisano

> A kojarzysz jaki tam klucz podchodzi? Przyznam sie ze dokladnie sie nie przygladalem.. a bede mial

> dylemat czy kupowac wklad czy kompletny.

U mnie była to duża żaba. Takiego dużego klucza nie miałem ok.gif Jak nie masz porządnego imadła aby zablokować obudowę, to nawet nie myśl o wkładzie. Może się też okazać że obudowa nie wytrzyma próby sił zlosnik.gif Jak masz czas to wyjmij stary termostat jak się nie uda ruszyć obudowy to kupisz cały nowy ok.gif

Napisano

> dużo

> U mnie nie chciało się rozkręcić.

Wykręciłem jeden czujnik temperatury i wyjąłem tym dużym otworem co jest przykręcony do silnika i tamtędy włożyłem nowy termostat.

Napisano
  • Autor

> Wykręciłem jeden czujnik temperatury i wyjąłem tym dużym otworem co jest przykręcony do silnika i

> tamtędy włożyłem nowy termostat.

i udalo sie? zlosnik.gif Bo jesli tak to zamawiam sam wklad food.gif

Napisano

> i udalo sie? Bo jesli tak to zamawiam sam wklad

Udało się ale okazało że termostat nowy nie otwierał się wiec musiałem wszystko rozkręcić i założyć stary. Reklamowałem tamten ale przed założeniem sprawdziłem i załozyłem nowy teraz czuć jak grzeje.

Napisano

> Wykręciłem jeden czujnik temperatury i wyjąłem tym dużym otworem co jest przykręcony do silnika i

> tamtędy włożyłem nowy termostat.

wytłumacz mi jak taką małą dziurką wyjąłeś wkład icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> Udało się ale okazało że termostat nowy nie otwierał się wiec musiałem wszystko rozkręcić i założyć

> stary. Reklamowałem tamten ale przed założeniem sprawdziłem i załozyłem nowy teraz czuć jak

> grzeje.

kurde, jak ty bez rozkrecania obudowy wsadziles nowy termostat hmm.gif

Napisano

> kurde, jak ty bez rozkrecania obudowy wsadziles nowy termostat

Najpierw trzeba odkręcić czujnik temperatury ten co jest najbliżej otworu później odczepić dwie łapki i śrubokrętem podważać od strony małej blaszki termostatu trochę manipulacji ale da się zrobić. Może termostat w ten sposób nie dać się wymontować wówczas gdy jedna z łapek co trzyma termostat jest wprost otworu. U mnie odbyło to się bezproblemowo.

Napisano
  • Autor

> Najpierw trzeba odkręcić czujnik temperatury ten co jest najbliżej otworu później odczepić dwie

> łapki i śrubokrętem podważać od strony małej blaszki termostatu trochę manipulacji ale da się

> zrobić. Może termostat w ten sposób nie dać się wymontować wówczas gdy jedna z łapek co trzyma

> termostat jest wprost otworu. U mnie odbyło to się bezproblemowo.

moze sprawdze na starym termostacie i zrobie FR.. poki co mam zamowiony nowy termostat z obudowa zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.