Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uniak padł ...

Featured Replies

Napisano

Witam właśnie dojechałem do domu zostawiłem auto by otworzyć sobie brame a Uniaczek nagle jakby przygasał z rury wydechowej puścił bardzo dużo białego dymu i pojawił się słodkawy zapach co to może być ??? frown.gif

Czyżby uszczelka pod głowicą jak to zdjagnozować ??? frown.gif

Przed chwilą patrzyłem i ani mi nie ubyło płynu nic w nim nie ma, pod korkiem od oleju też czysto a samochód dalej nie pali ...

Napisano

> Witam właśnie dojechałem do domu zostawiłem auto by otworzyć sobie brame a Uniaczek nagle jakby

> przygasał z rury wydechowej puścił bardzo dużo białego dymu i pojawił się słodkawy zapach co

> to może być ???

> Czyżby uszczelka pod głowicą jak to zdjagnozować ???

> Przed chwilą patrzyłem i ani mi nie ubyło płynu nic w nim nie ma, pod korkiem od oleju też czysto a

> samochód dalej nie pali ...

W ogóle nie pali czy może próbuje wydawać jakieś odgłosy chociaż?

Może spróbuj wykręcić świece i zobaczyć czy nie są mokre? Albo spróbować odpalić z wciśniętym gazem... hmm.gif

Napisano
  • Autor

> W ogóle nie pali czy może próbuje wydawać jakieś odgłosy chociaż?

> Może spróbuj wykręcić świece i zobaczyć czy nie są mokre? Albo spróbować odpalić z wciśniętym

> gazem...

Wogóle nie kręci na samym początku tak jakby lekko zakręcił tłokami minimalnie a teraz już nic

Napisano

> Wogóle nie kręci na samym początku tak jakby lekko zakręcił tłokami minimalnie a teraz już nic

Akumulator? Zmierz napięcie na aku... może Padło Ci ładowanie i jechałeś na samym aku i pod domem się skończył hmm.gif

Napisano

ale nie kręci bo co? co sie wtedy dzieje jak próbujesz zapalać? gasną kontrolki? jest cisza i nic się nie dzieje? swiecą w ogóle kontrolki na zapłonie?

więcej szczegółów

jeśli rozrusznik 'stuka' i zazębia z kołem zamachowym, to spróbuj obrócić silnikiem ręcznie (kluczem za koło pasowe), albo podnieś maskę i na biegu (5) i sprawdź czy się w ogóle da nim zakręcić przepychając auto

Napisano

> Witam właśnie dojechałem do domu zostawiłem auto by otworzyć sobie brame a Uniaczek nagle jakby

> przygasał z rury wydechowej puścił bardzo dużo białego dymu i pojawił się słodkawy zapach co

> to może być ???

spalony płyn chłodniczy

Napisano

wykręć świece i zakręć silnikiem, jak wypluje płyn to już masz odpowiedź - UPG

Napisano

> to może być ???

> Czyżby uszczelka pod głowicą jak to zdjagnozować ???

> Przed chwilą patrzyłem i ani mi nie ubyło płynu nic w nim nie ma, pod korkiem od oleju też czysto a

> samochód dalej nie pali ...

Tak szybko Ci go nie ubędzie, to nie dziura grubości palca, czy pękniety przewód. ok.gif

A tak poza tym to właśnie za to kocham uniacza, samochód z duszą, jak ma się zepsuć to przejedzie całą trasę dowiezie swojego właściciela do domu i psuje się pod domem. love_4.gifprzytul.gifzlosnik.gifok.gif

Napisano
  • Autor

Witam już zorientowałem się najprawdopodobnie dziura w uszczelce pod głowicą dam wam jeszcze znać mam nadzieje że nic poważniejszego z głowicą smile.gif

Napisano

> A tak poza tym to właśnie za to kocham uniacza, samochód z duszą, jak ma się zepsuć to przejedzie

> całą trasę dowiezie swojego właściciela do domu i psuje się pod domem.

No nie zawsze grinser006.gif

Czasem ,ktoś jedzie na upragniony urlop i w połowie trasy wałek rozrządu idzie się kochać grinser006.gif

284434354-wa%B3ek5.jpg

Foto archiwalne zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No to działa już ?

Jeszcze nie dopiero głowice do splanowania moge oddać w poniedziałek frown.gif I jeszcze części ...

Napisano
  • Autor

Sorki że post pod postem ale autko chodzi wszystkie uszczeleczki powymieniane, głowica wyczyszczona założona uszczelniona razem z pokrywą zaworów nowe świece płyn chłodniczy, olej no i .... nagrzewnica z wężami które niestety strzeliły po złożeniu i odpaleniu autka frown.gif Wszystko OKI smile.gif Tylko wałek jak widziałem ma już troche za mną smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.