Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dołożenie klimatyzacji - pytanko

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów smile.gif

Auto-kącik polecił mi znajomy - jako bardzo dobre centrum informacji smile.gif

Więc od razu mam pytanie, czy klimatyzacja ze stilo 1.6 (Allegro: 1323102888) wejdzie do Stilo 1.4 (2005 rok)? Czy w grę wejdą większe przeróbki? Kto ewentualnie na śląsku podjąłby się tego? (jaki warsztat) lub gdzie można założyć nową klimatyzację.

Czy ktoś z was dokładał klimatyzację? Jak działa? czy są problemy? na co zwrócić uwagę? itd..

Z góry dziękuję za rady!

sael

Napisano

pytaj uzytkownika cougar . Zakladal /przekladal costam cudowal. Wszystko jest plug and play.. tyle ze roboty w .. duzo

Napisano

> Więc od razu mam pytanie, czy klimatyzacja ze stilo 1.6 (Allegro: 1323102888) wejdzie do Stilo 1.4

> (2005 rok)? Czy w grę wejdą większe przeróbki?

To co w kabinie(czyli cała nagrzewnica) będzie pasować.

W 1.4 pod maską są:

- inne rurki(w innym miejscu sprężarka),

- inna(chyba inne przełożenie) sprężarka.

Skraplacz i wentylator chłodnicy powinien pasować.

Do tego trzeba pewnie dorzeźbić kawałek wiązki, zosiować proxy(to akurat nie problem).

> Czy ktoś z was dokładał klimatyzację?

W stilo nikt chyba na AK nie dokładał, były osoby, które zmieniały manualną na automatyczną(nie mam pojęcia po co - mam automatyczną).

> Jak działa? czy są problemy? na co zwrócić uwagę? itd..

Musi to być zrobione dobrze z punktu widzenia elektryki.

Elektryka w stilo sama z siebie jest... powiedzmy kapryśna, więc żeby rzeźbić w niej to trzeba mieć o tym pojęcie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Wszystko jest plug and play..

Jak ma się już klimatyzację i zmienia się manulną na automatyczną lub odwrotnie to jest p&p, jak nie ma to nie jest już tak p&p.

Swego czasu kol. puzon2 na BBM walczył z tematem i była niezła komedia.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedzi.

A może wiecie gdzie mogę założyć klimatyzację na gwarancji? na terenie śląska oczywiście smile.gif i jaka jest ~ cena ?

Napisano

...ja jedynie wtrącę że kilka lat temu, dokładka klimy do Albea'i w ASO było na poziomie 5 000zł z hakiem wink.gif

Pozdrawiam.

Napisano

dołożenie klimy w stilo jest generalnie proste, układ musisz kupic najlepiej z identycznego modelu (silnikowego) lub sprawdzic w ePerze które czesci sa identyczne. Jesli chodzi o srodek (czyli tak naprawde wiekszosc roboty) pasuje z kazdego stilo, koniec koncow warto zalozyc i isc w automatyczna (mimo ze wiele ludzi tak nie uwaza)ja bym zakladal sam ponownie

Napisano

wiem, że leciutki offtop, ale trudno:

wyjaśnij mi, dlaczego wolisz automat? miałem oba typy i osobiście wolałbym mieć manualkę - odpada np. problem zacinających się siłowników niewiem.gif

Napisano

> To się dołączę, żeby wątków nie mnożyć Klima sobie grzeje jak chce Wskazówka na środku, sterczy

> dumnie jak drut a leci zimne powietrze. Wyłączę kluczykiem, odpalę na nowo i leci ciepłe,

> takie jak powinno. Nie dzieje się to za każdym razem ale losowo, co kilka odpaleń - czasem

> potrafi być ok przez tydzień, a potem zimne powietrze, kluczyk , off, on i ciepłe - co może

> być przyczyną takiego dziwnego działania?

w klimatroniku zawieszaja sie jakies silowniki/motorki - graty ktore czynia automat psujacym sie luxusem alien.gif

Napisano

> To się dołączę, żeby wątków nie mnożyć Klima sobie grzeje jak chce Wskazówka na środku, sterczy

> dumnie jak drut a leci zimne powietrze. Wyłączę kluczykiem, odpalę na nowo i leci ciepłe,

> takie jak powinno. Nie dzieje się to za każdym razem ale losowo, co kilka odpaleń - czasem

> potrafi być ok przez tydzień, a potem zimne powietrze, kluczyk , off, on i ciepłe - co może

> być przyczyną takiego dziwnego działania?

To już wiesz dlaczego automat nie jest takim luksusem jak się wydaje.

Zrób kalibrację(jeśli trzeba to kilka razy), powinno pomóc, jak nie pomoże to pewnie wściekł się jakiś aktywator ot taki urok automatycznej klimatyzacji.

Pozdrawiam BAS

Napisano

chudy, jak wolisz manuala, to dogadaj sie z kolegą i za darmo sie wymienicie (on bedzie musial sobie dokupic jedynie czesci z manuala dla ciebie (sa tansze) i sprawa gra oboje bedziecie zadowoleni

Napisano

Na wiosne będe miał częsci z manuala, tj sterowanie i kompletną nagrzewnicę bo robię przesiadkę na auto, więc jakby kolega był chętny to dokompletować sobie spreżarkę i podstawe, osuszacz, rurki i możemy jakiś deal robić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.