Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Słaby spryskiwacz na mrozie- pompka spryskiwacza ?

Featured Replies

Napisano

Płyn już dawno wymieniony na zimowy. Do tej pory jakoś tego nie zauważyłem, ale jak przyszedł mrozik (-10 stopni), to ledwo co płyn leci. Słychać, że pompka pracuje ale płyn ledwo do szyby dolatuje. Z tyłu też ledwo leci. Na wyłączonym silniku to do szyby nie doleci. Może być to wina płynu ? Czy też objaw padającej pomki ?

Napisano

> Płyn już dawno wymieniony na zimowy. Do tej pory jakoś tego nie zauważyłem, ale jak przyszedł

> mrozik (-10 stopni), to ledwo co płyn leci. Słychać, że pompka pracuje ale płyn ledwo do szyby

> dolatuje. Z tyłu też ledwo leci. Na wyłączonym silniku to do szyby nie doleci. Może być to

> wina płynu ? Czy też objaw padającej pomki ?

Masz podgrzewane dysze spryskiwaczy? Może dysze masz przytkane?

Napisano
  • Autor

Nie są podgrzewane. Raczej nie są zapchane, bo jak było na plusie to mocno siurały.

Napisano

> Płyn już dawno wymieniony na zimowy. Do tej pory jakoś tego nie zauważyłem, ale jak przyszedł

> mrozik (-10 stopni), to ledwo co płyn leci. Słychać, że pompka pracuje ale płyn ledwo do szyby

> dolatuje. Z tyłu też ledwo leci. Na wyłączonym silniku to do szyby nie doleci. Może być to

zimowy zimowym, ale może i tak za mocno rozcieńczony? devil.gif

a pompka też pewnie swoje lata ma i sprawność już nie ta co kiedyś old.gif

Napisano

rozgrzej silnik i zobaczysz jak się zagrzeje i poleci to znaczy że przymarzł.

Napisano
  • Autor

> rozgrzej silnik i zobaczysz jak się zagrzeje i poleci to znaczy że przymarzł.

Patrzyłem do zbiorniczka to był płynny, rurki miękkie, więc nic nie przymarzło. Ale może coś być z nim nie tak ( może za gęsty ? ). Żona mówi, że w 2 aucie też kiepsko spryskiwało. Stara Astra to, ale w lecie lało w niej na auta z tyłu smile.gif

Napisano

kup drozszy plyn

ten tani jest jak olej przy takich mrozach

Napisano
  • Autor

> kup drozszy plyn

> ten tani jest jak olej przy takich mrozach

Ten jakiś tani nie był. W tamtym roku kupowałem w Realu najtańszy. Nie dość, że nie było problemów, to jeszcze ładny zapach był. A ten wali przeokrutnie i problemy z nim są smile.gif

Napisano

> Ten jakiś tani nie był. W tamtym roku kupowałem w Realu najtańszy. Nie dość, że nie było problemów,

> to jeszcze ładny zapach był. A ten wali przeokrutnie i problemy z nim są

Dolej denaturatu będzie waliło jeszcze lepiej ale nie zamarznie.

Napisano

> Dolej denaturatu będzie waliło jeszcze lepiej ale nie zamarznie.

Byle nie cale 0,5l - resztę wlej do baku, będziesz miał podwójną korzyść ok.gif

Napisano

A po czym poznać czy dysze są podgrzewane? I gdzie takowe kupić ? Bo i u mnie słabo leje mimo zimowego płynu ... kupiony na Shell'u

Napisano

To Stilo miało podgrzewane dysze spryskiwaczy???

U mnie jest podobny objaw, spryskiwacze szalały do tej pory jak szalone, ale teraz przy dużym mrozie ledwo nad wycieraczki płyn dolatuje. A wlałem drogi płyn do -22.

Napisano

> To Stilo miało podgrzewane dysze spryskiwaczy???

> U mnie jest podobny objaw, spryskiwacze szalały do tej pory jak szalone, ale teraz przy dużym

> mrozie ledwo nad wycieraczki płyn dolatuje. A wlałem drogi płyn do -22.

miało miało, ja dzisiaj z przekonaniem że mam takowe odpiołem wygłuszenie pod maską(spryskiwacz od strony kierowcy mi przymarzł a prawy wyglądał jakby był podgrzewany , maska wokół niego zrobiła się czysta) a tu boje_sie.gif zong mam zwykłe spryskiwacze, leżą tylko sobie 2 wtyczki balwanek.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Byle nie cale 0,5l - resztę wlej do baku, będziesz miał podwójną korzyść

Płyn zmieniony, nie jest gęsty oceniając organoleptycznie, a mimo to nadal ledwo co idzie. Po postoju płyn nawet do szyby nie dolatuje :/ Nie widziałem przecieków, zgięć. Cieplej się robi i zaczyna lepiej sikać

Napisano

> Płyn zmieniony, nie jest gęsty oceniając organoleptycznie, a mimo to nadal ledwo co idzie. Po

> postoju płyn nawet do szyby nie dolatuje :/ Nie widziałem przecieków, zgięć. Cieplej się robi

> i zaczyna lepiej sikać

może w pompce siedzi jakiś paproch i ją przytyka, wyjąć przeczyścić przedmuchać może pomoże ew dysze spryskiwaczy oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.