Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne komunikaty na wyświetlaczu oraz błędy komputera :(

Featured Replies

Napisano

Witam,

czy jest ktoś mi w s tanie podpowiedzieć co sie może dziać w samochodzie jeżeli na wyświetlaczu pojawia sie komunikat "USTERKA STEROWNIKA SILNIKA" oraz "USTERKA ŚWIATLA STOPU" a po podłączeniu komputera wyrzuciło mi raz takie błedy P0300 oraz P1132?? Najlepsze jest to że światła stopu sa bo sprawdzałem smile.gif Wczoraj skasowałem te błędy a dzisiaj jaddąć do pracy nie było juz żadnego komunikatu o błędach !!!

Pozdrawiam

Napisano

> Witam,

> czy jest ktoś mi w s tanie podpowiedzieć co sie może dziać w samochodzie jeżeli na wyświetlaczu

> pojawia sie komunikat "USTERKA STEROWNIKA SILNIKA" oraz "USTERKA ŚWIATLA STOPU" a po

> podłączeniu komputera wyrzuciło mi raz takie błedy P0300 oraz P1132?? Najlepsze jest to że

> światła stopu sa bo sprawdzałem Wczoraj skasowałem te błędy a dzisiaj jaddąć do pracy nie

> było juz żadnego komunikatu o błędach !!!

> Pozdrawiam

akumulator masz dobry ?

bo podobno słaby aku powoduje różne błędy

u mnie mruga kontrolka immo, cofają się wskazówki itp spineyes.gif

a nowy aku jeździ za siedzeniem sciana.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

hmmmm a to ciekawe smile.gif

Wiesz co niby jest ok, pali mi bez problemu wink.gifFakt jest niby jeszcze po poprzednim włascicielu.

Sugerujesz aby podjechać i sprawdzić to na jakąś stacje ? Doczytałem międzyczasie że świece mogę miec do wymiany??

PS. A czy jak będziesz wymieniał akumulator to czy robisz podtrzymanie czy rozłaczasz a potem wszystko ustawiasz od nowa m.in. radio? Jeśli juz miałbym wymieniać akumulator czy jest jakis specjalny model godny polecenia?

Napisano

> hmmmm a to ciekawe

> Wiesz co niby jest ok, pali mi bez problemu Fakt jest niby jeszcze po poprzednim włascicielu.

mój też pali, nawet na -10, ale widać że jest już słaby

światła mijania nie mrugają przy odpalaniu ?

bo to też typowy objaw słabego aku wink.gif

u mnie jak zgaśnie, to przy drugim odpaleniu jak pisałem dzieją się cuda - drgające wskazówki itd co opisywałem

więc na 100% jest już słaby

> Sugerujesz aby podjechać i sprawdzić to na jakąś stacje ? Doczytałem międzyczasie że świece mogę

> miec do wymiany??

świece, nie wiem, raczej poznał byś po pracy silnika - wypadające zapłony hmm.gif

aku można sprawdzić, ale na ile takie badanie jest wiarygodne niewiem.gif

> PS. A czy jak będziesz wymieniał akumulator to czy robisz podtrzymanie czy rozłaczasz a potem

> wszystko ustawiasz od nowa m.in. radio? Jeśli juz miałbym wymieniać akumulator czy jest jakis

> specjalny model godny polecenia?

normalnie odłączam aku, trzeba mieć tylko kod do radia i potem pobawić się z szybami

aku nie polecę, ja kupiłem boscha s4 60Ah, mimo że kiedyś już zawiodłem się na tej firmie spineyes.gif

miałem brać Vartę

Napisano
  • Autor

> mój też pali, nawet na -10, ale widać że jest już słaby

> światła mijania nie mrugają przy odpalaniu ?

> bo to też typowy objaw słabego aku

> u mnie jak zgaśnie, to przy drugim odpaleniu jak pisałem dzieją się cuda - drgające wskazówki itd

> co opisywałem

Zauwazyłem że jak np stoję w korku to na niskich obrotach lekko faluje mi wskazówka? Czy o czymś takim myslisz?

> świece, nie wiem, raczej poznał byś po pracy silnika - wypadające zapłony -

No i o to chodzi bo miałem taki komunikat że wypadają zapłony smile.gif

Napisano

Dla mnie te błędy z kompa to tak pomocniczo działają, bo często nie jest to diagnoza wprost.

Dalej pisałeś o falowaniu obrotów na postoju - też tak miałem i mam. W zasadzie nic nie rozwiązywało problemu (focus 1,6 benzyna). Akcje oprócz widocznych spadków na obrotomierzu mocno poniżej normy (500 rpm) były do odczucia w pracy silnika. Wszystkie podstawowe FKP pomoce nie dawały rady. Tak od 2,5 roku więc nie zawracałem sobie gitary (TTTM). Ostatnio wymieniłem poduszki silnik/skrzynia i o dziwo poprawa rotfl.gif - nie jestem specem, w sensie jak jedno wpływa na drugie (jeszcze ani razu wskazówka nie spadła do wartości 500 rpm, ba nawet z 700), jestem pod głębokim wrażeniem Forda.

Trzecia sprawa: wariujące kontrolki (mawiają, że wina akku i nie tylko w Fjordzie), ja dla pewności sprawdziłbym i przeczyścił masę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.