Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Solved]Check engine i brak błędów

Featured Replies

Napisano

Stilo zmarzło w nocy bo było -15*C. Rano wsadziłem głowę do wnętrza, odpaliłem silnik, zamknąłem drzwi, coś tam pochrobotało pod maską od strony pasażera...

Autko sobie stało, ja grzebałem w bagażniku, nagle zapikał i zapalił MIL(check engine).

Spojrzałem, że kontrolka oleju nie świeci się, płyn chłodzący jest, czasu nie miałem to pojechałem do miasta...

Przyjechałem, podłączam komputer a w ECU:

- silnika,

- zegarów,

- BC,

- LPG(BRC SQ24),

NIE MA BŁĘDÓW.

Robiłem, reset autoadaptacji, przyswojenie koła fonicznego, testowałem zegary, głaskałem, bluźniłem i nic.

I zgłupiałem.

HELP, HELP, HELP bo mi wstyd jechać do ASO jak się okaże, że to jakaś oczywista bzdura.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> I zgłupiałem.

> HELP, HELP, HELP bo mi wstyd jechać do ASO jak się okaże, że to jakaś oczywista bzdura.

A chek sie swieci? Zgasnie sam po kilku odpaleniach. poza tym to she nie przejmowac za duzo, to tylko stilo zeby.GIF

Napisano

Nic nowego, mam to prawie na co dzień (zapalona kontrolka - zero błędów), więc zapomnij o sprawie, bo nijak go nie sprowokujesz.

Napisano
  • Autor

> A chek sie swieci?

Tak.

> Zgasnie sam po kilku odpaleniach.

Ilu? Bo przez cały dzień pewnie z 20 razy go odpalałem i jak się palił tak się pali frown.gif

> poza tym to she nie przejmowac za duzo, to

> tylko stilo

Nie przejmuję się, ale mnie wqrza.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Nic nowego, mam to prawie na co dzień (zapalona kontrolka - zero błędów), więc zapomnij o sprawie,

> bo nijak go nie sprowokujesz.

Ehh.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Mi tak w JTD w trakcie mrozow check potrafil sie zapalic,ale po kilku odpaleniach, i zagrzania sie slinika do jego temperatury pracy, chceck znikal.

Napisano
  • Autor

> Mi tak w JTD w trakcie mrozow check potrafil sie zapalic,ale po kilku odpaleniach, i zagrzania sie

> slinika do jego temperatury pracy, chceck znikal.

Chodzi mi jeszcze po głowie odpięcie na kilka minut ECU silnika, ale do tego muszę ściągnąć obudowę silnika, ale to jak jutro pogoda pozwoli.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Stilo zmarzło w nocy bo było -15*C. Rano wsadziłem głowę do wnętrza, odpaliłem silnik, zamknąłem

> drzwi, coś tam pochrobotało pod maską od strony pasażera...

po moim watku o bledach na poczatku tego tygodnia wybralem sie do garazu

wzialem suszarke i dokladnie osuszylem skrzynke bezpiecznikow. bledy sie juz nie pojaawily

sprobowac nie zaszkodzi ok.gif

Napisano
  • Autor

> po moim watku o bledach na poczatku tego tygodnia wybralem sie do garazu

> wzialem suszarke i dokladnie osuszylem skrzynke bezpiecznikow. bledy sie juz nie pojaawily

> sprobowac nie zaszkodzi

Też to rozważam, może jutro po południu będzie ładna pogoda i znajdę czas. Jak nie to będę musiał podjechać we wtorek do ASO i niech ich elektryk walczy z tematem. Główny problem poza brakiem czasu to brak ogrzewanego garażu.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Problem rozwiązany, odłączyłem obie wtyczki od ECU silnika, oraz docisnąłem wtyczki w cewkach i check zgasł.

Podejerzewam 2 możliwości:

- ECU zgłupiało i po odłączeniu zasilania wróciło do normy(wolałem tak niż akumulator ponieważ w obudowie akumulatora mam wsadzone ECU od LPG i trzeba się dobrze nakombinować, żeby zamknąć obudowę).

- gazownik brał kiedyś impuls obrotów z cewki 4 cylindra, kable są zaizolowane, ale generalnie jest to druciarstowo, jak check się powtórzy to polutuję te kable i wsadzę w koszulki termokurczliwe.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.