Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PILNE! Czujnik położenia wału 1.6 8V??

Featured Replies

Napisano

Czy Renault Megane 1996r. z silnikiem 1.6 8V posiada taki czujnik? Znajomy zaparkował na mieście, po godzinie postoju auto kręci, ale nie ma zamiaru zapalić. Wczoraj go przyholowałem na parking, ale jutro chce go ciągnąć do warsztatu - po tym sniegu to nie jest fajne zlosnik.gif

Nasza Renówka 1.4 16V jak czasem nie chciała odpalić, to winny był czujnik położenia wału - oczywiście po wyczyszczeniu problem zginął. Może u znajomego, o ile jest taki czujnik - zabrudził się, albo zalepił śniegiem? hmm.gif

Jest czy go nie ma? cfaniaczek.gif

Napisano

jest jak najbardziej

Napisano

w 1,4 8v jest i już go czyściłem, szybka sprawa a rezultat przedni....

Twoj tok rozumowania również ok

Napisano
  • Autor

> w 1,4 8v jest i już go czyściłem, szybka sprawa a rezultat przedni....

> Twoj tok rozumowania również ok

OKI, dzięki za info. W takim razie zanim przypniemy jutro hol, oczyszczę czujnik. Jeszcze jedna rzecz mi przychodzi do głowy - wyłącznik wstrząsowy? Mógł wyskoczyć czy raczej mało prawdopodobne? Ale nie wiem, czy gdyby tak się stało, to pompa paliwa by pracowała (słychać ją) i kręcił by rozrusznik... hmm.gif

Napisano

> OKI, dzięki za info. W takim razie zanim przypniemy jutro hol, oczyszczę czujnik.

Przeczyszczenie jak najbardziej może pomóc, ale w awaryjnej sytuacji jak nie chce auto odpalić warto przepchnąć je o metr, dwa. Często doraźnie pomaga odpalić.

Napisano
  • Autor

> Przeczyszczenie jak najbardziej może pomóc, ale w awaryjnej sytuacji jak nie chce auto odpalić

> warto przepchnąć je o metr, dwa. Często doraźnie pomaga odpalić.

W sumie po przyholowaniu pod blok, nie próbowaliśmy go już kręcić...sprawdzę to ok.gif

Napisano

U mnie zawsze pomagało - mogłem kręcić 10 minut i nic, wstarczyło troche przepchnąć (nawet nie trzeba metra) i palił jak złoto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.