Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uno 1.4 gaśnie i dławi się na wyższych obrotach

Featured Replies

Napisano

witam. moj problem polega na tym, że po chwili chodzenia moje uno dławi się i gaśnie gdy wkrecam go na obroty. sprawdzone są wszystkie czujniki i jest ok. zamieniłem też moduł zapłonowy (używany nie wiem czy sprawny) i jest to samo. mam jeszcze jedna teorie co do takiego stanu rzeczy:

czy moze sie tak dziac z powodu luzów na zaworach? dodam że wszystko zaczęło się od kiedy spod pokrywy zaworów wyleciało sporo oleju, jakby pod wpływem wysokiego ciśnienia

Napisano

> witam. moj problem polega na tym, że po chwili chodzenia moje uno dławi się i gaśnie gdy wkrecam go

> na obroty. sprawdzone są wszystkie czujniki i jest ok. zamieniłem też moduł zapłonowy (używany

> nie wiem czy sprawny) i jest to samo. mam jeszcze jedna teorie co do takiego stanu rzeczy:

> czy moze sie tak dziac z powodu luzów na zaworach? dodam że wszystko zaczęło się od kiedy spod

> pokrywy zaworów wyleciało sporo oleju, jakby pod wpływem wysokiego ciśnienia

na kąciku matiza też założyłeś ten temat?

Napisano
  • Autor

> na kąciku matiza też założyłeś ten temat?

nie. dzis jestem pierwszy raz tutaj

Napisano

> witam. moj problem polega na tym, że po chwili chodzenia moje uno dławi się i gaśnie gdy wkrecam go

> na obroty. sprawdzone są wszystkie czujniki i jest ok. zamieniłem też moduł zapłonowy (używany

> nie wiem czy sprawny) i jest to samo. mam jeszcze jedna teorie co do takiego stanu rzeczy:

> czy moze sie tak dziac z powodu luzów na zaworach? dodam że wszystko zaczęło się od kiedy spod

> pokrywy zaworów wyleciało sporo oleju, jakby pod wpływem wysokiego ciśnienia

Sprawdź jak koledzy radzą, ja jeszcze radzę sprawdzić ciśnienie paliwa.

Jeśli jednak olej Ci wywaliło górą (np. zamarznięty spływ oleju z głowicy lub odma) to nie miałeś smarowania, więc pewnie silnik dostał po dupsku.

Napisano
  • Autor

a co drodzy koledzy powiecie na uskodzony Podciśnieniowy regulator wyprzedzenia zapłonu (UFO). czy w moim aucie jest wogóle cos takiego. bo od kiedy stoi nie mialem czasu sprawdzic

Napisano

> a co drodzy koledzy powiecie na uskodzony Podciśnieniowy regulator wyprzedzenia zapłonu (UFO). czy

> w moim aucie jest wogóle cos takiego. bo od kiedy stoi nie mialem czasu sprawdzic

nie ma

Napisano

kompresję sprawdził jak misq radził?

Napisano
  • Autor

nic jeszcze nie sprawdzil bo stoi u mechanika juz trzeciego, a ten modli sie i zachodzi w glowe co to moze byc. wiec staram sie na wlasna reke zalezc rozwiazanie, albo jakies podpowiedzi.

Napisano

> nic jeszcze nie sprawdzil bo stoi u mechanika juz trzeciego, a ten modli sie i zachodzi w glowe co

> to moze byc. wiec staram sie na wlasna reke zalezc rozwiazanie, albo jakies podpowiedzi.

facepalm.gif to niech posprawdza, moze pompa paliwa niedomaga

Napisano

jeśli Ci olej wywala, to co tam masz nalane i ile?

jak jakiś stary olej, to może rzeczywiście przymarzło i się gluty porobiły w kanałach spływowych, co zaowocowało wyciśnięciem oleju spod dekla, co nie ma prawa bytu, jedynie sączenie, pocenie

moze masz nalane 6 litrów oleju? Oxy miał takiego 1.4 na części i spuścił do jednej bańki i do drugiej i jeszcze się wylało na pół garażu jak miskę odkręcił shocked.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.