Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czujnik przepustnicy, sonda lambda

Featured Replies

Napisano

Jak to jest po wymianie czujnika przepustnicy trzeba go jakoś instalować ustawiać , resetować kompa etc ?

Bo mój czujnik był uszkodzony normalnie odkręciłem, podpiąłem inny i auto pracowało tak samo bez zmian czyli szarpanie dławienie etc.

Na kompie wykazało czujnik przepustnicy i sonda lambda. Czujnik założył mi gościu nowy i jest poprawa.

I teraz się zastanawiam co on takiego zrobił że ten czujnik mu się "przyjął" chyba że ja obydwa miałem wadliwe hmm.

To samo pytanie o sonde czy wystarczy tylko podmiana czy trzeba go jakoś zainstalować bo czeka mnie to w najbliższym czasie i nie wiem czy se poradze crazy.gif.

Napisano

W kompie mogą być błędy, po wymianie sondy jak go zresetujesz to będzie ok.

Napisano

myślę że na kąciku sieny może więcej się dowiesz - w końcu tak jeździ więcej tych silników.

zamieść tam też posta .

Napisano
  • Autor

ok, a teraz takie ogólne pytanie w związku z sondą czy jeśli jest uszkodzona to czy objawiać się może podawaniem złego składu mieszanki a co za tym idzie szarpaniem i przyduszanie podczas rozpędzania ?

spala mi koło 10 litrów paliwa przy normalnej jeździe więc chyba normalnie albo ciut za dużo.

Zobaczymy czy będzie jakiś efekt po wymianie sondy w nadchodzącym tygodniu sick.gif

Napisano

> ok, a teraz takie ogólne pytanie w związku z sondą czy jeśli jest uszkodzona to czy objawiać się

> może podawaniem złego składu mieszanki a co za tym idzie szarpaniem i przyduszanie podczas

> rozpędzania ?

uszkodzenie sondy może objawiać się na wieloma różnymi objawami, w tym miedzy innymi takimi jak podane przez Ciebie.

> spala mi koło 10 litrów paliwa przy normalnej jeździe więc chyba normalnie albo ciut za dużo.

> Zobaczymy czy będzie jakiś efekt po wymianie sondy w nadchodzącym tygodniu

a jaki jest skład mieszanki? - podłączałeś go pod analizator?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.