Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie można odpalić

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich klubowiczów.

Od wczoraj mam problem z odpaleniem samochodu, rozrusznik kręci a samochód nawet nie próbuje zapalić tak jakby paliwa nie dostawał.I tu moje pytanie. Czy mierząc prąd płynący w obwodzie zasilania pompy paliwa na mierniku powinienem mieć cały czas wskazania kilku amper? Czy tylko przez pierwsze dwie sekundy po przekręceniu kluczyka (bo tak właśnie mam)czy cały czas od momentu przekręcenia kluczyka przez zgaszenie kontrolek po zapłon. Pytam bo pierwsze moje podejrzenia to padnięcie pompy...ale pewności nie mam.

Ewentualnie prośba o podpowiedź w jaki inny domowy sposób sprawdzić poprawność działanie pompy paliwa.

Z góry dziękuje za wszystkie cenne uwagi i sugestie.

Napisano

Może da się zdjąć przewód którym leci paliwo, przekręcisz kluczyk i powinno sikać.

hmm.gif

Napisano

Odpalic awaryjnie na LPG.. jak odpali to pompa wink.gif

Napisano
  • Autor

> Odpalic awaryjnie na LPG.. jak odpali to pompa

Próbowałem tez nie idzie......tylko że może coś robię nie tak...nie mam instrukcji od mojej instalacji jest to II gen Tartarini odpala zawsze na benzynie po przygazowani przełącza się na LPG. Cos tylko pamiętam że trzeba przytrzymać ten przycisk na przełączniku LPG tylko kiedy zacząć kręcić rozrusznikiem??

Napisano
  • Autor

> Może da się zdjąć przewód którym leci paliwo, przekręcisz kluczyk i powinno sikać.

Można i tak ...tylko czy wtedy paliwo powinno cały czas sikać? Nawet po zgaszeniu kontrolek Fiat Code i wtrysku??

Napisano

Przyciskasz przycisk i trzymasz aż pomarańczowa lampka przestanie mrugać i wtedy kręcisz(dość długo, kilka obrotów)

Napisano

> Można i tak ...tylko czy wtedy paliwo powinno cały czas sikać? Nawet po zgaszeniu kontrolek Fiat

> Code i wtrysku??

Chyba będzie lecieć cały czas bo pompa będzie chciała nabić zadane ciśnienie.

Napisano
  • Autor

po kilku próbach usiłowania odpalenia samochodu w trybie awaryjnym na LPG (niestety nieudanych) i przełączeniu przełącznika na prace tylko na benzynie samochód bez problemu zapalił i teraz zapala bez problemu.

I tu nasuwa się moje kolejne pytanie..czy może się zdarzyć że centralka od LPG może na przykład niespodziewanie zablokować dopływ paliwa gdy przełącznik od zmiany trybu zasilania jest w pozycji automat? może tu właśnie powinienem szukać przyczyny moich problemów?

Napisano
  • Autor

> Jak zapalisz na benzynie i przełączysz na LPG to wszystko działa?

Teraz działa bezproblemowo i odpalając na automacie albo gdy przełącznik jest ustawiony tylko na benzynę czyli wszystko jest ok. Tylko tak się zastawiam czy to że problem się pojawił było spowodowane tym że centralka od LPG zrobiła sobie blokadę dopływu benzyny przy przełączniku ustawionym na automat (nie przełączyła po zgaszeniu silnika z LPG na benzynę).

Jak problem mój się znów pojawi wtedy pod lupę chyba pójdzie centralka LPG. Częstotliwość takiej niemocy to jest tak +/- raz na kwartał.

Napisano

> Teraz działa bezproblemowo i odpalając na automacie albo gdy przełącznik jest ustawiony tylko na

> benzynę czyli wszystko jest ok. Tylko tak się zastawiam czy to że problem się pojawił było

> spowodowane tym że centralka od LPG zrobiła sobie blokadę dopływu benzyny przy przełączniku

> ustawionym na automat (nie przełączyła po zgaszeniu silnika z LPG na benzynę).

> Jak problem mój się znów pojawi wtedy pod lupę chyba pójdzie centralka LPG. Częstotliwość takiej

> niemocy to jest tak +/- raz na kwartał.

Obstawiam, że masz słaby akumulator i wyłącznik pompy paliwa. Prawdopodobnie skleił Ci się przekaźnik wyłączający pompę paliwa jak auto pracuje na LPG.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Obstawiam, że masz słaby akumulator i wyłącznik pompy paliwa. Prawdopodobnie skleił Ci się

> przekaźnik wyłączający pompę paliwa jak auto pracuje na LPG.

> Pozdrawiam BAS

Przy zasilaniu LPG pompa pracuje...nie mam odcięcia....

Napisano

> Przy zasilaniu LPG pompa pracuje...nie mam odcięcia....

To może jeszcze rozrabiać odcięcie wtryskiwaczy.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> To może jeszcze rozrabiać odcięcie wtryskiwaczy.

> Pozdrawiam BAS

Można ale nigdy tego nie robiłem a nie chciałbym czegoś popsuć.....jak znów samochód zrobi focha będę myślał

dziękuję za zainteresowanie tematem

pozdrawiam

Napisano

> Można ale nigdy tego nie robiłem a nie chciałbym czegoś popsuć.....jak znów samochód zrobi focha

> będę myślał

Zdaje się, że zrozumiałeś, że masz rozebrać a ja napisałem ROZRABIAĆ.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Zdaje się, że zrozumiałeś, że masz rozebrać a ja napisałem ROZRABIAĆ.

> Pozdrawiam BAS

Tak tak wszystko zrozumiałem smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.