Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koniec problemów z BRC Light

Featured Replies

Napisano

> mam te samą moc i gazownik dał mi niebieskie, jak się pytałem dla czego nie pomarańczowe to

> powiedział ze mogło by zalewać i jeszcze jakieś inne problemy mogły by wyniknąć.

z czysto matematycznych obliczen wynika, ze niebieskie obsluza do 120koni, a pomaranczowe do 147koni. jesli Igorkowi pali duzo, to IMO moglby reklamowac.

mi dzisiaj zmienili na pomaranczowe, zwiekszyli cisnienie na reduktorze i jak przyszlo do strojenia, to sie okazalo, ze komputer sie nie laczy przez ich interfejs. na cale szczescie mialem swoj w samochodzie i mam nadzieje, ze teraz zobacze ich dopiero na przegladzie... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> z czysto matematycznych obliczen wynika, ze niebieskie obsluza do 120koni, a pomaranczowe do

> 147koni. jesli Igorkowi pali duzo, to IMO moglby reklamowac.

> mi dzisiaj zmienili na pomaranczowe, zwiekszyli cisnienie na reduktorze i jak przyszlo do

> strojenia, to sie okazalo, ze komputer sie nie laczy przez ich interfejs. na cale szczescie

> mialem swoj w samochodzie i mam nadzieje, ze teraz zobacze ich dopiero na przegladzie...

Najgorsze, że specjalnie pokonałem trasę na której testuję zużycie paliwa i jak na złość wyszło mi nawet troszkę mniej niż na benzynie. Oczywiście pochwaliłem się w zakładzie, że na tych nowych pali bardzo rozsądnie. Teraz jednak każde tankowanie pokazuje, że spala bardzo dużo frown.gif Równocześnie mam tak owiewane listwy wtryskowe, że podobno gaz też może palić dużo więcej. Pewnie założę jakieś podgrzewacze i jak dalej będzie tyle spalał to powróci temat wtrysków sciana.gif

Napisano

masz gwarancje BRC - jedz do innego gazownika, zeby zrobil adaptacje od nowa.

wbili Ci wymiane wtryskow do ksiazki gwarancyjnej? mi mowili, ze nie potrzeba, ale marudzilem, to zrobili wpis i teraz w razie czego jestem kryty.

Napisano

> Aaa, no to jeszcze jedna uwaga: mi proponowano cenę za modyfikację plus koszt dodatkowej listwy, bo

> przecież mój silnik wymaga aż dwóch. Stanowczo odmówiłem i podobno Czakram specjalnie dla mnie

> zrobił wyjątek oferując mi wszystko za 150. Nie daj sobie wcisnąć, że masz coś dopłacać.

Dzięki smile.gif

Napisano

> masz gwarancje BRC - jedz do innego gazownika, zeby zrobil adaptacje od nowa.

Obawiam się że za darmo mu zrobią tylko u gazownika, u którego zakładał. Ewentualnie w Tarnowie.

Napisano
  • Autor

> masz gwarancje BRC - jedz do innego gazownika, zeby zrobil adaptacje od nowa.

Jak sobie przypomnę ile razy mi tu samochód ustawiali, żeby zaczął jeździć to wolę nie zmieniać gazownika bo mogę wszystko zacząć od początku

> wbili Ci wymiane wtryskow do ksiazki gwarancyjnej? mi mowili, ze nie potrzeba, ale marudzilem, to

> zrobili wpis i teraz w razie czego jestem kryty.

Ja w książce mam tylko gwarancyjną wymianę wtrysków. Na płatną modyfikację wziąłem sobie fakturę 270751858-jezyk.gif. Tak szczerze to boję się wymiany wtrysków, mam uraz po jeżdżeniu na poprawki, po których nie zawsze był efekt. Najpierw poszukam czy wtryski mocniejsze koniecznie oznaczają problemy

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Najpierw poszukam czy wtryski mocniejsze koniecznie oznaczają problemy

Wtryskiwacze mają być właściwe do silnika - ani za duże ani za małe. Jeśli są za małe to wiadomo - przy większym obciążeniu będzie przełączał na benzynę. Jeśli za duże to ponoć nie da się wtedy precyzyjnie dawkować gazu i może to skutkować za dużym spalaniem. Jestem po wymianie na pomarańczowe BRC. Tylko ja zapłaciłem dodatkowo za strojenie na hamowni. Trwa to długo - przesiedziałem w sumie 7 godzin (wymiana + strojenie) w Tarnowie ale myślę że warto było. Jeździ jak na benzynie i pali tyle ile ma palić. Problem z wtryskami Zavoli ponoć polega na tym że do gazu w Polsce dodawany jest Ksylen. Coś tam rozpuszcza we wtryskach i powoduje że przestają działać. Włosi przysłali poprawione wtryskiwacze i w tej chwili są testowane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.