Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektryczne lusterka

Featured Replies

Napisano

Jestem nowy wiec sie witam smile.gif

I od razu mam pytanko,mianowicie chodzi mi o lusterka.

Posiadam elektryczne ale niestety nie mam elektrycznego skladania lusterek.Wie ktos moze czy jakbym zmienil te przyciski na takie ze sterowaniem skladania to czy podejdzie pod te lusterka.chodzi mi o to czy jest juz taka fukcja w tych lusterkach czy trzeba kombinowac

Napisano

Nie martw sie sterowaniem, na poczatek pomysl jak zrealizujesz mechanike, ktora Ci to zlozy, bo fabryka nie zapewnila takiego cudenka.

Najprosciej byloby pewnie sprobowac przezezbic cos z innego auta (cale lusterka) o ile da sie to wpasowac jakos.

Napisano

> Nie martw sie sterowaniem, na poczatek pomysl jak zrealizujesz mechanike, ktora Ci to zlozy, bo

> fabryka nie zapewnila takiego cudenka.

> Najprosciej byloby pewnie sprobowac przezezbic cos z innego auta (cale lusterka) o ile da sie to

> wpasowac jakos.

Fabryka przewidziala taka opcje, tylko nie ma jej u nas w kraju.

Napisano

> Fabryka przewidziala taka opcje, tylko nie ma jej u nas w kraju.

Co rozumiesz pod pojeciem przewidzenia opcji?

To ze wogole byly fabrycznie dostepne skladane lusterka, tak (ja mialem na mysli raczej to, ze nie dala w standarcie lusterek umozliwiajacych skladanie sie, a tylko sterowanie bylo za doplata)?

W takim razie kolega ma szanse se dokupic graty np. z rozbitka zachodniego.

Napisano

> W takim razie kolega ma szanse se dokupic graty np. z rozbitka zachodniego.

Zapewne tak, tyle że lusterka to raz, a dwa, to nieco inne mogą być też wiązki i to nie tylko w drzwiach.

Napisano

> Zapewne tak, tyle że lusterka to raz, a dwa, to nieco inne mogą być też wiązki i to nie tylko w

> drzwiach.

Otworzyc schemat i sprawdzic, jak i co tam jest podlaczone.

Napisano
  • Autor

nie wiem czy to przypadkiem nie zalezy od modelu,bo w instrukcji obslugi jest taka funkcja.taksamo jest funkcja blokowania dzrwi w podlokietniku kierowcy al ja niestety takiego bajeru tez nie posiadam frown.gif

Napisano

> Otworzyc schemat i sprawdzic, jak i co tam jest podlaczone.

Połączenia i kostki masz rozrysowane, ale nie jest tam przecież powiedziane, czy wiązka auta bez tego bajeru będzie miała odpowiednie dodatkowe kostki i przewody. W Lanosie bez prawego elektrycznego lusterka miałem wolną kostkę we wiązce przeznaczoną dla przycisku sterowania. Tutaj może być różnie.

Ten układ ma np. swój osobny moduł sterujący umiejscowiony pod bocznym deklem deski rozdzielczej z prawej strony.

Mam tam akurat zerknąć z innego powodu, więc przy okazji zobaczę, czy jest tam wolna kostka dla tego modułu. jeśli nie to, jest to poważny sygnał, żeby nie bawić się w ten apgrejd.

Mnie osobiście bardziej drażnią np. raczej przeciętne osiągi silnika przy niemałym spalaniu (1.8 - T18SED). smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

az tak bardzo mi na tym nie zalezy.tak sie pytalem bo moze wystarczyloby zmienic sterowanie ale jak musze wglebiac sie dalej to soie daruje.szkoda frown.gif zawsze jakis dodatek grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.