Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Thundercat czy F4?

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się nad kupnem drugiego motocykla:) Myślałem o VFR 800 ale pierwszą wersję na kołach zębatych mi odradzono a na Vteca nie mam. Teraz myślę nad Thundercatem albo Hondą CBR 600 F4. Jeśli bym znalazł F4i to nie ma się chyba nad czym zastanawiać:) Thundercat jest sportowo-turystyczny, mało pali, dużo miejsca. F4 jest mniejsza, zwinniejsza ale nie wiem czy w trasy by się nadawała. T-catem jeździłem kilka razy a z F4 nie miałem styczności. Jest może na forum ktoś kto posiada F4 lub miał dużo do czynienia z takim motocyklem? Wiadomo Honda to Honda:) ale w kocie podoba mi się też pozycja kierowcy. Lubie masywne motocykle i kotek właśnie taki jest. No chyba że polecicie coś innego? Teraz jest moda na Kawasaki, ale do mnie to jakoś nie przemawia:)

Napisano

Dlaczego odradzono Ci VFR800 na kołach zębatych?

Jeżdżę taką od 5 lat nie miałem najmniejszych problemów.

Jeśli chodzi o F4 to nadaje się do podróży, a jeśli chodzi o wielkość to zależy od Twoich gabarytów i preferencji. jak duży jesteś?

Napisano
  • Autor

> Dlaczego odradzono Ci VFR800 na kołach zębatych?

> Jeżdżę taką od 5 lat nie miałem najmniejszych problemów.

> Jeśli chodzi o F4 to nadaje się do podróży, a jeśli chodzi o wielkość to zależy od Twoich gabarytów

> i preferencji. jak duży jesteś?

VFR odradził mi kolega który sam taką ma od 3 lat. Twierdzi że jest niewyważona. Mówił że jak kupować VFR to tylko vteca.

Mam 182cm wzrosty więc raczej na każdy motocykl pasuję:)

Napisano

> VFR odradził mi kolega który sam taką ma od 3 lat. Twierdzi że jest niewyważona. Mówił że jak

> kupować VFR to tylko vteca.

> Mam 182cm wzrosty więc raczej na każdy motocykl pasuję:)

Niewyważona? pierwsze słyszę smile.gif Co miał na myśli?

No to ja mam tyle samo wzrostu. Na F4 jest mniej miejsca i jest gorsza ochrona przed pędem powietrza.

Tak na prawdę, czy to będzie F4 czy T-cat czy VFR powinieneś być zadowolony. Jeśli planujesz jeździć przede wszystkim w trasie, ja jednak polecam VFR.

Napisano

> Niewyważona? pierwsze słyszę

Ja też polecam VFR, ale radziłbym Ci się przejechać najpierw. Niektórym pomimo wzrostu ok 180 cm brakuje miejsca na kolana. No i VFR jest stosunkowo ciężka (chyba 240kg z płynami)

Napisano

> Jak w VFR sprawdzić stan łańcucha? W każdym motocyklu widać ile go jeszcze zostało, a jak w VFR.

> Zastanawiam się dokładnie nad tym egzemplarzem

Kolega ją oglądał palacz.gif Ponoć w naprawdę ładnym stanie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Kolega ją oglądał Ponoć w naprawdę ładnym stanie

A co było nie tak, że jej nie kupił?

Napisano

> A co było nie tak, że jej nie kupił?

Brak chętnych na jego maszynę i boi się, że zostanie z dwoma sprzętami oink.gif Jednym słowem: ODPUŚCIŁ zlosnik.gif

Napisano

> Jak w VFR sprawdzić stan łańcucha? W każdym motocyklu widać ile go jeszcze zostało, a jak w VFR.

> Zastanawiam się dokładnie nad tym egzemplarzem

W VFR jest fabrycznie naklejka na osłonie łańcucha, ale jak to naklejka - znika przy myciu frown.gif Zawsze dobrze jest spróbować odciągnąć łańcuch od tylnej zębatki.

PS. moja VFR aktualnie jest na sprzedaż grinser006.gif

Napisano

> W VFR jest fabrycznie naklejka na osłonie łańcucha, ale jak to naklejka - znika przy myciu Zawsze

> dobrze jest spróbować odciągnąć łańcuch od tylnej zębatki.

> PS. moja VFR aktualnie jest na sprzedaż

poka

Napisano

> Jest może

> na forum ktoś kto posiada F4 lub miał dużo do czynienia z takim motocyklem? Wiadomo Honda to

> Honda:) ale w kocie podoba mi się też pozycja kierowcy. Lubie masywne motocykle i kotek

no jest:)

powiem tak, zajefajne moto na miasto jak i na trasy. Posiadam wersje sport i na trasie z pasażerem nie jest kolorowo (dla pasażera) ale zawsze można kupić wersję cywilną...

Nie jeździłem Yamaszką, ale myśle, że jest mniej poręczna-szczególnie w mieście...

mam wzrost 180 i wielkość cbr600fs jest dla mnie idealna...

Co do ochrony przed wiatrem to zamieniłem szybe owiewki na wyższa i jest lepiej...trasy 150-180km/h bez wiekszych problemów...

aha, no i cebra jest na wtrysku...

polecam http://www.honda-cbr.pl/forum/

Napisano

Na CBR 600 F masz b. mala oslone przed powiewem powietrza. Nie wiem jak to wyglada w Cat'cie, skrzynia troche zgrzyta, jak w kezdej Yamaha'szce. Musialbys sie karnac, intuicja sama dopowie.

Co do VFR to fajny motocykl, ergonomia dobra, na trase najlepsza z wymienionej trojki, W rankingu niezawodnosci nadal w czolowce - w pierwszej 10 ce ( mimo, ze od testu uplynelo juz 8 lat ), Wybralbym VFR.

wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.