Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wolne obroty

Featured Replies

Napisano

Niedawno (może to wina panujących obecnie temperatur) w mojej nubirze pojawił się pewien problem. Otóż:

Po przełączeniu na LPG wolne obroty czasem świrują. Czasami utrzymują się na poziomie 2 tys. rad/min, a czasami obroty po wrzuceniu na luz spadają tak nisko, że motor się dusi. I tu ciekawostka: takie rzeczy dzieją się tylko wtedy, gdy auto się toczy. Po zatrzymaniu stabilizują się na normalnym poziomie nieco poniżej tysiąca. Co to może być?

Napisano
  • Autor

II.

Zauważyłem dodatkowo prawidłowość, iż wyższe są, gdy silnik jeszcze nie rozgrzany, natomiast niższe - gdy już temperaturę konkretną złapie.

Napisano

> II.

> Zauważyłem dodatkowo prawidłowość, iż wyższe są, gdy silnik jeszcze nie rozgrzany, natomiast niższe

> - gdy już temperaturę konkretną złapie.

Toczy się to znaczy bieg jest zapięty czy na luzie?

Napisano

> Zauważyłem dodatkowo prawidłowość, iż wyższe są, gdy silnik jeszcze nie rozgrzany, natomiast niższe

> - gdy już temperaturę konkretną złapie.

Parownik w słabszej kondycji być może jest już. Póki co można podciągną obroty jałowego na dobrze rozgrzanym silniku i być może problem nie wróci. Generalnie niskie temperatury ukazują rzeczywisty stan parownika.

Napisano
  • Autor

> Toczy się to znaczy bieg jest zapięty czy na luzie?

Cały czas piszę, że to wszystko na wolnych obrotach, czyli na luzie. Na biegu problem nie występuje.

Napisano

> Cały czas piszę, że to wszystko na wolnych obrotach, czyli na luzie. Na biegu problem nie

> występuje.

reduktor padł

Napisano
  • Autor

> Parownik w słabszej kondycji być może jest już.

Na LPG już prawie dwie stówki zrobione, więc następnym razem - jeśli nubira dożyje - będzie pewnie wymiana parownika, choć ledwie nieco ponad rok temu go reanimowałem.

Napisano

> Na LPG już prawie dwie stówki zrobione, więc następnym razem - jeśli nubira dożyje - będzie pewnie

> wymiana parownika, choć ledwie nieco ponad rok temu go reanimowałem.

To, że wymienisz membrany i wypłukasz paprochy, nie przywróci do 100% sprawności reduktora.

Dźwignia II stopnia, z biegiem kilometrów i terapii wstrząsowej dostarczanej przez drogi w PL, dostaje luzu na ośce i już nie działa, jak powinna.

Napisano
  • Autor

Tak też sobie pomyślałem, a przy takim przebiegu ma prawo już w ogóle nie działać. I tak jest jeszcze litościwy zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.