Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe wkładki bo złamałem kluczyk

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam problem, nie patrzyłem w sumie jeszcze na allegro, ale poszukuję nowych wkładek do 5d, bo złamałem kluczyk, a z tego co wiem, to od 3d do 5d nie pasują... Chemicq twierdził, że tak, lecz parę innych osób, że nie... Jak to jest??

Postaram się je sam wymienić ale nie wiem czy dam radę, więc ma ktoś jakiś tutorial jak to zrobić?

Dodam, iż posiadam centralny, więc chcę się upewnić że nic nie popsuję w siłownikach itp.

Mam udostępniony garaż, więc już trochę lepiej, ale przydałoby się wiedzieć ile może kosztować robocizna tego.

Z góry dziękuję smile.gif

Napisano

> Witam.

> Mam problem, nie patrzyłem w sumie jeszcze na allegro, ale poszukuję nowych wkładek do 5d, bo

> złamałem kluczyk, a z tego co wiem, to od 3d do 5d nie pasują... Chemicq twierdził, że tak,

> lecz parę innych osób, że nie... Jak to jest??

> Postaram się je sam wymienić ale nie wiem czy dam radę, więc ma ktoś jakiś tutorial jak to zrobić?

> Dodam, iż posiadam centralny, więc chcę się upewnić że nic nie popsuję w siłownikach itp.

> Mam udostępniony garaż, więc już trochę lepiej, ale przydałoby się wiedzieć ile może kosztować

> robocizna tego.

> Z góry dziękuję

Gruby co Ty robiles tym kluczykiem ze go połamałeś? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Gruby co Ty robiles tym kluczykiem ze go połamałeś?

Zaczęło się od tego że miałem mało benzyny bo bida od 2 dni świeciła zeby.GIF

Pojechałem na stację... nie dało rady otworzyć korka, a ci ze statoila i jakiś inny miy pan stwierdzili że ktoś się chciał wlamać, bo ząbki są powykrzywiane, więc chciałem pojcehać dobabci i tak 50m od niej zaczęło mną targać... ledwo dojechałem i padł bo wachy brak... no to idę do mechanika bo jest obok, ażeby sprawdził ocb... udało mu się otworzyć i kluczyk otwierał bez problemu już... no to cza otworzyć auto teraz... a tu kluczyk włazi do połowy... popsikałem odmrażaczem... wsadzam kluczyk... wchodzi ładnie... przekręcam leciutko.... a tu okazało się że kluczyk mam w ręce... a reszta w zamku rotfl.gif A tak leciutko się przekręcał... przysięgam że nie siłowałem!

No to cza zadzwonić do technika antywłam... otworzyłauto odziwo za 30 zł (normalnie 70 w cenniku) to wziąłem i wstawiłem do garazu... no i jestem teraz tu rotfl.gif

Przygoda dosłownie "ze skrajności w skrajność" rotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> Zaczęło się od tego że miałem mało benzyny bo bida od 2 dni świeciła

> Pojechałem na stację... nie dało rady otworzyć korka, a ci ze statoila i jakiś inny miy pan

> stwierdzili że ktoś się chciał wlamać, bo ząbki są powykrzywiane, więc chciałem pojcehać

> dobabci i tak 50m od niej zaczęło mną targać... ledwo dojechałem i padł bo wachy brak... no to

> idę do mechanika bo jest obok, ażeby sprawdził ocb... udało mu się otworzyć i kluczyk otwierał

> bez problemu już... no to cza otworzyć auto teraz... a tu kluczyk włazi do połowy...

> popsikałem odmrażaczem... wsadzam kluczyk... wchodzi ładnie... przekręcam leciutko.... a tu

> okazało się że kluczyk mam w ręce... a reszta w zamku A tak leciutko się przekręcał...

> przysięgam że nie siłowałem!

> No to cza zadzwonić do technika antywłam... otworzyłauto odziwo za 30 zł (normalnie 70 w cenniku)

> to wziąłem i wstawiłem do garazu... no i jestem teraz tu

> Przygoda dosłownie "ze skrajności w skrajność"

teraz tylko zyczyc Ci milej pracy przy wymianie wkladek rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

a nie lepiej dorobic nowy kluczyk ?? (po wyciagnieciu reszty z zamka)

Napisano

> a nie lepiej dorobic nowy kluczyk ?? (po wyciagnieciu reszty z zamka)

z tego co sie orientuje to dorobienie kluczyka kosztuje 20zl bez immobilajzera (nie wiem jak sie pisze hehe.gif) z imo jakies 200zl gosciu mi krzyknal icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> a nie lepiej dorobic nowy kluczyk ?? (po wyciagnieciu reszty z zamka)

Niestety bębenek jest rozwalony, ale mam drugi kluczyk 20.GIF

Napisano

> Niestety bębenek jest rozwalony, ale mam drugi kluczyk

no ja też tej zimy doświadczyłem złamania kluczyka, ale tak dla wszystkich ----> zawsze poszukajcie albo postarajcie się wyciągnąć tą złamaną część i poskładajcie to wam ze złamanego dorobią kluczyk.

Ja złamałem we wlewie paliwa, wlew poszedł się paść bo musiałem wyciągnąć tą część z niego, ale było to lepsze rozwiązanie, bo kupiłem uniwersalny korek za 3 zł grinser006.gif, a bębenków nie musiałem wymieniać.

Napisano
  • Autor

> no ja też tej zimy doświadczyłem złamania kluczyka, ale tak dla wszystkich ----

> Ja złamałem we wlewie paliwa, wlew poszedł się paść bo musiałem wyciągnąć tą część z niego, ale

> było to lepsze rozwiązanie, bo kupiłem uniwersalny korek za 3 zł , a bębenków nie musiałem

> wymieniać.

Ja kupiłem uniwersalny to był za duży i wyskakiwał... rotfl.gif

Napisano

> Ja kupiłem uniwersalny to był za duży i wyskakiwał...

no tak, on jest taki uniwersalny, że do una nie pasuje. Nóż w rękę i te plastiki poobcinałem tak żeby spasowało i gra gitara...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.