Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Umowa kupna-sprzedaży jako formularz PDF

Featured Replies

Napisano

Dysponuje ktoś może taką umową w formie PDF (może XLS też), aby przy wypełnianiu nie było potrzeby kasowania miliona kropek (jak zazwyczaj w DOC) ?

Napisano
  • Autor

> http://www.v10.pl/prawo/Umowa,kupna,sprzedazy,samochodu,12.html

Pomijając to, że da się to tylko otworzyć przy użyciu IE to i tak nie chodzi o to do końca - ze względów estetycznych kropek nie ma być wcale skromny.gif

Napisano

> Dysponuje ktoś może taką umową w formie PDF (może XLS też), aby przy wypełnianiu nie było potrzeby

> kasowania miliona kropek (jak zazwyczaj w DOC) ?

Gdybyś się zdecydował użyć programów :

Foxit Reader ten ma możliwość edytowania PDF

Open Office tu sobie dowolny dokument tekstowy zapisujesz w PDF

to nie musiałbyś się martwić o jakieś kropeczki.

Napisano

jak masz office'a to pobierz i zainstaluj Bullzip PDF printer.

Potem dokument ustawiasz tak jak Ci odpowiada, wybierasz drukuj, jako drukarkę wybierasz Bullzip i masz w efekcie PDF'a dokładnie takiego jak był DOC.

Napisano
  • Autor

> jak masz office'a to pobierz i zainstaluj Bullzip PDF printer.

> Potem dokument ustawiasz tak jak Ci odpowiada, wybierasz drukuj, jako drukarkę wybierasz Bullzip i

> masz w efekcie PDF'a dokładnie takiego jak był DOC.

Drukarka raczej tu nie pomoże. Chodzi o umowę w takim stylu jak PDF w załączniku (w miejscu 'sdkhskdh' można wpisać swój tekst), a jeszcze lepiej gdyby po takim wypełnieniu dało się te wklepane dane zapisać. Załącznik

Napisano
  • Autor

> Gdybyś się zdecydował użyć programów :

> Foxit Reader ten ma możliwość edytowania PDF

> Open Office tu sobie dowolny dokument tekstowy zapisujesz w PDF

> to nie musiałbyś się martwić o jakieś kropeczki.

Reader raczej nie ma możliwości tworzenia form w PDF (FDF).

W OO też nie widzę takiej możliwości.

Napisano

> Reader raczej nie ma możliwości tworzenia form w PDF (FDF).

> W OO też nie widzę takiej możliwości.

Foxit ma możliwość

OO powtarzam że dokument tekstowy tworzysz i możesz zapisać w formacie PDF

Napisano
  • Autor

> Foxit ma możliwość

> OO powtarzam że dokument tekstowy tworzysz i możesz zapisać w formacie PDF

Zajrzałeś do pliku, który podlinkowałem? Bo zdaje się, że dalej nie złapałeś idei.

Napisano

> Zajrzałeś do pliku, który podlinkowałem? Bo zdaje się, że dalej nie złapałeś idei.

Skoro się uparłes do poprawki jakiegos gotowca umowy w formacie PDF to zrób to za pomocą Foxit Reader i tej wtyczki

Jeśli masz umowę w innym formacie np. tekst to piszesz sobie co chcesz i zapisujesz w PDF

W czym jeszcze mogę pomóc ?

Napisano
  • Autor

> Skoro się uparłes do poprawki jakiegos gotowca umowy w formacie PDF

Nie chodzi o żadne poprawki, tylko o gotowca w formie formularza z pustymi polami do wypełnienia.

> to zrób to za pomocą Foxit

> Reader i tej wtyczki

Śmiem twierdzić, że ani Foxit Editor, ani tym bardziej Reader nie jest w stanie wypluć mi pliku takiego jak oczekuję (vide załącznik w którymś z moich wcześniejszych postów).

> Jeśli masz umowę w innym formacie np. tekst to piszesz sobie co >chcesz i zapisujesz w PDF

PDF nie jest celem, a jedynie środkiem (dokładniej to chyba FDF) - nośnikiem formularza, w którym można sobie wyklikać i uzupełnić puste pola - tak jak byś uzupełniał jakąś ankietę na stronie www.

> W czym jeszcze mogę pomóc ?

Na przykład w dostarczeniu odpowiedniego pliku, o który pytałem w pierwszym poście. Ewentualnie wykonaniu przykładowego pliku (analogicznego do załącznika) w Foxit Editorze/Readerze jeżeli uważasz, że się da.

Szukam czegoś na wzór takiego formularza.

W ostateczności sam mogę go wykonać, ale jak wspominałem wcześniej - Reader/Editor się do tego nie nadaje. Jedynie może Suit, ale ten jest płatny podobnie jak Acrobat.

Napisano
  • Autor

> 2. Ta sama umowa przerobiona Foxit patrz załącznik

Ale w którym miejscu jest ona edytowalna bez użycia Editora tylko zwykłą najzwyklejszą przeglądarką do PDFów? Doceniam, że próbujesz pomóc, ale sprawdź najpierw plik w linku, który podałem w poprzednim moim poście - chodzi dokładnie o uzyskanie takiego niewypełnionego FORMULARZA.

Jest jeszcze możliwe, że mój Adobe Reader nie radzi sobie z poprawna interpretacją tego pliku, ale w to wątpię. Chodzi o to, żeby mając już gotowy plik z pustymi miejscami na konkretne dane można go było wypełnić w przeglądarce, a nie za każdym razem otwierać przy użyciu edytora. Mija się to z celem, bo można użyć edytora tekstu zamiast PDF. A ja o PDFach wspomniałem, bo właśnie w tym formacie da się stworzyć taki formularz (vide link do PIT).

Napisano

> Ale w którym miejscu jest ona edytowalna bez użycia Editora tylko zwykłą najzwyklejszą przeglądarką

> do PDFów? Doceniam, że próbujesz pomóc, ale sprawdź najpierw plik w linku, który podałem w

> poprzednim moim poście - chodzi dokładnie o uzyskanie takiego niewypełnionego FORMULARZA.

> Jest jeszcze możliwe, że mój Adobe Reader nie radzi sobie z poprawna interpretacją tego pliku, ale

> w to wątpię. Chodzi o to, żeby mając już gotowy plik z pustymi miejscami na konkretne dane

> można go było wypełnić w przeglądarce, a nie za każdym razem otwierać przy użyciu edytora.

> Mija się to z celem, bo można użyć edytora tekstu zamiast PDF. A ja o PDFach wspomniałem, bo

> właśnie w tym formacie da się stworzyć taki formularz (vide link do PIT).

Nie portafię Ci pomóc rozwikłać tej ogromnie skomplikowanej zagadki ale jak poprosisz modów to przeniosą wątek do Silicon Vallery tam na pewno znajdziesz odpowiedź.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Dziwne jak wiele osób nie załapało o co chodzi autorowi.

Starałem się jak mogłem lizak.gif

> Świetny przykład to druk ZUS Z15 http://www.zus.pl/pliki/formularze/fill&print/z_15.pdf

> Otwierasz PDF i w oznaczonych polach wpisujesz dane. Jak

> formularze na stronach internetowych.

Dokładnie o to mi się cały czas rozchodzi.

> Sądze, że bez płenj wersji Acrobata się nie obejdzie.

Na to wygląda, Foxitem też da się, ale w wersji Suit, a to wszytko kosztuje. Darmowych wersji też nie widzę na horyzoncie, dlatego w pierwszym poście prosiłem o link do takiego pliku. Jeżeli żaden portal nie zmajstrował wcześniej czegoś takiego to się mocno dziwię.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.