Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z OC cd

Featured Replies

Napisano

Przypomnę o co chodzi. W maju wykupiłem OC u pośrednika sick.gif, składka została naliczona, rozłożona na dwie raty. Za jakiś czas miałem tel. że osoba która wypełniała polisę popełniła błąd i z tego tytułu mam dopłacić x kwotę. Opisałem to tutaj, no i zrobiłem tak jak pisaliście czyli nic. No i myślałem, że wszystko jest w porządku, w listopadzie płaciłem bezproblemowo u nich drugą ratę. A tu dzisiaj przyszło poleconym wezwanie do zapłaty x kwoty. Byłem w tym pseudo biurze agencji ale nikogo nie było i jutro idę centralnie do firmy ubezpieczeniowej. Tylko chce się zorientować "na czym stoję". facepalm.gif

Napisano

http://www.ubezpieczenie.com.pl/odpowied...go/95,8677.html

za szkodę wyrządzoną przez agenta ubezpieczeniowego w związku z wykonywaniem czynności agencyjnych odpowiada zakład ubezpieczeń, na rzecz którego agent ubezpieczeniowy działa.

lub

W wypadku agenta działającego na rzecz więcej niż jednego zakładu ubezpieczeń w ramach tego samego działu ubezpieczeń, tzw. multiagenta, stosownie do brzmienia art. 11 ust. 2 i 3 ustawy o pośrednictwie ubezpieczeniowym, on sam odpowiada za szkody powstałe z tytułu wykonywania czynności agencyjnych wyrządzone klientowi, ubezpieczającemu, ubezpieczonemu lub osobie uprawnionej z umowy ubezpieczenia i podlega obowiązkowemu ubezpieczeniu odpowiedzialności cywilnej.

Więc będąc w ubezpieczalni powołaj się na zapisy w artykule i niech sobie dodatkową kasę anulują lub ściągną z ubezpieczenia agenta. Ty tylko musisz powiedzieć iż gdyby nie ten błąd agenta to wybrałbyś inną firmę ubezpieczeniową.

Napisano
  • Autor

Ok dzięki, to już coś. Ale znając życie łatwo nie będzie oslabiony.gif

Napisano

> Przypomnę o co chodzi. W maju wykupiłem OC u pośrednika , składka została naliczona, rozłożona na

> dwie raty. Za jakiś czas miałem tel. że osoba która wypełniała polisę popełniła błąd i z tego

> tytułu mam dopłacić x kwotę. Opisałem to tutaj, no i zrobiłem tak jak pisaliście czyli nic. No

> i myślałem, że wszystko jest w porządku, w listopadzie płaciłem bezproblemowo u nich drugą

> ratę. A tu dzisiaj przyszło poleconym wezwanie do zapłaty x kwoty. Byłem w tym pseudo biurze

> agencji ale nikogo nie było i jutro idę centralnie do firmy ubezpieczeniowej. Tylko chce się

> zorientować "na czym stoję".

jakie wezwanie do zapłaty, od kogo, na jakiej podstawie?

Odpisz im poleconym z potwierdzeniem odbioru, że zgodnie z umową (ksero polisy w załączeniu) dokonałeś płatności w kwocie wymienionej w polisie. W związku z powyższym dalsze ich roszczenia uznajesz za bezzasadne.

Napisano
  • Autor

Pismo przyszło z firmy gdzie mam ubezpieczenie. Byłem dzisiaj tam, i jak się okazuje w systemie jest składka o 50% wyższa niż ta co jest na polisie. Nie było kierownika, w poniedziałek mają dzwonić oslabiony.gif.

Aha, mówić im że ten gostek do mnie dzwonił wtedy żebym dopłacił hmm.gif

Napisano

> Pismo przyszło z firmy gdzie mam ubezpieczenie. Byłem dzisiaj tam, i jak się okazuje w systemie

> jest składka o 50% wyższa niż ta co jest na polisie. Nie było kierownika, w poniedziałek mają

> dzwonić .

> Aha, mówić im że ten gostek do mnie dzwonił wtedy żebym dopłacił

IMO wygląda na to, że gość co innego podpisał z Tobą, a co innego wysłał do centrali. Idź złóż pismo z prośbą o wyjaśnienie, załącz kopie polisy, niech na kopi przyjmujący podpisze poświadczenie zgodności z oryginałem, na kopii pisma niech poświadczą przyjęcie i czekaj na odpowiedź.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.