Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Padła pompa paliwa w xsara picasso

Featured Replies

Napisano

wracam w środę z pracy wcześniej niż zwykle a tu silnik zgasł na środku drogi więc zepchnąłem go na bok i zacząłem poszukiwać co się stało już po chwili wiedziałem że padła pompa w zbiorniku choć nic po jej pracy nie wskazywało że może się rozsypać tym bardziej że wymieniłem ją pod koniec lutego jeszcze popukałem w zbiornik od spodu na wszelki wypadek może się zablokowała ale nic nie odzywa się więc tel do znajomego laweciarza ale on dopiero po 22 będzie miał czas a była dopiero 14

więc siedząc w zimnym aucie wymyśliłem że może uda mi się kupić pompę w sklepie odległym o 3 km

ale jak na złość tam akurat tej nie było więc.....

kupiłem pompkę do spryskiwacza po metrze wężyków 4 6 i 8 obok w elektrycznym 2m przewodu dwużyłowego taśmę izolacyjną i nożyk

na pobliskim Orlenie znalazłem w koszu 2 bańki po płynie do spryskiwacza kupiłem 5 l ON poskładałem w całość

zasilanie przelew i zasilanie pompkę do spryskiwacza do bańki i...

tak oto wróciłem 60 km do domu

jedyny problem to odłączanie zasilania na postoju pod maską i dotankowanie po drodze 2 l ON bo w bańkę weszło ok 3 l

więc za ok 40 zł udało mi się sprawnie wrócić do domu

a że nie znalazłem pompy w pobliżu a w wigiljęękurierzy nie dostarczają na pasterkę pojechałem na takim wynalazku

wszytstko działa super silnik nie przerywa paliwo pompka pompuje na przelew przez filtr paliwa jedynie muszę dolewać po 2 l ON

zasilanie podłączone w miejscu zasilania pompy zamiast bezpiecznika i działa jak orginał i zapewne podziała jeszcze w zależności ile wytrzyma pompka spryskiwacza zanurzona w ON

wiec zawsze jest jakieś wyjście awaryjne

post-65804-14352510974826_thumb.jpg

Napisano

gratuluje pomyslowosci, sam bym na to nie wpald, musze zapamietać to rozwiązanie ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.