Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podłokienik astra h.... :D

Featured Replies

Napisano

Witam,

Kiedyś zakładałem wątek na temat podłokietnika do astry h - jaki uniwersalny, albo dedykowany mozna założyć, gdy fotel nie ma mocowania na fabryczny podłokietnik... Szukałem, szukałem aż wreszcie znalazłem rozwiązanie, które w 100% zdaje egzamin... a przy tym wygląda (według mnie oczywiście) bardzo estetycznie....

Otóż założyłem ten temat, gdyż może ktoś również szuka takiego podłokietniczka - można go dostać na "targu" w Krzepicach - jest takie jedno stoisko z akcesoriami do aut i tam sprzedawca co prawda nie ma na miejscu ale sprowadza takie "dedykowane cuda" na zamówienie - próbowałem go podpytać skąd je bierze, ale nie udało mi się uzyskać żadnej konkretnej odpowiedzi... szukałem też na internecie / aukcjach ale również nie znalazłem żadnej podobnej oferty... Pewnie niewielu z Was coś mówi miejscowosć Krzepice, ale może ktoś się znajdzie kto skorzysta zeby.GIF

Ogólnie podstawa podłokietnika jest we floku, płozy z grubego solidnego metalu, a góra z bardzo miękkiej skóry (czy prawdziwa nie wiem, ale miła w dotyku)... W podłokietniku jest oczywiście schowek, cały pdłokietnik (nie tylko pokrywa, ale cały schowek) podnosi się całkiem do góry na zawiasach do pionu w razie czego (np przy częstym używaniu ręcznego w zimie możemy podłokietniczek podnieść i się bawić bez krępujących ruchów), bez podnszenia podłokietnika oczywiście też można zaciągnąć i opuścić ręczny... Wysokość jest tak dobrana że spokojnie można zmieniać biegi opierając wygodnie rękę... a nawet da rade trzymać kierownice opierając rękę na podłokietniku - wysokość jest świetnie jak dla mnie dobrana...

Wrażenia z dłuższej trasy zrobionej w święta - bardzo wygodnie, podłokietnik jest na tyle szeroki że spokojnie pasażer jeszcze może skorzystać zeby.GIF - nie to co te wąziutkie na alledrogo... W jeździe miejskiej również bardzo wygodnie mi się jechało...

Acha jeszcze odnośnie mocowania - jest miejsce na 8 wkrętów po bokach tunelu, ja wkręciłem 4 malutkie i się trzyma jak szalony zeby.GIF (oczywiście wkręty w zestawie - fajne krótkie, żeby nie narobić szkód). Całe podnoszenie podłokietnika, jak i również jego pokrywy na magnes, dodatkowo od spodu podłokietnika otwory w które chowają się śruby widoczne na zdjęciu wykorzystane do przymocowania podstawy do płóz - jak dla mnie o wszystkim pomyśleli :beer: zeby.GIF

A tak się prezentuje... jakby był ktoś chętny to tak jak mówię do kupienia na rynku w krzepicach na zamówienie (ja czekałem 3 dni)

c3e23ac3f6686e58.jpg

7c9aa2ad42ad9b9d.jpg

5b15080d15a6b6b0.jpg

382321865aa01cd4.jpg

2b5e901aa5a5968a.jpg

5776979717cc0ec8.jpg

d8a3bbc48746ac5e.jpg

Pozdrawiam

Tomasz

Napisano

Jaka cena wyszla Cie za ten podlokietnik?

Ja ostatnio montowalem tez u siebie ale ten waski z allegro, tez dobrze dopasowany ale faktycznie duzo wezszy niz twoj.

Napisano
  • Autor

płaciłem 295zł... także sporo...

wcześniej przerobiłem 3 (łacznie z dedykowanymi z allegro tymi wąskimi), ale dopiero ten spełnił moje oczekiwania, dlatego mimo ceny polecam każdemu... smile.gif

Napisano

> płaciłem 295zł... także sporo...

No faktycznie, sporo, prawie drugie tyle co te z allegro hmm.gif

> wcześniej przerobiłem 3 (łacznie z dedykowanymi z allegro tymi wąskimi), ale dopiero ten spełnił

> moje oczekiwania, dlatego mimo ceny polecam każdemu...

Po zdjeciach wyglada to naprawde dobrze waytogo.gif

Chociaz ja jak narazie nie narzekam na ten waski, na pewno jest duzo lepiej niz bez podlokietnika ok.gif

Najlepiej to miec fabryczny wink.gif

Napisano

A jeszcze jedno.

Czy ty zamiast popielniczki masz zrobiona jakaś półeczkę na telefon hmm.gif czy mi sie wydaje?

Jesli tak to zdradz jak to zrobiles hmm.gif

W tym aucie bardzo wlasnie brakuje mi miejsca na telefon pad.gif

Napisano
  • Autor

nie, nic tam nie ma... ogolnie mam fabrycznie taką małą "półeczkę/zagłębienie" tam bo właśnie nie zamawiałem pakietu dla palących- także popielniczki brak.

Napisano

> płaciłem 295zł... także sporo...

Oj to worek dutków crazy.gif

> wcześniej przerobiłem 3 (łacznie z dedykowanymi z allegro tymi wąskimi), ale dopiero ten spełnił

> moje oczekiwania, dlatego mimo ceny polecam każdemu...

A próbowałeś, zamiast szukać dedykowanych, założyć oryginalny podłokietnik do Astry H.

Napisano
  • Autor

musiałbym wymieniać siedzenie.... bo w moim nie przewidziano takiej opcji :/ dlatego odpuściłem.

W ASO pytałem się jeszcze o taki nakładany na tunel - koszt koło 500zł, a wygląd dużo gorszy niż tego... także szukałem dalej i natknąłem się na tego smile.gif

Napisano

> musiałbym wymieniać siedzenie.... bo w moim nie przewidziano takiej opcji :/ dlatego odpuściłem.

Sprawdzałeś? hmm.gif Mam identyczne fotele i stelaż na podłokietnik pod tapicerką był. Wcześniej też myślałem, że oryginał to tylko na te oparcia z regulacją z boku ale okazało się że wcale nie biglaugh.gif

Napisano

> Pewnie niewielu z Was coś mówi miejscowosć Krzepice

jak to niewielu...wszystkim miłosnikom historii i kultury żydowskiej wiadomo, że właśnie tam znajduje sie jeden z niewielu w europie a jedyny bodaj w PL kirkut z żeliwnymi macewami ok.gif

Napisano

> Sprawdzałeś? Mam identyczne fotele i stelaż na podłokietnik pod tapicerką był. Wcześniej też

> myślałem, że oryginał to tylko na te oparcia z regulacją z boku ale okazało się że wcale nie

Dokładnie... Kupiłem oryginał za 200 zł i zamontowałem w 3 minuty. O wiele lepszy niż ten z foto.

Napisano

> musiałbym wymieniać siedzenie.... bo w moim nie przewidziano takiej opcji :/

bujda na resorach,każdy fotel astry G,H,Merivy Zafiry Ai B jest przystosowany pod org podłokietnik (ot taka jego budowa)

Napisano

> bujda na resorach,każdy fotel astry G,H,Merivy Zafiry Ai B jest przystosowany pod org podłokietnik

> (ot taka jego budowa)

astraG też ? O Zafirze wiedzialem ale o g nie...

ja kupilem taki :

Obraz013Small-1.jpg

za 150zl na alledrogo. Bezproblemowy montaż , wykonanie OK i przede wszystkim jest na tyle wąski że nie wciska sie go miedzy fotele

Napisano

> astraG też ? O Zafirze wiedzialem ale o g nie...

fotele astra g i zafira a maja te same metalowe stelaże (na oparciu w miejscu mocowania podłokietnika)

• 4 miesiące później...
Napisano

Cześć chłopaki. 20.GIF

Czy wie któryś z Was gdzie mogę dostać taki podłokietnik jaki w swoim poście na zdjęciach pokazuje użytkownik ,,00Tom00 ''?? przewaliłem neta do góry nogami i nic nie znalazłem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.