Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmienne ustawianie się wartoścoi PWA

Featured Replies

Napisano

Pacjent:

opel astra, 1.6 8V X16SZR, instalacja II generacja + sterownik Bingo M

Zauważyłem dziwną zależność: gdy auto jest w tzw. ruchu, włączenie trybu nauka (przy nagrzanym silniku) PWA ustawia się w granicach 68 - 75, jak tylko trochę postoję w korkach lub przed domem w celach diagnostycznytch, robi się ubogo, a w trybie nauka pwa ustawia się w granicach 100 i więcej.

Zaznaczam, że termostat jest sprawnyl, reduktor gorący cały czas ale stojąc temperatura cieczy chłodzącej i zarazem reduktora jest trochę wyższa,

Czy ustawienie się Pwa zależy od ciepłoty reduktora ?

Obawiając się, że to może ciepłe powietrze spod maski jest przyczyną zrobiłem próbę i przywróciłem na moment oryginalny dolot - efekt dokładnie ten sam.

Proszę o ewentualne sugestie.

Napisano

Stawiam na zużyty reduktor.

Napisano
  • Autor

Chyba znalazłem przyczynę tego zjawiska, ale mam jeszcze pytanie do znawców tematu.

Czy na występowanie ubożenia mieszanki podczas pracy silnika na postaju może mieć wpływ fakt, iż w obecnych warunkach pogodowych dopiero na postoju zaczyna się uchylać termostat, który umożliwia przelot do dolotu powierza z zewnątrz, a nie ogrzewanego przez kolektor ?

Chodzi mi o to, że średnica rury doprowadzającej powietrze z zewnątrz jest trochę większa, czyli w momencie otwarca dostaje się więcej powietrza, i gazu zaczyna brakować. Zrobiłem kilka doświadczeń, które by tę hipotezę potwierdzały, ale ..... być może przyczyna jest jeszcze gdzie indziej

Napisano

Przy instalacjach podciśnieniowych (I i II gen) zasada jest taka że w konstrukcjach dolotu gdzie są dwie drogi dostarczania powietrza jedną z nich się likwiduje. Powietrze pobiera się zawsze zimne.

Napisano
  • Autor

Dziękuję,

Twoja wypowiedź wszystko mi wyjaśniła.

Wniosek nasuwa się taki, że od poczatku instalację w kwestii dolotu powietrza miałem skopaną.

Pozdrawiam

Napisano

> Przy instalacjach podciśnieniowych (I i II gen) zasada jest taka że w konstrukcjach dolotu gdzie są

> dwie drogi dostarczania powietrza jedną z nich się likwiduje. Powietrze pobiera się zawsze

> zimne.

no a jak wyjasnisz ze ja mam dolot oryginalny ciepłe zimne i wszystko OK z gazem? II gen Bingo M

Napisano

> no a jak wyjasnisz ze ja mam dolot oryginalny ciepłe zimne i wszystko OK z gazem? II gen Bingo M

I PWA trzyma ci jak dzwon?

Napisałem jaka jest zasada, logiczne argumenty jej mogę podać. Nie wiem dlaczego tobie działa ok, tak jak od każdej reguły mogą być wyjątki. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.