Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przepisania auta na zone

Featured Replies

Napisano

mam taki kaprys by auto przepisac na zone - pytanie jak to ugryzc?

umowa K.S. jest na mnie (ale co z tego) - czy robi sie to notarialnie czy w WK zmienia DR? hmm.gif

Napisano

> mam taki kaprys by auto przepisac na zone - pytanie jak to ugryzc?

> umowa K.S. jest na mnie (ale co z tego) - czy robi sie to notarialnie czy w WK zmienia DR?

calkiem chcesz przepisac czy tylko czesc?

Napisano

Żona i tak jest właścicielem 50% samochodu (jeżeli był kupiony w trakcie małżeństwa) i nieważne kto jest w dowodzie.

Napisano
  • Autor

> Żona i tak jest właścicielem 50% samochodu (jeżeli był kupiony w trakcie małżeństwa) i nieważne kto

> jest w dowodzie.

dodam, ze chce zrobic to po to by mogla wrzucic samochod w firme

Napisano

> dodam, ze chce zrobic to po to by mogla wrzucic samochod w firme

To nie musi mieć 100% udziałów. Wystarczą zwykłe 50% ok.gif Czyli w ogóle nie musi być w dowodzie, wystarczy że jesteście małżeństwem.

Napisano

> mam taki kaprys by auto przepisac na zone - pytanie jak to ugryzc?

> umowa K.S. jest na mnie (ale co z tego) - czy robi sie to notarialnie czy w WK zmienia DR?

Załatwiasz w WK, jak nowy dowód. Najprościej być razem, wpłacić, złożyćstosowne oświadczenie i koniec formalności.

Napisano

> To nie musi mieć 100% udziałów. Wystarczą zwykłe 50% Czyli w ogóle nie musi być w dowodzie,

> wystarczy że jesteście małżeństwem.

jesteś tego pewny? Bo ja niedługo zakładam DG. Samochód mamy wspólny. To znaczy w dowodzie wpisana jest żona, a ja jako współwłaściciel. Zamierzam wciągnąć samochód w DG i myślałem, że będę musiał przepisać go całkiem na siebie. A to trochę problem, bo żona ma inny adres zameldowania, rejestracja jest z jej miejsca, musiałbym więc też zmieniać tablice. Jeżeli to co piszesz jest prawdą to ułatwi mi to życie smile.gif

Napisano

> jesteś tego pewny? Bo ja niedługo zakładam DG. Samochód mamy wspólny. To znaczy w dowodzie wpisana

> jest żona, a ja jako współwłaściciel. Zamierzam wciągnąć samochód w DG i myślałem, że będę

> musiał przepisać go całkiem na siebie. A to trochę problem, bo żona ma inny adres

> zameldowania, rejestracja jest z jej miejsca, musiałbym więc też zmieniać tablice. Jeżeli to

> co piszesz jest prawdą to ułatwi mi to życie

Tako rzecze doradca podatkowy i wiem, że tak zrobił jeden znajomy. Jednak nie chcę wyrokować na 100% (pewnie zależy też w jakimś stopniu od widzimisię kierownika danego US), więc radzę przedzwonić do Urzędu i dopytać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.