Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprawilem F-ce nowe gumy

Featured Replies

Napisano

Poprzednie jeszcze fabryczne byly 255/70/17. Postanowilem ze nowe beda troche wieksze i bardziej agresywne. Kupilem Goodyeary Wrangler Authority o rozmiarze 265/70/17

Oto pare fotek chwile po instalacji opon:

003fz.jpg

007wxx.jpg

009zqk.jpg

012lj.jpg

Sa to chyba jedne z agresywniejszych opon AT:

013sr.jpg

018xab.jpg

Napisano

> Poprzednie jeszcze fabryczne byly 255/70/17. Postanowilem ze nowe beda troche wieksze i bardziej

> agresywne. Kupilem Goodyeary Wrangler Authority o rozmiarze 265/70/17

> Oto pare fotek chwile po instalacji opon:

> Sa to chyba jedne z agresywniejszych opon AT:

W PL się z nimi nie spotkałem, a na jednym z forum znalazłem taki wpis:

" (...) Notice how much wider the sipping is and the chunks missing. The leading edge of the block is also going away very fast! These tires have not been spun or abused. Just normal driving. I think the TQ from teh diesel id doing it. (...) After a little research on the net i discovered that this tire is made specifically for Wal-Mart. This tells me that even though it is a Goodyear it should be considered a low end tire... Very low end if you ask me... I would not recommend this tire to anyone with a 3/4 ton truck and a diesel, I feel its just too much weight and causes the floating feeling the truck gets.

Seeing as how the tire is quiet running and looks to be a good tread. I would love to try a set on my 1/2 ton hunting truck. I think that the lighter weight of a 1/2 ton gasser would net better performance out of this tire. Lucky for me Wal-Mart made right on it and will be putting 4 brand new BFG A/T's on my truck Cummins next week when they come in. "

Jeśli dobrze kumam to gość nie poleca ich do większych półciężarówek z dieslem, choć fotki wstawił niezbyt wyraźne, bo może po zdjęciach jeszcze by się zobaczyło, jak bardzo się ścierają.

EDIT: gdzieś tam dalej doczytałem, że nie chodziło o samo ścieranie tylko, że widoczne na zdjęciu lamelki powiększyły się prawdopodobnie przez to, że piach w nie wszedł...

Napisano
  • Autor

Pirate4x4 przestudiowalem jeszcze przed kupnem. Gosc faktycznie napisal ze nie poleca ale reszta uzytkownikow tych opon sie z nim Nie zgodzila.

Na innych mniejszych forach opinie sa dos dobre wiec jestem dobrej mysli.

Napisano

> Pirate4x4 przestudiowalem jeszcze przed kupnem. Gosc faktycznie napisal ze nie poleca ale reszta

> uzytkownikow tych opon sie z nim Nie zgodzila.

> Na innych mniejszych forach opinie sa dos dobre wiec jestem dobrej mysli.

Jeśli tak to nic tylko próbować waytogo.gif

Ja się cały czas biję z myślami w sprawie:

- 235 / 85 R16 (32") czy może 245 / 75 (255/70) R16 (ok. 31") --- 265/75 R16 raczej nie biorę pod uwagę, wydają mi się za szerokie, ktoś nawet twierdził, że można półośki pourywać...

- General Grabber AT2 czy BFG AT, czy może zaryzykować Cooper STT Discoverer (te to wybitnie MT, a mając jeden komplet opon jeżdżenie nimi na śniegu czy oblodzonej drodze będzie gorsze od AT).

Napisano
  • Autor

Z tych trzech to bym BFG AT wybral. Mialem w jeepie dawno temu i bardzo Dobrze je wspominam. Nawet Zima na zasniezonych drogach dawaly rade.

Napisano

> Z tych trzech to bym BFG AT wybral. Mialem w jeepie dawno temu i bardzo Dobrze je wspominam. Nawet

> Zima na zasniezonych drogach dawaly rade.

Też mi najbardziej pasowały, choć oczywiście są tacy, którzy twierdzą, że tylko Grabber AT 2 wink.gif A na zapas chyba wezmę nalewkę. Ale to dopiero na wiosnę... Narazie auto jeździ na Continentalach ContiCrossContact AT 205/80 R16 i daje sobie radę, nawet w lekkim błocie (takie były jak go kupiłem), zimą również rewelacyjnie, zważywszy na masę auta smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.