Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polo 1,4 85KM DSG - kto jeździł?

Featured Replies

Napisano

Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będę zamawiał dla szwagierki takie auto. Na początku miał być oczywiście manual ale namówiłem ją na DSG. Po przejechaniu się Passatem z tą skrzynią stwierdziła że mam rację i nie chce manuala.

Mimo, że mam dobre zdanie o tej skrzyni i jeździłem kilkoma wersjami silnikowymi, to zawsze były to auta w przedziale 140-260KM. Czy ktoś jeździł DSG z tym konkretnym silnikiem, i czy skrzynia działa tak dobrze jak w innych silnikach?

Napisano

> Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będę zamawiał dla szwagierki takie auto. Na początku miał być

> oczywiście manual ale namówiłem ją na DSG. Po przejechaniu się Passatem z tą skrzynią

> stwierdziła że mam rację i nie chce manuala.

> Mimo, że mam dobre zdanie o tej skrzyni i jeździłem kilkoma wersjami silnikowymi, to zawsze były to

> auta w przedziale 140-260KM. Czy ktoś jeździł DSG z tym konkretnym silnikiem, i czy skrzynia

> działa tak dobrze jak w innych silnikach?

jezdzilem octavioa 2.0 TDI dsg - jak to dziala tak jak tam to ja dziekuje za taka skrzynie...

Napisano

> jezdzilem octavioa 2.0 TDI dsg - jak to dziala tak jak tam to ja dziekuje za taka skrzynie...

Ja z kolei Touranem 2.0 TDI 140KM z DSG miałem przyjemność przejechać dobry

tysiąc kilometrów i złego słowa nie powiem, naprawdę przyjemnie reaguje na gaz.

Napisano

A ja myślę, że Adi jeździł już z DSG z silnikami >100KM. A pyta o ciekawostkę, jaka jest 85KM z tą skrzynią. Prawdę mówiąc też jestem mocno ciekawy jak to moze jeździć z tak małą mocą. hmm.gif

mar00ha

Napisano

> A ja myślę, że Adi jeździł już z DSG z silnikami

> mar00ha

Zachar z AC ma taki. Jest zadowolony. W mieście do 50km/h dynamika bez zarzutu. To nie jest ciężkie auto, a skrzynia pozwala w znacznie lepszym stopniu wykorzystać silnik.

Napisano
  • Autor

> jezdzilem octavioa 2.0 TDI dsg - jak to dziala tak jak tam to ja dziekuje za taka skrzynie...

jeździłem zarówno wersją 140KM i 170KM i dla mnie rewelacja. To samo w 1,8 TSI i 3,6 FSI.

Ale zarówno moce jak i skrzynie inne (za wyjątkiem 1,8) wiec ciekaw jestem jak to jeździ z 85KM. Sam na codzień jeżdzę 1,4 85KM (tye że z manualna) i mimo, że zdecydowanie wole wieksze moce to tragedii nie ma.

Zakładam że z DSG będzie lepiej, ale widze że ta konfiguracja jest raczej mało spotykana.

Pewnie barierą jest te 6 tyś złotych które trzeba dołożyć ale myślę że warto. Zresztą szwagierka która nigdy nie jeździła autem z "automatem" najpierw wyśmiewała pomysł dopłacenia takiej kwoty za skrzynię DSG. Jednak po jeździe próbnej (Passat 1,8) stwierdziła że nie chce już jeździć manualem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.