Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pstrykanie z okolic skrzyni

Featured Replies

Napisano

Koledzy, jak w temacie,...pstrykało, pstrykało i padło buu.gif słychać było pstrykanie takie jak przegub jak się kończy, przy zjeździe np z ronda jak się dodało gazu by szybciej opuścić to słychać było ze środka auta (okolic skrzyni) silny pojedyńczy stuk, taki jakby hmm....np poduszka była mocno wybita, no i skończyło się tym, że żona podjechała do sklepu i już nie ruszyła z parkingu, po wrzuceniu biegu i puszczeniu sprzęgła słychać tylko delikatne tak jakby tarcie z okolicy skrzyni, co to może być?Co padło i jakie mogą być koszty z wymianą?Punto II 1.2 16V 80KM. Z góry dziękuję za pomoc

Napisano

> Koledzy, jak w temacie,...pstrykało, pstrykało i padło słychać było pstrykanie takie jak przegub

> jak się kończy, przy zjeździe np z ronda jak się dodało gazu by szybciej opuścić to słychać

> było ze środka auta (okolic skrzyni) silny pojedyńczy stuk, taki jakby hmm....np poduszka była

> mocno wybita, no i skończyło się tym, że żona podjechała do sklepu i już nie ruszyła z

> parkingu, po wrzuceniu biegu i puszczeniu sprzęgła słychać tylko delikatne tak jakby tarcie z

> okolicy skrzyni, co to może być?Co padło i jakie mogą być koszty z wymianą?Punto II 1.2 16V

> 80KM. Z góry dziękuję za pomoc

przegub lub sprzęgło

pod auto nura i niech ktoś załaduje jedynkę i puści sprzęgło

jak półoś się kręci to przegub jak nie to sprzęgło

Napisano
  • Autor

Sprzęgło poprzednik wymienił jakieś 10 tys temu więc nie powinno być ono, tym bardziej że to pstrykanie...jest tam takowe cudo jak przegub wewnętrzny przy skrzyni?Bo właśnie pstrykanie mi podchodzi pod przegub napędowy,ale to było bardziej na środku...

Napisano

> Sprzęgło poprzednik wymienił jakieś 10 tys temu więc nie powinno być ono, tym bardziej że to

> pstrykanie...jest tam takowe cudo jak przegub wewnętrzny przy skrzyni?Bo właśnie pstrykanie mi

> podchodzi pod przegub napędowy,ale to było bardziej na środku...

Jak da się wrzucić bieg na odpalonym silniku to nie sprzęgło.

Napisano
  • Autor

> Jak da się wrzucić bieg na odpalonym silniku to nie sprzęgło.

Da się wrzucić i słychać takie delikatne churchotanie jak się kręci kierą w różne strony.

Napisano

> Da się wrzucić i słychać takie delikatne churchotanie jak się kręci kierą w różne strony.

Witam,

Kolega nie zajrzał jeszcze pod spód (przeguby) confused.gif

Napisano
  • Autor

Nie zajrzał frown.gif nie było jak...kropek padł żonie w czwartek, został pod marketem bo jak wróciłem z pracy było ciemno, później wyjazd do Zakopca 450km drugim autem, wcz powrót-prysznic i do rodziców po dziecko 200km, no i dziś dopiero wracam więc cokolwiek zajrzeć będę mógł jutro-choć też lipnie bo nie mam dostępu do kanału, a chyba na kolankach to nic nie zobaczę...więc pewnie na smyczy pojedzie prosto do mechaniora. Chciałem zapytać czy ktoś miał podobną awarię, żeby mnie te podwarszawskie mechaniory nie szczyściły na grube siano. Przy skrzyni co tam jest przegub wewnętrzny czy krzyżak?Bo przy kołach są przeguby ale zewnętrzne...a ja taki nie bardzo mechanikowaty frown.gif

Napisano
  • Autor

Jako, że wielu opisuje problem, a jak naprawią już nie piszą co było,więc będę inny-poszedł przegub lewy przy kole, a objawy były jakby środkowy.Przegub wymieniony-naprawa nie najtańsza, z przegubem 300zł frown.gif spidana założył mechanior....

Napisano

> Jako, że wielu opisuje problem, a jak naprawią już nie piszą co było,więc będę inny-poszedł przegub

> lewy przy kole, a objawy były jakby środkowy.Przegub wymieniony-naprawa nie najtańsza, z

> przegubem 300zł spidana założył mechanior....

faktycznie trochę drogo, ja przedwczoraj za taką

samą przyjemność zapłaciłem 175

Napisano
  • Autor

> faktycznie trochę drogo, ja przedwczoraj za taką

> samą przyjemność zapłaciłem 175

Taa tu ceny podwarszawskie mam, więc część się bierze z tego że czynsze tu są za byle garaż z kanałem na 2 auta po 6-9 tyś/mc, a Ci co mają swoje podwórka-trzymają cenę by nie odstawać od innych i koło się zamyka...Za wymianę oleju po 30pln kasują. Ja jak mogę to robię naprawy u rodziców na lubelszczyźnie no ale czasami po prostu się tam nie dotrze (jak np padnie przegub).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.