Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kolektor 4-2-1 do 1.2 8V

Featured Replies

Napisano

Mam taki dylemat. Kumpel ma na zbyciu w dobrej cenie kolektor kałuży 4-2-1 ale do silnika 1.1. Przypuszczam, że nie będzie pasował do 1.2, bo miska w 1.2 jest niżej. Pytanie czy da rade przerobić taki kolektor z 1.1 do 1.2. Jak daleko idące zmiany musiały by być w tym kolektorze, żeby podpasował do 1.2, wystarczy lekko przygiąć gdzieniegdzie czy raczej troche więcej zabawy z tym by było i czy przez jakieś zmiany kolektor nie straci swoich mocotwórczych właściwości zeby.GIF

Napisano

> Mam taki dylemat. Kumpel ma na zbyciu w dobrej cenie kolektor kałuży 4-2-1 ale do silnika 1.1.

> Przypuszczam, że nie będzie pasował do 1.2, bo miska w 1.2 jest niżej. Pytanie czy da rade

> przerobić taki kolektor z 1.1 do 1.2. Jak daleko idące zmiany musiały by być w tym kolektorze,

> żeby podpasował do 1.2, wystarczy lekko przygiąć gdzieniegdzie czy raczej troche więcej zabawy

> z tym by było i czy przez jakieś zmiany kolektor nie straci swoich mocotwórczych właściwości

Nie wiem jak Kałuża robi ja mam supersprinta od 1,1 i do mojego 1,2 pasuje bez żadnego gięcia itp

Napisano
  • Autor

sprawdziłbym organoleptycznie czy podejdzie, ale narazie silnik jest rozłożony i nie mam jak, może ktoś się miał styczność z 4-2-1 od kałuży hmm.gif

Napisano

> sprawdziłbym organoleptycznie czy podejdzie, ale narazie silnik jest rozłożony i nie mam jak, może

> ktoś się miał styczność z 4-2-1 od kałuży

nie widze problemu ze sprawdzeniem

do sprawdzenia potrzeby ci jest blok +miska

Napisano
  • Autor

> nie widze problemu ze sprawdzeniem

> do sprawdzenia potrzeby ci jest blok +miska

głowica też jest potrzebna jakby nie było, czyli generalnie cały silnik wink.gif

Napisano

> głowica też jest potrzebna jakby nie było, czyli generalnie cały silnik

Po prostu będzie ciut niżej schodził, mam tokowy kolektor w 1.2 i teraz będzie w 1.1 z głowa 1.2 i szczerze wygląda na to, ze lekko może go będę musiał nagiąć, choć to są niewielkie różnice, głowica ma podobną wysokość, a blok to 1 cm zdaje się wiec imho spokojnie założysz ok.gif

Napisano
  • Autor

ale wydaje mi się, że mówisz tutaj o odwrotnej sytuacji czyli kolektor z 1.2 do 1.1, to wiadomo, że będzie pasował tylko będzie odstawał troche bardziej w dół od miski. A mi się rozchodzi czy kolektor robiony do silnika 1.1 podejdzie do 1.2 wink.gif

Napisano

> ale wydaje mi się, że mówisz tutaj o odwrotnej sytuacji czyli kolektor z 1.2 do 1.1, to wiadomo, że

> będzie pasował tylko będzie odstawał troche bardziej w dół od miski. A mi się rozchodzi czy

> kolektor robiony do silnika 1.1 podejdzie do 1.2

A tak :d Fakt zeby.GIF Kolega tak śmigał, ale ciutkę sobie pomógł nie tnąc a gnać, ale łatwo nie było zeby.GIF

Nie masz innej opcji ?

Napisano
  • Autor

No takie kolektory troche kosztują, od kumpla mogę odkupić w naprawdę atrakcyjnej cenie, jeśli nie podejdzie (a jednak 1cm różnicy to sporo modzenia) to chyba zostane przy opcji seryjnego kolektora dwururki z punto, ale zapewne taki seryjny 4-2-1 w porównaniu z rurowymi kolektorami kałuży czy innych producentów jest mało wartościowy jeśli chodzi o poprawę czegokolwiek.

Może orientujesz się czy warto dołożyć tych ładnych pare stówek więcej czy może jednak założyć seryjny 4-2-1? W silniku tylko lekko pomodzona głowica na seryjnym wałku i odchudzony zamach będzie póki co

Napisano

> No takie kolektory troche kosztują, od kumpla mogę odkupić w naprawdę atrakcyjnej cenie, jeśli nie

> podejdzie (a jednak 1cm różnicy to sporo modzenia) to chyba zostane przy opcji seryjnego

> kolektora dwururki z punto, ale zapewne taki seryjny 4-2-1 w porównaniu z rurowymi kolektorami

> kałuży czy innych producentów jest mało wartościowy jeśli chodzi o poprawę czegokolwiek.

> Może orientujesz się czy warto dołożyć tych ładnych pare stówek więcej czy może jednak założyć

> seryjny 4-2-1? W silniku tylko lekko pomodzona głowica na seryjnym wałku i odchudzony zamach

> będzie póki co

taki kolektor zawsze warto włożyć mówimy o rurowym. w każdym silniku jakim miałem była odczuwalna poprawa począwszy w 4-2-1 w 899 , przez 4-2-1 w 1,2 16v po 4-1 w 1,4 16v

wiec warto doinwestować, jeśli zamierzasz iść w n/a

Napisano

> taki kolektor zawsze warto włożyć mówimy o rurowym. w każdym silniku jakim miałem była odczuwalna

> poprawa począwszy w 4-2-1 w 899 , przez 4-2-1 w 1,2 16v po 4-1 w 1,4 16v

> wiec warto doinwestować, jeśli zamierzasz iść w n/a

ja w 1.4 po założeniu 4-2-1 nie odczułem różnicy

Napisano

> ja w 1.4 po założeniu 4-2-1 nie odczułem różnicy

w 1,4 mialem 4-1

a miales oprócz tego jakies mody wink.gif

nie gadaj ze nie poczules roznicy z przesiadki z dutowanego zeliwiaka. u mnie roznica w czasach byla z 16,01 na 15,79

Napisano

> w 1,4 mialem 4-1

> a miales oprócz tego jakies mody

> nie gadaj ze nie poczules roznicy z przesiadki z dutowanego zeliwiaka. u mnie roznica w czasach

> byla z 16,01 na 15,79

hm mody takie jak i przed założeniem kol

program

dolot

cały wydech ss tak jak i teraz kol

przed założeniem czas miałem 15.842

a po założeniu nie startowałem

nie odczułem może przez to, że mało jeżdżę zlosnik.gif

Napisano

> hm mody takie jak i przed założeniem kol

> program

> dolot

> cały wydech ss tak jak i teraz kol

> przed założeniem czas miałem 15.842

> a po założeniu nie startowałem

> nie odczułem może przez to, że mało jeżdżę

to tym bardziej powinieneś czuć jakiego ma kopa biglaugh.gif

Napisano

> to tym bardziej powinieneś czuć jakiego ma kopa

nie przywiązuje do tego zbytniej uwagi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.