Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wskazania poziomu paliwa

Featured Replies

Napisano

Sprawa tyczy się auta jak moje, rok młodszego.

Otóż w tym aucie licznik zawyża poziom paliwa i to w znaczny sposób bo jak wskazówka zaczyna zbliżac się do czerwonego pola- wchodzi juz na nie to w baku nie ma już nic paliwa. Z własnego doswiadczenia jak i z forum wiem, że wskaźnik zazwyczaj zaniża poziom ( szczególnie w zimie) ale nie spotkałem się z zawyżaniem poziomu. Gdzie szukac przyczyny takiego stanu rzeczy?

Napisano

Stabilizator w zegarach? hmm.gif A co ze wskazaniami temperatury? Nie zrobiły się trochę wyższe?

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Stabilizator w zegarach? A co ze wskazaniami temperatury? Nie zrobiły się trochę wyższe?

nic mi o tym nie wiadomo

tez myslałem o stabilizatorze ale zeby az o tyle litrów przekłamywał hmm.gif

Napisano

> nic mi o tym nie wiadomo

Może człowiek nawet nie wie, ze mu wskaźnik temperatury zawyża. Ma walnięty termostat a cieszy się, że temperaturkę ma OK wink.gif

> tez myslałem o stabilizatorze ale zeby az o tyle litrów przekłamywał

Patrz na to w kategoriach natężenia prądu płynącego przez ustrój miernika, a nie w kategoriach litrów wink.gif Jeśli przestał utrzymywać napięcie na poziomie 10 lub 12V (w zależności od typu zegarów), to wskaźnik jest zasilany napięciem 4 lub 2 V wyższym, a to jest 40 lub 17% wskazania. Pasuje to 17%, prawda...? wink.gif

Pozdroofka

Napisano

Nie będzie to pełna diagnoza stabilizatora, ale rzuci trochę światła wink.gif : włącz stacyjkę, odczekaj aż wskazówka ślamazarnie zajmie swoją pozycję, odpal silnik i sprawdź czy przypadkiem wskazówka nie powędrowała wyżej (oczywiście daj jej kilka sekund na pokonanie bezwładności układu). Każdy ruch w górę oznacza, że stabilizator nie "trzyma" napięcia.

Pozdroofka

Napisano

> i to jeszcze jak

najprosciej wyczaisz to tak : odlacz kabel czujnika temp na zegar podlacz miernik i zmierz napiecie . jezeli teraz odpalisz silnik a napiecie znacznie wzrosnie i bedzie dosc mocno reagowac na napiecie ladowania to stab jest out . to ma byc stabilizowane napiecie uniezaleznione od zmian napiecia w inst . wszystko co powinienes sprawdzic odnosnie warunkow pracy stab znajdziesz w tem ponizej . co prawda dotyczy wskazan zeg temp ale wskaznik paliwa jest zasilany z tego samego zrodla wiec pewne rzeczy z zakresu zasilania tablicy prztyrzadow mozesz wykorzystac

.

http://forum.astratuningteam.pl/viewtopic.php?t=22293

i niech mi nikt nie pisze ze trzeba sie logowac bo nie trzeba . co najwyzej nie bedzie dwoch zdjec . bedziesz mial to samo co podal lelek ale deczko dokladniej .. jak ci wyjdzie ze stab jest out to mozesz tam wsadzic stab 7810 ale odwracasz go o 180 * -zamienione koncowki wej i wyj ,oraz doloz jakis radiatorek aby lepiej rozpraszal cieplo . 20.GIF

Napisano
  • Autor

> i niech mi nikt nie pisze ze trzeba sie logowac bo nie trzeba . co najwyzej nie bedzie dwoch zdjec

> . bedziesz mial to samo co podal lelek ale deczko dokladniej .

no to jak mam wejsc jak po kliknieciu na link otwiera mi sie okno logowania?

Napisano

> no to jak mam wejsc jak po kliknieciu na link otwiera mi sie okno logowania? zarazsprawdze jeszcze wczoraj wchodzilem bez logowania jak nie to ci dam ten art na pw ale zdjecia nie przejda to zreszta malo wazne wazna tresc

Napisano

> i niech mi nikt nie pisze ze trzeba sie logowac bo nie trzeba .

No niestety trzeba. A już raz Ci pisałem i uprzedzałem: KLIK

Niestety, mam taką wredną cechę, którą czasem przeklinam: zawsze dotrzymuję słowa. Żeby nie było, żem srogi, ale walor edukacyjny musi być: tydzień abyś zapamiętał. I przy okazji proszę, abyś zaczynał zdania z wielkiej litery, łatwiej się to czyta i nie wychodzisz na analfabetę...

Pozdroofka

Napisano

> No niestety trzeba. A już raz Ci pisałem i uprzedzałem: KLIK

Aż się boję - ale muszę.

Po kliknięciu w link podany przez kolegę marpas otwiera się

rzeczywiście ekran logowania:

284564044-at_1.JPG

Olewając konieczność podania loginu i hasła wybrałem "Zaloguj"

Otworzył się ekran:

284564044-at_2.JPG

Po wybraniu przejścia na stronę główną otwiera się coś takiego:

284564044-at_3.JPG

Robiłem to kilka minut temu.

I co to oznacza?

post-73232-14352511084601_thumb.jpg

Napisano

> Aż się boję - ale muszę.

Sie nie bój, Tobie nic nie obiecywałem wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> I co to oznacza?

Oznacza to podanie linku do strony głównej, i to nie wprost ale ogródkami wraz z posiadaniem zdolności jasnowidzenia aby kliknąć "zaloguj" bez podania danych i stwierdzenia: "a teraz sobie poszukaj jednego z 254557 postów..."

Pozdroofka

Napisano

> Oznacza to podanie linku do strony głównej ...

Ja to wszystko rozumiem. Ale ostrzeżenie brzmiało:

Quote:

Uprzedzam, że ostatni raz podałeś link, który aby go obejrzeć trzeba się zarejestrować.

A okazuje się, że rejestracja nie jest konieczna. Przepraszam, że

to napiszę, ale brak logiki między słowami a czynem.

Napisano

A ja bez logowania użyłem szukajki z wynikami.

284564183-bez%A0tytu%B3u%28Small%29.JPG

Oczywiście zakładać nowych wątków, odpisywać na nie nie można.

Napisano

> Ja to wszystko rozumiem. Ale ostrzeżenie brzmiało:

> Quote:

> Uprzedzam, że ostatni raz podałeś link, który aby go obejrzeć trzeba się zarejestrować.

> A okazuje się, że rejestracja nie jest konieczna.

To podaj receptę otwarcia postu, do którego był link bez rejestracji ok.gif

Był podany link do konkretnej treści. Ta treść jest z ograniczonym dostępem. Co z tego, że inna część podanego forum jest otwarta? To tak jakbyś dał na Onecie link do HP i napisał, że nie trzeba się rejestrować. niewiem.gif

Napisano

> To podaj receptę otwarcia postu

Taki mądry to ja nie jestem

> Był podany link do konkretnej treści. Ta treść jest z ograniczonym dostępem.

Bardziej przemawiają do mnie argumenty lelka.

Napisano

> ale brak logiki między słowami a czynem.

Zaraz zaraz... Napisałem:

> ostatni raz podałeś link , który aby go obejrzeć trzeba się zarejestrować

Linku nie da się obejrzeć bez rejestracji, sam to potwierdziłeś klikając w niego. Nie da się nawet użyć sztuczki: otworzyć inny wątek wchodząc w niego ze strony głównej i podmienić numerku topica. Więc de facto nie da skorzystać z linku. I dokładnie to napisałem ostrzegając go. Gdzie brak logiki?

Pozdroofka

Napisano

> Twoje górą - przepraszam.

Nie masz za co przepraszać. Ani przez chwilę nie traktowałem Twojego wywodu jako ataku, krytyki czy czegokolwiek negatywnego. Lepiej sobie powyjaśniać niż zostawiać jakieś niedomówienia.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Chłopak chciał mi pomóc i jeszcze w podziękowaniu dostał bana facepalm.gifbiglaugh.gif

Napisano

W zasadzie mam takie same objawy jeżeli chodzi o wskaźnik paliwa - przywykłem, bo i tak LPG męczę. W każdym razie początek czerwonego pola to jest susza w baku i nawet bym się podpiął pod stabilizator gdyby nie to że...wskaźnik temp. zaniża o jedną krechę (termostat i grzanie ok.) Czujnik i przewody sprawdzałem dość dawno ale było ok.

Grzebać jednak w stabi?

Napisano

> (...) Lepiej sobie powyjaśniać niż zostawiać jakieś niedomówienia.

Poza tym, zaistniała sytuacja będzie nauką dla wszystkich (co robić, żeby było dobrze).

Kolega marpas pewnie ma po prostu zapamiętane paski i jego przeglądarka loguje go automatycznie.

Sygnały o konieczności logowania były już wcześniej w innych wątkach, ale kolega chyba nawet tego nie sprawdził.

Lelku, claps.gifclaps.gif za konsekwentne podejście do tematu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.