Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o reflektory

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się nad wymianą reflektorów bo niestety szybka jest już prawie całkowicie matowa. Obserwuję Kropki i nie widziałem, żeby którykolwiek miał tak zniszczone lampy. Dlatego mam pytanie i proszę o radę.

1. Szukać używek oryginalnych?

A może

2. Kupić nowe?

Jeżeli pkt 2 to jakie oprócz Valeo warte są polecenia?

Nie chcę pakować w lampy zbyt dużo kasy, a ceny oryginałów powalają.

Czy takie ze znakiem PJ (jakość porównywalna z oryginałem) jakie można dostać na Allegro będą wystarczające? Bo oprócz szybki ważna, a może nawet ważniejsza jest soczewka.

Napisano

< *czy mozna prosic o ciecie cytatow *>

A ta szybka to plastik czy szkło bo nie wiem. Plastik można papierem wodnym pięknie wyprowadzić .

Napisano
Uzupełnij profil będzie łatwiej odpowiedzieć ok.gif
Napisano

Mowisz o P II , wiec moze warto najpeierw sprobowac szybki potraktowac papierkiem i wykonczyc pasta polerska ?

Koszt niewielki , a efekt moze byc zadawalajacy

Napisano

Witam

Może coś takiego

Wiem ze nie każdemu musi sie cos takiego podobać, ja tez nie jestem wielkim zwolennikiem lamp ze srebrnym srodkiem. Te lampy z czarnym środkiem są dość dyskretne ze tak sie wyrażę. Zwłaszcz do czarnego samochodu jaki mam smile.gif

Co jednak najważniejsze nie są to najtansze zamienniki, SONAR jest dość popularny. Jakość wykonania moze nie jest najwyższa. Dokładnie chodzi mi o te pokrywki, które trzeba odkrecić aby wymienić np zarówkę.

Co jednak najważniejsze swiecą o niebo lepiej niż oryginały, od zmiany a wiec 3 lata nie przepaliła mi sie jeszcze zarówka mijania (aby tylko nie zapeszyć).

Mnie przekonała cena nie całe 600 zł, troche wiecej niz zamienniki i połowe tego co oryginały.

Napisano

> mi sie jeszcze zarówka mijania (aby tylko nie zapeszyć).

> Mnie przekonała cena nie całe 600 zł, troche wiecej niz zamienniki

3 razy wiecej niz zamienniki to nie jest troche wiecej:)

Napisano

> 3 razy wiecej niz zamienniki to nie jest troche wiecej:)

Ja wymieniałem 3 lata temu zamiennik kosztował wtedy pod 200zł za sztukę wiec komplet 400 (były też zamieniki o podwyższonej jakości które kosztowały koło 250zł)tu prawie 600 za komplet wiec dla mnie 3 lata temu nie była to duża róznica. Czytałem kilka opini i każdy chwalił sonary za jakość swiecenia

Napisano

A może warto zregenerować ?

Tu nie tylko wchodzi w grę matowa szybka, ale także "wypalone" soczewki ok.gif

Napisano

> A może warto zregenerować ?

> Tu nie tylko wchodzi w grę matowa szybka, ale także "wypalone" soczewki

Własnie zastanawiam sie bo te soczewki oryginalne wygladaja na słaby zamiennik biglaugh.gif

Kwestia jest jeszcze kosztów wymiany samej soczewki

Napisano

> Własnie zastanawiam sie bo te soczewki oryginalne wygladaja na słaby zamiennik

> Kwestia jest jeszcze kosztów wymiany samej soczewki

Wymianiałem.. dorwwałem swego czasu na alledrogo w cenie po 25 zł szt zlosnik.gif

I wymieniałem bez rozklejania lampy rotfl.gif

Napisano

Za regeneracje zapłaciłem 200zł.

Soczewki + odbłyśniki + mycie + polerowanie.

Napisano
  • Autor

> Za regeneracje zapłaciłem 200zł.

> Soczewki + odbłyśniki + mycie + polerowanie.

A gdzie jest taki zakład? Znalazłem w Bytomiu i Piekarach ale jak pytałem to cena była porównywalna z zakupem nowych zamienników. Acha no i problem taki, że trzeba dostarczyć, czyli samemu rozebrać pół auta i czekać kilka dni.

Napisano

> Mowisz o P II , wiec moze warto najpeierw sprobowac szybki potraktowac papierkiem i wykonczyc pasta

> polerska ?

> Koszt niewielki , a efekt moze byc zadawalajacy

moglbys cos wiecej napisac na ten temat? zlosnik.gif

jaka grubosc papieru ? recznie da rade? od wewnetrznej strony tez polerowales czy tylko zew. czesc? oczywiscie mowimy o plastikowych szybkach przednich reflektorow palacz.gif

Napisano

Witam.

Reflektory regenerowany w tym zakładzie -> klik

Ogólnie jestem zadowolony, aczkolwiek, źle ustawione są długie światła, świecą w "kosmos". Zauważyłem to dopiero wczoraj, muszę podjechać do SKP.

Panowie zapomnieli popodpinać wsuwki w lewym reflektorze, przez co zmarnowałem 15 minut przy zakładaniu, więc trzeba to sprawdzić.

Ogólnie h1 znowu świecą. Jednak trzeba pamiętać, że polerowany, zabezpieczony tylko jakimś "woskiem" poliwęglan dużo szybciej matowieje. Osobiście, jakbym miał okazje kupić nowe valeo do 500zł na h7, to bym się nawet nie zastanawiał.

Napisano
  • Autor

> Ogólnie h1 znowu świecą. Jednak trzeba pamiętać, że polerowany, zabezpieczony tylko jakimś "woskiem" poliwęglan dużo szybciej matowieje.

To bardzo ważna informacja, wręcz kluczowa dla podjęcia decyzji o podjęciu jakichkolwiek działań w tym kierunku. Dzięki. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.