Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie znajdę jakieś opinie o Nissanie Cube?

Featured Replies

Napisano

Bolączki i inne? Najlepiej jakieś forum, w ostateczności może być angielskojęzyczne.

Tylko proszę nie podawać autocentrum i nissanklub, bo tam nic nie ma wink.gif

Brzydal ma teraz upust, wygląd przyciąga wzrok, a poza testami dziennikarskimi nic nie znalazłem. Ani nawet odnośnie konstrukcji nic (np. Note bazuje na Micrze, a tutaj nie wiem).

Silnik tylko znam, bo Nissan go wszędzie wkłada, nic więcej nie wiem: ani nt. trwałości, ani awaryjności - proszę o pomoc.

Napisano

może to niewiele pomoże, ale mi się takie kioski na kołach b.podobają biglaugh.gif i chetnie bym sobie qpił, ale serce.gif jest absolutnie na nie.. wiec nie jeżdżę kioskiem

pomogłem? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Poczytałem trochę - ale widzę, że forum (h)amerykańskie, niemniej dziękuję.

Czy jakieś europejskie gdzieś ktoś widział? Sam nie wiem... - konstrukcyjnie jak to coś jest trwałe np. na polskim drogach (duktach), czy się nie rozsypie, czy "made in Japan" coś znaczy... hmm...

Miałem Note - za trwały to on nie był, choć wspominam dobrze, ale wahacze z Micry leciały (gumy w nich) bardzo często, niestety. Silnik miałem ten sam - w Note trochę lepsze osiągi, a w "pudełku" ciut gorsze, bo... pudełko wink.gif

Note 1,6 za 45 tys. bym kupił nawet ponownie, ale za 60 tys. to jednak wolę Kubka wink.gif

Sam już nie wiem... yay.gif

Napisano
  • Autor

> Bolączki i inne? Najlepiej jakieś forum, w ostateczności może być angielskojęzyczne.

> Tylko proszę nie podawać autocentrum i nissanklub, bo tam nic nie ma

> Brzydal ma teraz upust, wygląd przyciąga wzrok, a poza testami dziennikarskimi nic nie znalazłem.

> Ani nawet odnośnie konstrukcji nic (np. Note bazuje na Micrze, a tutaj nie wiem).

> Silnik tylko znam, bo Nissan go wszędzie wkłada, nic więcej nie wiem: ani nt. trwałości, ani

> awaryjności - proszę o pomoc.

Jeździłem tym pudełkiem przez kilka dni, jakbyś miał konkretne pytania, to dawaj ok.gif

Ogólne wrażenia mieszane - silnik i skrzynia zupełnie niedopasowane do auta, jeździ się tym fatalnie, zawieszenie do spokojnej jazdy może być. Środek wykończony paskudnymi materiałami, wszystko twarde i nieprzyjemne, zegary paskudne. Ale za to w środku jest bardzo przestronnie, dużo miejsca do oddychania, fajny szklany dach. Bagażnik niby malutki, ale daje się ładnie powiększać i jest foremny raczej. No i wygląd tego auta - bardzo oryginalny, może się podobać smile.gif

Napisano
  • Autor

O super! Jakiś user, choć chwilowy:) smile.gif

A co to znaczy, że jeździ się fatalnie: chodzi o opory powietrza, hałas silnika/powietrza, czy co dokładnie?

A przede wszystkim - jakie prędkości max. sensowne można rozwinąć na jakiejś autostradzie, ile najszybciej jechałeś i do ilu szybko się rozpędza?

Wrażenia: mułowaty (i z czym porównujesz!) czy raczej "się zbiera"?

Ogólnie wszystko mnie interesuje smile.gif Przede wszystkim w kwestii jazdy, silnika - no i zawiechy wink.gif

Napisano
  • Autor

> O super! Jakiś user, choć chwilowy:)

> A co to znaczy, że jeździ się fatalnie: chodzi o opory powietrza, hałas silnika/powietrza, czy co

> dokładnie?

chodzi o tak zwaną przyjemność z jazdy, a w Cube kombinacja silnik/zawieszenie/układ kierowniczy daje tyle przyjemności, co prowadzenie wózka w supermarkecie wink.gif

> A przede wszystkim - jakie prędkości max. sensowne można rozwinąć na jakiejś autostradzie, ile

> najszybciej jechałeś i do ilu szybko się rozpędza?

nie mam pojęcia jaki jest Vmax, ja nie przekroczyłem 140 (które auto osiąga dość długo)

to jest zdecydowanie autko miejskie, nie nadaje się na autostrady.

> Wrażenia: mułowaty (i z czym porównujesz!) czy raczej "się zbiera"?

bardzo mułowaty, zanim spojrzałem w dowód, to byłem przekonany że to jest silnik 1.0 z Micry

porównuję z autami z tej samej klasy (małe, miejskie) o zbliżonej mocy

> Ogólnie wszystko mnie interesuje Przede wszystkim w kwestii jazdy, silnika - no i zawiechy

zawiecha jest raczej miękka, gumowata, dopóki nie chcesz jechać szybciej po zakrętach, to jest OK.

Napisano
  • Autor

Kurka wodna... to co kupić?:( Tak do 6-ściu (około) dych.

No ta pionowa szyba Cube tworzy pewnie super-extra-opory, stąd osiągi są jakie są. O ile ten sam silnik w Note to rakieta (jak na takie auto, oczywista), to tutaj - nie.

I jeszcze - wolałbym żeby auto miało ESP i jak się da: japoniec grinser006.gif

Napisano

> Kurka wodna... to co kupić?:( Tak do 6-ściu (około) dych.

> No ta pionowa szyba Cube tworzy pewnie super-extra-opory, stąd osiągi są jakie są. O ile ten sam

> silnik w Note to rakieta (jak na takie auto, oczywista), to tutaj - nie.

> I jeszcze - wolałbym żeby auto miało ESP i jak się da: japoniec

HONDA Civic 1,4 wersja comfort ze wszystkim oprócz tempomatu i skóry z 2010 r jest równo za 60 tys, ma duży bagażnik ponad 450 l i dużo miejsca w środku, jedyny minus to montaż auta w anglii.

Napisano

> HONDA Civic 1,4 wersja comfort ze wszystkim

Pisanie "ze wszystkim" o wyposażeniu auta, w którym brakuje ponad dwudziestu (!) elementów oferowanych w Polsce w ramach standardowego wyposażenia to niezły eufemizm. spineyes.gifzlosnik.gif

> jedyny minus to montaż auta w anglii.

Akurat tych minusów jest dużo więcej - generalnie można spodziewać się rzeczy, które normalnie człowiekowi do głowy nie przychodzą gdy się myśli o nowym aucie. Na przykład korozji.

Napisano

Meriva? + możesz okleić czymś jak chcesz się rzucać w oczy zlosnik.gif

Napisano

> No ta pionowa szyba Cube tworzy pewnie super-extra-opory, stąd osiągi są jakie są. O ile ten sam

> silnik w Note to rakieta (jak na takie auto, oczywista), to tutaj - nie.

> I jeszcze - wolałbym żeby auto miało ESP i jak się da: japoniec

Zobacz na giełdzie AK ktoś ogłasza nową Renówke do sprzedania w cenie 60 tyś ok.gif

Napisano

civic jest do tego "nieco" ciasny.. a autor chyba szuka przestrzeni skoro zakręcił go cube grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Civica 1,4... - dziękuję, postoję. To już wolę chyba Jazza 1,2: przyjemność z jazdy taka sama, a kasy trochę zostaje. grinser006.gif

Jak Civic to 1,8 - z tym że... "moje" ASO Hondy ma klientów w głębokim poważaniu - akceptuje tylko tych z całą żywą gotówą za auto, a i tak im podaje kawę po PRZYPOMNIENIU SIĘ (o kawie) w... jednorazowych, badziewnych kubeczkach. Co nie zmienia faktu, że ich też ma - wiadomo gdzie. A o Civicu 1,8 mówią, że "tak samo przyśpiesza jak 1,4, tylko tańszy". panic.gif

Co do renówek - przemilczę, bo jednak o japońce prosiłem.

Wiem, że MNIEJSZOŚCIOWY pakiet akcji Nissana posiada Renault, ale to nie zmienia faktu, że pewne elementy (np. silniki benz.) lub auta (np. Cube) dalej robią w Japonii i nie sądzę, by przy tym po francusku rozprawiali wink.gif

To już prędzej chyba jakaś Toyka... - prawda to li czy bujda jedynie, że "się nie psują"? icon_eek.gif

Żeby była jasność - w sensie, czy jakościowo są lepsze niż "cała reszta", jak propaganda uczy? wpysk.gif

Napisano

> o Civicu 1,8 mówią, że "tak samo przyśpiesza jak 1,4, tylko tańszy".

hehe.gif

Napisano

idż do mazdy waytogo.gif

Napisano

Jeździłem parę dni 1.6pb m/t, zrobiłem ok 1500km nie jest to dużo ale trochę na pewno. Zawieszenie jak to określił Yarek "gumowate" - potwierdzam 893goodvibes.gif. W mieście nie było problemu z manewrowaniem, zwinny i wszędzie się mieścił. smile.gif Do "pionowej" szyby szybko sie przyzwyczaiłem. Jako ze mam ciężką nogę spalanie w cyklu mieszanym wynosiło mniej więcej 8 litrów panic.gif Deska pomimo ze z plastiku nadrabia funkcjonalnością, schowki, miejsca na kubki, port usb, wieszaczki itp drive.gif

Tablica wskaźników trochę przypominała te którą miałem w seicento zatem mi nie przeszkadzała, trochę gorzej jak się ma za nią zapłacić 60kzł palacz.gif

Okno dachowe niestety się nie otwiera, a szkoda bo ma gdzie, mamy tylko do dyspozycji 2 rolety. Dobrze wspominam fotele, szerokie, komfortem przypominają merca "beczkę" clown.gif wystarczająco miejsca dla 4 osób. Bagażnik dość głęboki, mający wysoki próg załadunku, tylne drzwi bagażnika zamiast klapy nieco utrudniają życie.

System navi Connect jest niezły, ale map polski nie ma i nie będzie oink.gifhehe.gif raz mnie zapytano po co mam tom tom`a skoro auto ma nawigacje... trochę głupio mi było zlosnik2.gif

Jednakże auto podobało mi się, gdybym miał luźną gotówkę kupił bym jako drugie w domu.

Co do ceny to dealerzy sprzedają je już chyba po kosztach wiec nie wiem czy jeszcze będzie taniej, czekam możne sprzedawać będą testówke która jeździłem, kto wie.... wink.giffly.gif

Napisano
  • Autor

bez - do Mazdy nie pójdę z 2 powodów, choć do samej marki nic nie mam, a te auta są piękne:

1) ASO to samo co mojej poprzedniej marki (teraz coraz więcej ich ma kilka marek), a gdzie zrobiłem rozpierduchę, bo mają klienta w... klnie.gif

2) Zalatuje mi Fordem - czytaj: rdzą. I to dość wyraźnie, choć już nie we wszystkich modelach.

Cena też jakoś super nie jest, ale trudno.

Lookazz - testówkę sprzedają, owszem, w cenie... 65000 zł hehe.gif 354 km przejechane, może i cena atrakcyjna... była przed obniżką.

A TToma też mam i wożę w każdym aucie na dłuższe trasy, bo to najlepsze mapy i logika jej wyznaczania(!!) - nawet jak mam super-hiper inne mapy smile.gif

No i dalej nie wiem - Aurisa i Avensisa oglądałem: ten pierwszy nie ma ESP - uwaga! - W ŻADNEJ wersji. Ten drugi ma, ale ciut droższy no i... szafa do miasta! alien.gif

Poza miasto super, ale zaparkować tym, to wszędzie się nie stanie.

I dalej nie wiem - ale dziękuję za kontynuację tematu cool.gifzlosnik.gif

Napisano

aso można zmienić - jest więcej niż 1 grinser006.gif

fordy gnijo old.gif nikt z tym chyba nie będzie dyskutował bo to widać choćby na ulicach, ale mazdy.. takiej w miarę nie 20-letniej to jeszcze pordzewiałej nie widziałem hmm.gif

no i mazda robiona jest w Japan a fordy to wiadomo facepalm.gifgrinser006.gif

Napisano

> fordy gnijo nikt z tym chyba nie będzie dyskutował bo to widać choćby na ulicach, ale mazdy..

> takiej w miarę nie 20-letniej to jeszcze pordzewiałej nie widziałem

Służę uprzejmie:

01amn.jpg

02arf.jpg

03ar.jpg

zlosnik.gif

Napisano

co to za modele?

nie były wcześniej naprawiane?

Napisano

> co to za modele?

Mazda 3, poprzedni model.

> nie były wcześniej naprawiane?

Jakby były, to by były pewnie mniej zardzewiałe. zlosnik.gif Ogólnie się zdarza, podobnie jak np. w poprzedniej 6 - i trzeba pilnować. ok.gif

Napisano

> Mazda 3,

weź mi q...a nawet nie mów angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.