Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakaz grzania na postoju w terenie zabudowanym vol.2.

Featured Replies

Napisano

Mieszkam sobie w centrum przeciętnego polskiego miasta.

Jest kilka postojów TAXI ... i tak ostatnio po imprezach chciał nie chciał byłem zmuszony wracać takim środkiem transportu do domu

Pierwszy postój ... stary seat toledo ... jakiś paskudnie kopcący disel .... stoi z kierownikiem na postoju i kopci ... z tyłu obłok niebieskawego paskudnie śmierdzącego dymu .... niby ok grzeje się ... podchodze bliżej a kierownik solidnej postawy ... szyba otwarta na max i pali jakieś "klubowe" ... w środku smród papierosów i starego disla ... wysiadłem i poszedłem do następnej

pytanie dlaczego i jakim prawem taxiarze mogą się grzać na postoju i palić papierosy w miejscach publicznych skoro i tak im ciepło bo otwierają szybę

po tym incydencie zacząłem zwracać uwagę na taxi ... i 90% grzeje się na postoju stojąc czasem po kilka godzin ... niektórzy swojego disla wspomagają tytoniem

Napisano

> po tym incydencie zacząłem zwracać uwagę na taxi ... i 90% grzeje się na postoju stojąc czasem po

> kilka godzin ... niektórzy swojego disla wspomagają tytoniem

Absolutnie tego nie pochwalam, ale...postój sobie na mrozie (-10 wystarczy) tych kilka godzin. Jak chcesz, możesz posiedzieć. Na pewno jest fajnie. Niby nikt nie zmusza, ale ktoś to robić musi, a realia są, jakie są.

Napisano
  • Autor

w szwecji większość postojów wyposażona jest w zasilanie prądem ... i grzeją się ogrzewaniem postojowym

w miastach nie jest to problem ... zawsze jest jakiś kiosk sklep kasy biletowe itp ... podciągnąć prąd i używać

Napisano

kurde tu jest Polska, jedni moga grzac i palic w miejscu publicznym a inni niemoga i sa karani mandatami.

Ps. moj ojciec tez jest taxiarzem ale ma webasto i sie grzeje, a fajek nie pali smile.gif

Napisano

Ale nie jesteśmy w Szwecji czy innym Burkina Faso i jak ktoś stoi kilka godz. to, za przeproszeniem w dupie ma zakazy odnośnie nie utrzymywania samoch. na wolnych obrotach ., jak dla mnie to ten zakaz jest martwy jak i inne w tym kraju , zresztą co tu mówić , każdy ma wolny wybór taryfy i wybiera zimna -czysta ,ciepła zakopcona jego wybór , a za donosicielstwo to bywała czapa smile.gif

Napisano
  • Autor

> i jak ktoś stoi kilka godz. to, za

> przeproszeniem w dupie ma zakazy odnośnie nie utrzymywania samoch. na wolnych obrotach ., jak

> dla mnie to ten zakaz jest martwy jak i i

to są równi i równiejsi w tym kraju ???? bo wydaje mi się że kodeks drogowy obowiązuje wszystkich jednakowo ( z wyłączeniem uprzywilejowanych na sygnale)

Napisano

> kurde tu jest Polska, jedni moga grzac i palic w miejscu publicznym a inni niemoga i sa karani

> mandatami.

> Ps. moj ojciec tez jest taxiarzem ale ma webasto i sie grzeje, a fajek nie pali

Webasto też kopci, smrodzi i dźwięk drażniący wydaje no.gif

Napisano

> podciągnąć

> prąd i używać

Kto, od kogo, za co i na jakiej podstawie?

Haselka, to mozesz uzywac sobie na wiecu.

Napisano

nie porównuj realiów Skandynawii do naszych

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.