Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak zasilania

Featured Replies

Napisano

Wsiadłem do auta, wrzuciłem luz, włożyłem kluczyk na standby,

włączyłem światła, włączyłem spryskiwacz tylnej szyby i

wycieraczki tył przód. Wentylator ustawiony na jedynkę. Wcisnąłem sprzęgło i przekręciłem kluczyk.

NAtychmiast wszystko zgasło - kontrolki, światła. Nie ma prądu dla

żadnego podzespołu (awaryjne, zamek - wszystko). EMP? smile.gifPrzekaźnik? Masa? Klemy (rano sprawdzę klemy, jeżeli nie one to co?)

Auto to Stilo 1.9 Jtd 115 KM, active

Napisano

Stawiam na klemy albo śmierć aku. Inna mniej prawdopodobna przyczyna to pad jakiegoś dużego bezpiecznika, ale to wątpliwe bo pewnie musiałoby paść jednocześnie kilka, żeby wszystko zgasło.

Pozdrawiam BAS

ps. Jak już podłączysz aku to nie przejmuj się fejlurami ASR/ESP/EBD/ABS/DWCJ*, ruszysz, przejedziesz kilka metrów, ECU odczyta wartości z czujników i wszystko wróci do normy.

* Diabli Wiedzą Co Jeszcze

Napisano
  • Autor

Aku jest nowy (Varta blue 74 AmH). Jeżdżę około 120 kilosów tygodniowo zatem łądowanie jest. Dobra rano sprawdzę (widno musi być). Dam znać

Napisano

> Aku jest nowy (Varta blue 74 AmH). Jeżdżę około 120 kilosów tygodniowo zatem łądowanie jest. Dobra

> rano sprawdzę (widno musi być). Dam znać

Nadal obstawiam klemy.

OT: Ta Twoja Varta ma otwierane cele?

Pozdrawiam BAS

Napisano

Sprawdź mase ok.gif

Napisano

> Sprawdź mase

I aku - może cela się oberwała!

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja za to wczoraj wszedłem do stilacza przekręcam kluczyk a tu lipa boje_sie.gif ALTERNATOR FAIL czy cos takiego.Teraz na szybkiego poszukuję nowy alternator,poczym to się mogło stac to ja nie wiem i niepotrafię wytłumaczyc wiem tylko tyle że jak mi mechanik dzisiaj odkrecił alternator to szczotki były zjechane a obudowa peknieta na połowe.Przy okazji nie wie ktoś może gdzie w NIEDZIELE dostane nowy Alternator. panic.gif

Stilo 1,2 16V 2002 5D

Napisano

> Ja za to wczoraj wszedłem do stilacza przekręcam kluczyk a tu lipa ALTERNATOR FAIL czy cos

> takiego.Teraz na szybkiego poszukuję nowy alternator,poczym to się mogło stac to ja nie wiem i

> niepotrafię wytłumaczyc wiem tylko tyle że jak mi mechanik dzisiaj odkrecił alternator to

> szczotki były zjechane a obudowa peknieta na połowe.Przy okazji nie wie ktoś może gdzie w

> NIEDZIELE dostane nowy Alternator.

> _________________________________________________________

> Stilo 1,2 16V 2002 5D

Nie wjechałeś przypadkiem w jakąś kałużę ostatnio? Masz osłony silnika i boczne?

Jak wjeżdżając w sporą kałużę zabiłem alternator, błąd wyskoczył dopiero po ponownym odpaleniu silnika.

Na alternator czekałem blisko tydzień bo musiał przyjechać do mnie z Włoch (oryginał MM) wink.gif Koszt razem z wymianą ok 700 zł.

Napisano

Dokładnie wjechalem i to w wielka w nocy.Dokładnie w Rudzie śl jak jechałem z roboty.Myślałem że jest to mała kałuża ale jak popatrzałem przez okno to napewno zakryła pół koła moze troszke wiecej.I tak jak piszesz błąd pokazał się dopiero po ponownym uruchomieniu silnika.Ale w robocie zamówie sobie nowy alternator, wiec stilacz bedzie juz do odbioru we wtorek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.