Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Simering WTF?

Featured Replies

Napisano

Jest sobie simering na wale. Problem w tym, że się przegrzewa. Śmierdzi paloną gumą i hałasuje (piszczy, trzeszczy jakby pracował na sucho). Po ręcznym zaaplikowaniu oleju (z zewnątrz oczywiście) nastąpiła chwilowa poprawa. Ww. simering był wymieniony 50kkm wcześniej i czasami pośmierdywał paloną gumą, zwłaszcza przy wyższych obrotach przez dłuższy czas. Na dole simeringu widać kapeńkę oleju, więc teoretycznie jest smarowany. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to źle dobrany rozmiar. Simering jest za ciasny i za mocno obejmuje wał. Inna sprawa, że został dodatkowo wklejony (nie wiem jak), bo raz go wydmuchało. Jakieś pomysły?

Napisano

> Jest sobie simering na wale. Problem w tym, że się przegrzewa. Śmierdzi paloną gumą i hałasuje

> (piszczy, trzeszczy jakby pracował na sucho). Po ręcznym zaaplikowaniu oleju (z zewnątrz

> oczywiście) nastąpiła chwilowa poprawa. Ww. simering był wymieniony 50kkm wcześniej i czasami

> pośmierdywał paloną gumą, zwłaszcza przy wyższych obrotach przez dłuższy czas. Na dole

> simeringu widać kapeńkę oleju, więc teoretycznie jest smarowany. Jedyne co mi przychodzi do

> głowy, to źle dobrany rozmiar. Simering jest za ciasny i za mocno obejmuje wał. Inna sprawa,

> że został dodatkowo wklejony (nie wiem jak), bo raz go wydmuchało. Jakieś pomysły?

Wymiana na prawidlowy

Napisano

> Jakieś pomysły?

Może kupiony był ze złym kierunkiem obrotu?

Napisano
  • Autor

> Wymiana na prawidlowy

Ta opcja już czeka zlosnik.gif Całe 7zł, ale zrzucanie rozrządu sick.gif Zastanawiałem się, czy to może być jakiś inny problem, ale zdaje się, że to jednak wina samego simeringu.

Napisano
  • Autor

> Może kupiony był ze złym kierunkiem obrotu?

Jest to jakoś oznaczone na simeringu? Będę go i tak wymieniał, to bym porównał z nowym...

Napisano

> Jest to jakoś oznaczone na simeringu? Będę go i tak wymieniał, to bym porównał z nowym...

jest strzałka lub na wardze są kreski które sprawiają kierunkowość uszczelniacza

Napisano

Sprawdź też, czy czop wału w miejscu styku z wargą uszczelniacza nie jest wytarty. Nie może być wżerów ani zatarć.

Wał powlecz olejem przed montażem uszczelniacza waytogo.gif.

Napisano

> Jest to jakoś oznaczone na simeringu? Będę go i tak wymieniał, to bym porównał z nowym...

Jak napisał niedal, jest strzałka wskazująca kierunek obrotu. Objaw pasuje do montażu w odwrotnym kierunku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.