Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MOŻNA ZAMKNĄĆ Szybka prośba o zmierzenie kołnierza

Featured Replies

Napisano

Koledzy mam prosbe z racji tego ze polamalem noge, moglby ktoś mi zmierzyć dlugosc kolnierza na piescie tak jak na zdjeciu jest zaznaczone?? Przod i tyl bede bardzo wdzieczny, pozdrawiam

47d9294502e01487m.jpg

Napisano

z tego co pamiętam

przód 7mm

tył 5mm

wink.gif

Napisano
  • Autor

> z tego co pamiętam

> przód 7mm

> tył 5mm

Kurcze bo musze dyntans kupic i nie wiem czy na 15mm dystansie nie beda za krotkie te kolnierze na piastach bo z tego co czytalem to najwiekszy problem jest wlasnie z tym 15mm dystansami i nie wiem wlasnie ale chyba powinno to starczyc te 7 i 5 na piascie

Napisano

> Kurcze bo musze dyntans kupic i nie wiem czy na 15mm dystansie nie beda za krotkie te kolnierze na

> piastach bo z tego co czytalem to najwiekszy problem jest wlasnie z tym 15mm dystansami i nie

> wiem wlasnie ale chyba powinno to starczyc te 7 i 5 na piascie

Ciężko jest z 10mm, 15mm już spokojnie.

Napisano
  • Autor

> Ciężko jest z 10mm, 15mm już spokojnie.

Bo potrzebuje miec dystans 15mm i wewn. cenrowanie fiata 58 a zewnetrzne gdzie przychodzi felga musze miec 57 i bede musial dac to do stoczenia i nie wiem czy nie oslabi sie zabrzadzo material bo wsumie w 15mm dystansie te osadzenie za duze tez nie jest a nie chcialbym kiedys kółek pogubić hmm.gif

Napisano

> Bo potrzebuje miec dystans 15mm i wewn. cenrowanie fiata 58 a zewnetrzne gdzie przychodzi felga

> musze miec 57 i bede musial dac to do stoczenia i nie wiem czy nie oslabi sie zabrzadzo

> material bo wsumie w 15mm dystansie te osadzenie za duze tez nie jest a nie chcialbym kiedys

> kółek pogubić

Mam dokładnie taki sam. Przy 10mm jest problem bo zostaje 3mm na to przejście a przy 15 mm już masz 8mm.

Napisano
  • Autor

> Mam dokładnie taki sam. Przy 10mm jest problem bo zostaje 3mm na to przejście a przy 15 mm już masz

> 8mm.

czyli smialo kupic takowe http://moto.allegro.pl/dystanse-z-centrowaniem-fiat-alfa-4x98-15mm-fi-58-i1377610258.html dystanse i dac zewn. kolnierz do stoczenia i nic nie powinno sie dziac?? wsumie tam jest tylko 1mm na calym obwodzie to duzo chyba nie jest no nie? Ja sie tam nie znam zlosnik2.gif

Napisano

> czyli smialo kupic takowe

> http://moto.allegro.pl/dystanse-z-centrowaniem-fiat-alfa-4x98-15mm-fi-58-i1377610258.html

> dystanse i dac zewn. kolnierz do stoczenia i nic nie powinno sie dziac?? wsumie tam jest tylko

> 1mm na calym obwodzie to duzo chyba nie jest no nie? Ja sie tam nie znam

Ja sobie zamówiłem u tokarza. Zapytaj gostka jak głęboko jest wpuszczony centralny otwór na piastę.

Napisano
  • Autor

> Ja sobie zamówiłem u tokarza. Zapytaj gostka jak głęboko jest wpuszczony centralny otwór na piastę.

Wsumie racja w poniedzalek sobie zadzwonie i zapytam dzieki sliczne. Mozna zamknac

Napisano

> czyli smialo kupic takowe

> http://moto.allegro.pl/dystanse-z-centrowaniem-fiat-alfa-4x98-15mm-fi-58-i1377610258.html

> dystanse i dac zewn. kolnierz do stoczenia i nic nie powinno sie dziac?? wsumie tam jest tylko

> 1mm na calym obwodzie to duzo chyba nie jest no nie? Ja sie tam nie znam

Jestes przekonany, ze chcesz zakladac stalowe a nie aluminiowe dystanse?

Napisano

> To takie http://moto.allegro.pl/dystanse-15mm-fiat-alfa-lancia-4-98-58-1-sruby-i1379965730.html

> wsumie rozznica nie duza a ze srubami sa

Jak zmieniasz fi otworu centrującego to pewnie i zmieniasz rozstaw na 4x100 więc ich śruby Ci nie potrzebne smile.gif Piszą, że nie montować jeżeli dystans nie dochodzi do piasty[...] dzieję się tak jeżeli piasta samochodu jest dłuższa niż 13-14mm. To znaczy, że przewężenie między dystansem a kołnierzem dystansu ma tylko 1mm?

Lepiej zapytaj na regionalnym o tokarza. Za grosze będziesz miał porządne dystanse w takich wymiarach jak potrzebujesz ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jak zmieniasz fi otworu centrującego to pewnie i zmieniasz rozstaw na 4x100 więc ich śruby Ci nie

> potrzebne Piszą, że nie montować jeżeli dystans nie dochodzi do piasty[...] dzieję się tak

> jeżeli piasta samochodu jest dłuższa niż 13-14mm. To znaczy, że przewężenie między dystansem a

> kołnierzem dystansu ma tylko 1mm?

> Lepiej zapytaj na regionalnym o tokarza. Za grosze będziesz miał porządne dystanse w takich

> wymiarach jak potrzebujesz

no ok ale jezeli kolniez w piescie ma 7mm to raczej starczy miejsca w tym dystansie, a to ze dystans tam gdzie dochodzi felga ma 58 a stocze na 57 to sie chyba nic nie stanie

Napisano

> no ok ale jezeli kolniez w piescie ma 7mm to raczej starczy miejsca w tym dystansie, a to ze

> dystans tam gdzie dochodzi felga ma 58 a stocze na 57 to sie chyba nic nie stanie

Ale chodzi o miejsce newralgiczne gdzie zostaje 1-2 mm a to bardzo mało sick.gif

8ca8838e16052da7.jpg

Napisano
  • Autor

> Ale chodzi o miejsce newralgiczne gdzie zostaje 1-2 mm a to bardzo mało

No wlasnie o to mi tez chodzilo, ale jak dam dystans 20mm to felgi 6J przy et30 to bedzie chyba wystawac no nie?

Napisano

> No wlasnie o to mi tez chodzilo, ale jak dam dystans 20mm to felgi 6J przy et30 to bedzie chyba

> wystawac no nie?

Dlatego lepiej jak znajdziesz tokarza który zrobi Ci to na zamówienie i wcięcie nie będzie miało 13mm tylko te 7 czy 8, byle wlazło na piastę w CC

Napisano
  • Autor

> Dlatego lepiej jak znajdziesz tokarza który zrobi Ci to na zamówienie i wcięcie nie będzie miało

> 13mm tylko te 7 czy 8, byle wlazło na piastę w CC

Tylko ile taka przyjemnosc kosztuje u tokarza bedzie iwecej niz u nich?

Napisano

> Tylko ile taka przyjemnosc kosztuje u tokarza bedzie iwecej niz u nich?

Ja płaciłem 50zł za 4 ale materiał miałem swój. Dla wprawnego tokarza to na prawdę minuta osiem roboty.

Napisano
  • Autor

> Ja płaciłem 50zł za 4 ale materiał miałem swój. Dla wprawnego tokarza to na prawdę minuta osiem

> roboty.

No wlasnie i tu jest poblem skad wziasc material

Napisano
  • Autor

> Nie macie tam jakiegoś Pruszyńskiego albo innego importera Arceloru ?

> http://www.metaleniezelazne.com.pl/index.htm

> jeszcze jeden edit:

> A w praktikerze, lerłamerlę albo kastoramie nie można zamówić kawałka blachy? Mają pewnie kontakty

> z dużymi firmami Ewentualnie z MDFu

A widzisz jakos sie tym nie interesowalem ale teraz tak wyszlo hehe

Napisano
  • Autor

> Ale chodzi o miejsce newralgiczne gdzie zostaje 1-2 mm a to bardzo mało

Co do twojego obrazka dostalem wlasnie wiadomosc ze glebokosc w dystansie wynosi 14.6 - 14.8 czyli praktycznie nic nie trzyma

Napisano

> Co do twojego obrazka dostalem wlasnie wiadomosc ze glebokosc w dystansie wynosi 14.6 - 14.8 czyli

> praktycznie nic nie trzyma

yikes.gif

Napisano
  • Autor

Poszukam jakiegos tokarza niech zrobi pod wymiar i bede ok. Dzieki za wszystkie odpowiedzi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.