Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zuzycie przednich łozysk, diagnoza na szybko

Featured Replies

Napisano

Bo nie wiem, czy zimówki się wyząbkowały i wyją, czy to jednak łożyska sie kończą.

Jazda na wprost, między 80~100 km/h, wycie, liniowo rosnące i milknące gdzieś koło 110.

Podczas skręcania, milknie, niezależnie od prawo / lewo .

Do tej pory łozyska huczały mi na łukach ...

Napisano

> Bo nie wiem, czy zimówki się wyząbkowały i wyją, czy to jednak łożyska sie kończą.

> Jazda na wprost, między 80~100 km/h, wycie, liniowo rosnące i milknące gdzieś koło 110.

> Podczas skręcania, milknie, niezależnie od prawo / lewo .

> Do tej pory łozyska huczały mi na łukach ...

w moim przyapdku pad lozyska generowal nieprzyjemny dzwiek - buczenie - juz od samego startu.

Buczalo niezaleznie od tego czy jechalem prosto czy po luku.

Nie chcialo zamilknac wraz z przekroczeniem pewnej predkosci.

W Twoim przypadku wyglada to na opony.

Edit: Czuc drgania na kierownicy w pewnym przedziale predosci?

Napisano

Podnosisz auto i kręcisz kołem, jak uszkodzone łożysko to usłyszysz, nie da się pomylić

Napisano
  • Autor

> Podnosisz auto i kręcisz kołem, jak uszkodzone łożysko to usłyszysz, nie da się pomylić

-- nie pomyślałem sciana.gif

Napisano

jeśli bedziesz sprawdzał przód mozesz załaczyc naped na 5 bieg,wczesniej zabezpieczajac auto jesli robisz to na lewarku,mi jak padło tez kreciłem kołami ale auto miałem na podnośniku u wulkanizatora ok.gif

Napisano

> Podczas skręcania, milknie, niezależnie od prawo / lewo .

> Do tej pory łozyska huczały mi na łukach ...

Moim zdaniem łożysko. Jeszcze dzisiaj rano tak miałem. Jestem świeżo po zabiegu u mechanika. Po wymianie jak ręką odiął.

Napisano

> Moim zdaniem łożysko. Jeszcze dzisiaj rano tak miałem. Jestem świeżo po zabiegu u mechanika. Po

> wymianie jak ręką odiął.

Podłączę się do pytania. Pacjent jak w podpisie. Opony nowe Pirelli SottoZero2 (asymetryczne), łożysko koła prawego wymienione. Przygoda - zaliczona 1,5 miesiąca temu dziura w jezdni. W efekcie wymiana łożyska koła prawego przedniego, łatanie opony, bo była nacięta. Opona założona na lewy tył. Zawias sprawdzony - bez luzów.

Miesiąc temu wymiana prawej poduszki silnika - skrzypiało przy hamowaniu jadąc w korku. Okazało się, że była ułamana.

Pozostał dalej efekt huczenia przy jeździe ok. 50-70 km/h szczególnie przy jeździe po łuku w prawo - wszelkiego rodzaju wiadukty, itp. Nie chce mi się wierzyć, że przyczyną mogą być opony... Letnich nie chce mi się zakładać, bo mam je na strychu, umyte, itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.