Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SEKWENCJA SYGNALIZUJE BRAK GAZU

Featured Replies

Napisano

Witam, mam taki problem w bmw e39 525 jest sekwencja KME, raz na kilkadziesięt kilometrów nagle instalacja zachowuje się jakby brakło gazu tzn, zaczynapikać i przełancza na benzyne, zatrzymuje się wyłanczam silnik, odpalam i już jest ok, niezależnie od tego ile jest gazu w butli, silnik jest odowietrzony i trzyma temperature 90 stopni, wyczyściłem czujnik ciśnienia i dalej jest to samo, ma ktoś jakiś pomysł bo gazownicy niemają yikes.gif

Napisano

A to pikanie nie jest powodowane przypadkiem przez duży spadek ciśnienia gazu? Jeśli tak, to albo zatankowałeś lipny gaz, albo reduktor już niedomaga.

Jeśli nie, to może jest to jakiś brak kontaktu na złączach?

Napisano

> Witam, mam taki problem w bmw e39 525 jest sekwencja KME, raz na kilkadziesięt kilometrów nagle

> instalacja zachowuje się jakby brakło gazu tzn, zaczynapikać i przełancza na benzyne,

> zatrzymuje się wyłanczam silnik, odpalam i już jest ok, niezależnie od tego ile jest gazu w

> butli, silnik jest odowietrzony i trzyma temperature 90 stopni, wyczyściłem czujnik ciśnienia

> i dalej jest to samo, ma ktoś jakiś pomysł bo gazownicy niemają

Uszkodzony czujnik ciśnienia lub zbyt niskie ciśnienie gazu z parownika.

Napisano
  • Autor

> Uszkodzony czujnik ciśnienia lub zbyt niskie ciśnienie gazu z parownika.

czujnik podmieniany na inny, połaczenia wyczyszczone, może to wina parownika choć nie jest taki stary, polecacie regeneracje czy wymiane. Nie jest to wina samego gazu ponieważ dzieje się tak od około miesiąca a tankowane na różnych stacjach

pozdrawiam

Napisano

> czujnik podmieniany na inny, połaczenia wyczyszczone, może to wina parownika choć nie jest taki

> stary, polecacie regeneracje czy wymiane. Nie jest to wina samego gazu ponieważ dzieje się tak

> od około miesiąca a tankowane na różnych stacjach

> pozdrawiam

miałem te same objawy. parownik miał nieco ponad 4 lata

wymieniłem parownik, różnica w kosztach niewielka w moim przypadku. sekwencja elpigaz

Napisano
  • Autor

> miałem te same objawy. parownik miał nieco ponad 4 lata

> wymieniłem parownik, różnica w kosztach niewielka w moim przypadku. sekwencja elpigaz

no to w tygodniu jak bede miał troszke czasu to wymienie, naszczęście parownik do sekwencji kosztuje grosze, mam nadzieje że problem minie bo tym autem jeździ zona i troszke narzeka angryfire.gif

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.