Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Programowanie Sequenta 24 softem Plug&Drive

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko do osób obcykanych w BRC :Mam instalkę Sequent 24 MY07 zaprogramowaną softem Sequent 24 (innego nie było 2 lata temu jak montowałem instalację). Właśnie wpadła mi w łapy instrukcja od softu Plug& Drive, który obsługuje również moją instalację.

Z lektury wynika że to oprogramowanie ma dużo więcej możliwości ustawień :

-niezależne zubożenie/wzbogacenie mieszanki podczas open loop

-przełączenie kolejnych cylindrów benzyna/gaz a nie wszystklich naraz tak jak mam obecnie

-wydłużenie czasu od otwarcia elektrozaworu do przełączenia na lpg

-zbieranie punktów mapy podczas jazdy do ewentualnej korekty, wreszcie widać efekt zabawy z suwakami podczas regulacji

Czy wszystkie te funkcje będą również działały w mojej instalce czy dotyczą wyłącznie kompa Plug&Drive? Głównie chodzi mi o pojedyńcze przełączanie cylindrów - ostatni pojawiło się lekkie szarpnięcie na zimnym.

Co z podłączeniem OBD i MAF, czy w MY07 również można wpiąć się do OBD i MAF auta ?

Generalnie przejeździłem 30 tys km i nic się nie dzieje, jedynie do czego mogę się przyczepić to trochę za bogato ustawione (AFR przy WOT większy o 1 niż na benzynie), w związku z czym czuć mały spadek mocy na zasilaniu LPG .

Zostawić tak jak jest czy spróbować zestroić auto nowym softem?

Napisano

> Mam pytanko do osób obcykanych w BRC :Mam instalkę Sequent 24 MY07 zaprogramowaną softem Sequent 24

> (innego nie było 2 lata temu jak montowałem instalację).

ja ma P&D montowanego 2 lata temu w lutym i zapłaciłem tyle samo co za 24 smirk.gif

Właśnie wpadła mi w łapy instrukcja

> od softu Plug& Drive, który obsługuje również moją instalację.

> Z lektury wynika że to oprogramowanie ma dużo więcej możliwości ustawień :

> -niezależne zubożenie/wzbogacenie mieszanki podczas open loop

> -przełączenie kolejnych cylindrów benzyna/gaz a nie wszystklich naraz tak jak mam obecnie

> -wydłużenie czasu od otwarcia elektrozaworu do przełączenia na lpg

> -zbieranie punktów mapy podczas jazdy do ewentualnej korekty, wreszcie widać efekt zabawy z

> suwakami podczas regulacji

> Czy wszystkie te funkcje będą również działały w mojej instalce czy dotyczą wyłącznie kompa

> Plug&Drive? Głównie chodzi mi o pojedyńcze przełączanie cylindrów - ostatni pojawiło się

> lekkie szarpnięcie na zimnym.

> Co z podłączeniem OBD i MAF, czy w MY07 również można wpiąć się do OBD i MAF auta ?

> Generalnie przejeździłem 30 tys km i nic się nie dzieje, jedynie do czego mogę się przyczepić to

> trochę za bogato ustawione (AFR przy WOT większy o 1 niż na benzynie), w związku z czym czuć

> mały spadek mocy na zasilaniu LPG .

> Zostawić tak jak jest czy spróbować zestroić auto nowym softem?

zostaw nie grzeb, bo obd ma tylko P&D i Map sensor też ma seryjnie więc praktycznie sam dużo przy swojej 24 niezrobisz biglaugh.gif

Napisano

> -przełączenie kolejnych cylindrów benzyna/gaz a nie wszystklich naraz tak jak mam obecnie

Tego nie zrobisz, bo z tego, co wiem, P&D ma poprostu inaczej obcięte wtryskiwacze benzynowe (każdy z osobna), a SQ24 wszystkie na raz po stronie plusa.

Napisano

> Tego nie zrobisz, bo z tego, co wiem, P&D ma poprostu inaczej obcięte wtryskiwacze benzynowe

> (każdy z osobna), a SQ24 wszystkie na raz po stronie plusa.

ja mam sq24 i podczas programowania wył są poszczególne wtryskiwacze.

Napisano
  • Autor

> ja ma P&D montowanego 2 lata temu w lutym i zapłaciłem tyle samo co za 24

Jak montowałem to nie było jeszcze na świecie P&D, może to było trochę dłużej niż 2 lata confused.gif

> zostaw nie grzeb, bo obd ma tylko P&D i Map sensor też ma seryjnie więc praktycznie sam dużo

> przy swojej 24 niezrobisz

Bardziej chodzi mi o podjechanie do jakiegoś warsztatu na porządną regulację. U mnie nie było wogole prób podczas jazdy, tylko wszystko strojone na postoju. W nowym sofcie jest opcja zbierania punktów do mapy podczas jazdy.

Napisano

> ja mam sq24 i podczas programowania wył są poszczególne wtryskiwacze.

Nie wiem, bazuję na tym, co napisano np tu:

instrukcja

Może masz jakąś nowszą wersję?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.